Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 sigorta girişi ve %54 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Klein

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
41 yaşındayım.Engelli erken emekliliği için sağlık kuruluna baş vurdum.1994 girişli sigortalayım 7600 gün ödenmiş primim var.
Psikiyatriden %40 tedaviyle düzelmeyen yaygın anksiyete bozukluğu,%20 tedaviyle kısmen düzelen majör depresyon ve fizik tedaviden de %5 bel fıtığı için oranlar verdiler.3 hafta sonra saglik kurulu heyetine gireceğim.Baltazar a göre 54 puanım oluyor.Vergi indirimi ve erken engelli emekli olabilirmiyim.1 yıl sonra tekrar beni muayene çagirirlarmi?2004 yılından beri psikiyatri tedavilerim devam ediyor.Ve yazılı raporlarım da var.

Klein...hocam konu psikaytri olduğunda emeklilik olayı daha zorlaşıyor burada da okuduğum kadarıyla,ama senin avantajın daha yüksek çünkü 15 senedir süren bir tedavin ve ilaçların varmış bunlar çok büyük etken,diğer hastalıklarını da ekletirsen ben şahsen yüzde 40 ı rahat geçersin diye düşünüyorum...geçmiş olsun kolay gelsin..

Klein mrb engelli raporunaza istinaden
Başvurup alacağınız vergi indiriminiz onaylanır
ve sūre şartı olmaz ise vergi indiriminizde emekliliğiniz sūrekli olur ama sgk herkezi her zaman kontrol isteme
Hakkınıda olduğunu unutmayalım.

Engelli erken Emeklilik

Merhaba,öncelikle herkese geçmiş olsun.
Ben 4A sigortalı çalışanım.1994 yılında sigortam başladı.Toplam 7.600 günüm var.Halen de çalışmaya devam ediyorum.Sağlık kurulundan heyet raporum %54 olarak çıktı.Fakat 1 yıl süreli verdiler.Bu sonuçlara göre engelli erken emekli olabilirmiyim.Ve bunun için hangi işlemleri yapmalıyım.
Bilgi aktarımı yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla...

Klein

Bu rapora karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı kazandığınızda erken Yaşlılık emekliliği için hemen sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sigortalılık süresi prim günü açısından şartlarınız tamamlanmış.

Raporunuz ya da ona istinaden vergi indiriminiz ya da ona istinaden emekliliğiniz sürekli mi olur yoksa süreli mi, bilemiyorum (rapor süreli de olsa sgk emekliliği sürekli olarak verebilir). Ama süreli de olsa, teşhisiniz kontrol muayenesinde yeniden %40 ve üzeri rapor almanızı sağlayacaktır. Bence şimdiden bunu dert etmeyin.
SGK kontrol isterse, kontrol tarihinden 4*5 ay önce sigorta müdürlüğüne gidip hastaneye sevk almayı ihmal etmeyin sakın. Böylece kontrol tarihine dek hastanedeki işleri tamamlamış olursunuz, maaşınız kesilmeden devam eder. Aksi halde maaşınız durdurulur, kontrol raporu tamamlandığında ise kaldığı yerden ödenmeye devam edilir.

bülent bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
sağlıkla kalın.

Bülent Bey merhaba,
Aile ve sosyal politikalar Bakanlığı Engelli kimlik kartımı süreli olarak aldım.
Raporlarım ,sevk işlemleri vs... 29.11.2019 tarihinde Maliye Bakanlığına gönderildi.Cevap bekleniyor diye bilgi verildi.
Vergi indirimini alabilmek için tahmini ne kadar sürede işlemlerim sürecektir.
Ayrıca maliyeden vergi indirimi onaylanırsa sgk emekliliği için başvurduğum zaman oradaki süreç ne kadar olacaktır.
Teşekkür ederim.
Saygılarımla.

@Klein
Vergi indiriminin sonuçlanması ortalama 4 ayı bulabilmektedir.
Emeklilik işlemleri ise genelde bir, bir buçuk ay.

Umut bey merhaba,
29.11.2019 tarihinde ankara maliye bakanlığına giden dosyam halen beklemede.Ben 1 yıl süreli %54 ile engelli raporumu aldım.Ankara raporumu 1 yıl olarak süreli onaylarsa sizce emeklilik işlemlerini yaptırmalı mıyım?
Çünkü rapor yakın tarihte tarafıma gelirse 2. kez kontrole gitmeme 4 ay kalacak.sgk zaten 2 ay minumum emekli işlemleri sürer.maaş bağlansada her türlü kesilir sanırım. ikinci kez dosyanın ankaradan gelmesi yine uzun sürer.Sizce nasıl bir yol izlemeliyim.

Teşekkür ederim.

Üst Alt