Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 sigorta girişi ve %51 rapor ile ne zaman emekli olurum?

warmen34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamün Aleyküm Arkadaşlar:
Ben üç yıl önce kalp ameliyatı oldum ve geçen hafta sakatlık raporu alabilmek için kişisel müracatta bulundum.Bugün itibariyle raporumu aldım ve % 51 vermişler.Benim sorum şuanda çalışmıyorum ve iş arıyorum vergi indiriminden faydalanmak için veya 3600 ile emekli olabilmem için hangi yola başvurmalıyım.

Sigorta başlangıç : 15/09/1994
Prim gün sayısı: 3352

Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler

Doğum tarihinizi yazar mısınız gün,ay,yıl olarak?

05/08/1977 birde sizden ricam izlemem gereken yol nedir.
İlginiz için teşekkür ederim

Vergi indirimi almak için çalışıyor olmanız şart. İşyerinden çalıştığınıza dair belge alıp işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesine başvuru yapmalısınız. Erken emekli olmak için vergi indirimini almanız şart.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Vergi indirimini alıp, prim gününüzü 3920 güne tamamladığınız zaman emekli olabilirsiniz.

* 3600 günden emekli olmanız için rapor oranının % 80 ve üzeri ile 1. derece emekliliği hak etmek gerekir, ya da
1991 ve öncesi olması gerekir sigorta başlangıcının.

Sizin şartlarınız ikisine de uymaz, 17 yıl 3920 güne tabiisiniz siz 09/94 ile,
18 yaşınızı 1995'te doldurduğunuz için,
05/08/1995+17=2012 yılında yıl olarak haketmiş olursunuz, prim gününüzü tamamlamanız gerekir.

* Askerliğinizi yapmışsanız bunu borçlanarak arttırabilirsiniz primlerinizi borçlandığınız gün kadar.

Yani, primlerinizi 3920'ye tamamladığınızda, 3. dereceden sakatlık indirim hakkı da elde etmişseniz, erken Yaşlılıık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Kısmet'İn dediği gibi, askerlik yapmışsanız o süreyi borçlanığ prim gün sayınızı tamamlamanız mümkün. Ve askerliğinizi 2000 tarihinden önce yapmışsanız, olası borçlanmayı yüksek bir primle yapmanızı öneriririm. Böylece emekli maaşınız da artar

Teşekkür ederim

Evet Bülent Bey askerliğimi 1997/1999 yılları arasında 18 ay olarak yaptım,ve şuanda 76,000,00 gibi prim tutarı gözüküyor.Bu tutarla ortalama olarak ne kadar maaş bağlanır.Birde E-devlet sitesine girdiğimde Sgk başlangıç 01/03/1994 olarak görünüyor ama sigorta kartım da 15/09/1994 yazıyor bu ne anlama geliyor acaba.
Şimdiden teşekkür ederim.

Ne kadar aylık bağlanır bilemiyorum. Ama askerlik borçlanmasını olabildiğince yüksek yapmanızı öneririrm.

01/03/1994 tarihi ile ilgili soruyu sigorta müdürlüğüne gidip oraya sormalısınız. Orada işyeri kaydı vs. daha doğru görünür.

Emeklilik başvurusu

Herkese iyi akşamlar;
Bir konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.Ben kalp ameliyatı oldum ve tansiyonla birlikte % 51 sürekli ibareli rapor aldım ve vergi indirimi başvurusunda bulundum.Bu gün itibariyle yazı olumlu şekilde geldi,emeklilik şartları bana uyuyor başvuru için izlemem gereken yolu anlatmanızı rica ediyorum.Birde şuan çalışıyorum işten çıkmam gerekir mi?

İşyerinizin bağlı bulunduğu SGK ya başvurarak işlemlere başlayabilirsiniz.

aynı "durum bende var"%45 raporla dereceye girdiniz iş yerinize gönderildi yazıyor"ne kadar zamanda gelir"iştende ayrıldım"kayıp olursa belgeyi"nereden temin ederim"hoş muhabbetler""

bu engelli indirim belgesinin "onaylandıktan sonra"ankaradan kaç günde geliyor""bilen arkadaşlar yardımcı olurmu...:)

Başvuru için işyeri ile ilişik kesmek şarttır, fakat aynı işyerinde çalışmak istiyorsanız, tekrar giriş yaptırır ve SGDP ödeyerek emekli olarak çalışmaya devam edebilirsiniz.

Yönül rahatlığıyla işyerinizden çıkışınızı ve tazminatınızı alıp, emeklilik başvurusu yapablirsiniz.

Form'un duainlerinden, ''Ufukalp ve OturanBoğa'' beylerin yazılarından alıntıdır

Son düzenleme:
yücel bey merhaba ben raporumu şubat'ın 4'ünde gönderdim mart 16 da elime ulaştı saygılar sanırım ankaradan gelen belge isten çıkmış olsanız veya işveren vermek istemese dahi aslında buna hakkı yok bulunduğunuz ilin gelir idaresi bölümünden fotokopisini alabilirsiniz.

Ben şuan çalışıyorum SGK ya gitmistim emekli olabilirmiyim diye dilekçe yazdım öncesinde vergi indirimi almıştım onlar yinede vergi dairesine yazı yazacaklarmis bana evrak numarası verdiler geçmiş zaman herhalde e devletten di evrak takibi yapabiliyorsunuz.sonra bana sonuç geldi emekli olmak istiyorsanız isten ayrılıp islemleri başlayabilirsiniz diye ama hala surunuyom emekli maaşı hesaplattim 800 TL gelde calisma inşallah ekpss sen atanirimda emekli olup tekrar çalışmaktansa memur olurum.özel sektör adamın nerdeyse canini alacak

1806 kardeşim, Başvuru için işyeri ile ilişik kesmek şarttır, fakat aynı işyerinde çalışmak istiyorsanız,
durumunuzu patronunuz'la konuşur anlaşırsınız tekrar giriş yaparsın ve SGDP ödeyerek emekli olarak çalışmaya devam edebilirsiniz.

Ayrıca engelli çalıştırma zorunluluğu varsa patronunda sana hayır demez sanırım. hem maaşını alır hem çalışırsın fenamı olur:confused:

cevabınıza teşekkür"ederim :İSİM_77"gelir idaresinden kastınız"raporu yolladığım vergi dairesimidir"emeklilik işlemi başlatmak için"o belgeyi istiyor "sgk"2 ay oldu ses yok"iştende ayrıldım"haber vermezlerse"ne yaparım sorusu var kafamda"orjinalini veya aslı gibidir"bir nüshasına ulaşmam lazım"gerekirse ankaraya gideceğim""bulamazsam" ben (evisste)dereceye girdiniz işyerinize gönderildi yazısını görüyorum"belge yok ortada"gelir idaresinden alabilirsiniz diyorsunuz bu içime su serpti"saygılar..

1806;
inşallah ekpps yi"kazanırsınız..

ism_77;
"çok teşekkürler"değerli yorumlara ..anlaşılan uzun sürüyor ankaradan gelmesi"ben emeklilik işlemi başlatacağım o belgeyle "dosya numarası zaten görünüyor "eviss"te"bana aslı veya aslı gibidir" lazım"iş yeriyle bağlantım kalmadı "belgeyi haber vermezlerse"ne yaparım "kafamdaki soru işareti sgk"istiyor"emeklilik için saygılar

iki hafta içinde geliyor,kaybolsa bile müracat ettiğinizvergi dairesine elden alabiliyormuşsunuz.

Üst Alt