Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 sigorta girişim var. %40 rapor alıp emekli olabilir miyim?

aydın44

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selamlar sizlerin bilgisine ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim

44 yaşındayım 2016 yılında kalp krizi geçirdim. ancak kalp hastalıklarından engelli raporu alınıp emekli olunduğunu bilmiyordum geçen ay öğrendim bir arkadaşımdan

iki ay önce işten çıkartıldım işsizlik maaşı alıyorum bu durumda yüzde kırk rapor alabilirsem vergi indirimine baş vurabilir miyim

1994 SSK girişim ve 2150 iş günüm var ayrıca 1997 Bağkur 5400 iş günü bagkurum var

Yüzde 40 rapor alırsan hemen emeklisin...

aydın44
Vergi indirimi gerekip gerekmeyeceği emekli olacağınız kuruma bağlı.
Bağkur ve SSK primlerinizi sırasıyla yazarsanız net bilgi alabilirsiniz.

SSK 2145 gün pirim var bagkur ise 5789 işgünü pirim var nereye baş vuru yapacağım eger yüzde 40 engelli raporu alırsam işsizim şuan işsizlik maaşı alıyorum
Ve ne yapacağımı bilemedim

hocam bölgendeki sgk bağkur müdürlüğüne git ordakiler sana hastahane sevk rapor emeklilik vs..hakkında bilgi verirler ve seni yönlendirirler..kolay gelsin..

aydın44

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur. Sizde fazlası Bağkur mu yoksa ssk mı?

aydın44

O zaman defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden hemen erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Cevap için teşekkür ederim ancak ilk raporum yüzde 37 sürekli çıktı itiraz ettim bayram sonu tekrar rapor için başka bir hastaneye gidecegim ve ilave olarak şeker ve tansiyondan da girecegim eger yüzde kırk elde edersem şu an işsiz oldugum için bu raporu nasıl kullanacagım yada bir işe girip üçüncü defamı rapor alacagım cevap verirseniz teşekkür ederim

aydın44

Vergi indirimine başvurabilmek için çalışan statüsünde sigortalı olmak lazım. Sonra bu hak elde edildiğinde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Selamlar arkadaşlar 45 yaşındayım 8150 iş günüm var 1994 girişliyim yüzde 43 engelli sürekli raporumu vergi dairesine kasım 13 te vergi indirimi için baş vuru yaptım onaylanırsa kaç lira emekli maaşı alırım bilgisi olan varsa lütfen yazarmısınız

Üst Alt