Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 sigorta girişliyim. %71 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

karabahtli cocuk

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkeze hayirli geceler %71 is goremez raporum vergi indiriminden faydalana bilirmiyim 1961 dogumluyum 1994 bagkur girisim var 2008 cikis 2010 da da ssk girisim var halen ssk li olarak calisiyorum 2008 le 2013 arasi zorunlu tarim sigortasi borcum vardi onuda odedim bilgileriniz icin tesekkur ederim.

Vergi indirimi alin evvela (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html)

ondan sonra muhtemelen 3. Derece bile olsa emekli olursunuz. Ssk dan son 3.5 yiliniz zaten.

2008_oncesi.PNG

oncelikle tesekkur ederim ederim erdal bey %71 raporum var ikinci derece emekli olmuyormuyum birde emekli oldugum zaman maaasim her aymi yoksa uc ayda bir mi maas oduyorlar normal emekliligime 2 kaldi ssk demesine gore ileride yeniden muracat edip normal emekli olma hakkim varmidir

karabahtli cocuk

2010 yılındaki ssk kaydınızdan sonra şayet en az 1261 gün priminiz varsa erken emekli olabilmeniz için raporunuz yeterli olmaz, vergi indirimi almanız şarttır.
Emekli aylığınız elbette aylık olacak yani her ay alacaksınız.
Vergi indirimiyle erken emeklilik de zaten normal yaşlılık emekliliğidir, ayrıca normal yoldan emekliliğe gerek yoktur.

Ufuk bey hayirli geceler diliyorum verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim 1994 yili zorunlu tarim bagkuru girisim var 1994 den 2008 yilina kadar 2008 de2008 durduruldu tekrardan baslatildi tekrardan zorunlu tarim bagkuru girisim oldu 2013 yilina kadar 2008 ile 2013 arasindaki donmus borcumu odedim ayreten 2010 yilindada ssk ise basladim 05-02-2016 kalb krizi gecirdim sol gozum gormuyor seker hastaligida var subat ayi icerisinde heyete girdim heyetin bana verdigi rapor %71 o raporla vergi dairesine bas vurdum vergi indiriminden faydalanip erken emekli olmak icin bundan sonraki izlemem gereken surec nedir ve ne kadar surer mecbur oldugum icin halen calisiyorum calismak zorundayim baska bir sorum daha olacak nasip olurda emekli olursam sayet ilerde tekrardan heyete girmem lazim midir her yil yani boyle bisey varmi heyete girdigim yil rapor sonucum duserse emekliligim maaasim dusuyor mu nasil oluyor vereceginiz bilgiler icin tesekkur ederim

karabahtli cocuk

Önce vergi indiriminizin sonuçlanmasını bekleyin.
Sonrasında ise emeklilik başvurusu yapmadan önce mutlaka son 1261 gün priminizin ssk dan olduğuna emin olun.
Bunu şunun için söylüyorum; hem 2008-2013 arası bağkur ödedim diyorsunuz hem de 2010 dan itibaren ssk lı çalışıyorum diyorsunuz.
Bu durumda 2010-2013 arası hizmetlerinizde çakışma olmuyor mu? Durumunuzu detaylı bilmediğim için ssk dan vergi indirimiyle emekli olabilmeniz için son 1261 gün priminizin ssk dan olması gerektiğini bilin ve değilse hemen ayrılmayın işten, gün sayınızı tamamlayın.

ufuk bey hayirli aksamlar evet 2008 ile 2013 arasi dediginiz gibi cakisiyor ssk ya 2010 yilinda giris yaptim bende anlamadim 2008-2013 arasi hem bagkurlu gozukuyorum hemde ssk li 2010 yilindan sonra ssk li bu benim deyil ssk nin hatasi bu nasil duzeltirebilirim bana bir zarari olur mu suan itibariyle 1097 gunum var 1261 den eksik subat ayi haric askerligi saydirabiliyormuyuz geriye donuk bagkurdan eksik gun kadar satin alabilirmiyim bi sorum da su aldigim raporu vergi dairesine verdim ssk vermeme gerek varmidir bundan sonra ki izleyecem yol nedir yardimlariniz icin cani gonulden tesekkur ederim saygilar sevgiler

Prim çakışması kurum tarihinde her zaman kanayan bir yara olmuş, ara ara çeşitli yasa ve genelgeler ile düzenlemelere gidilmiş ancak tam anlamıyla herşey net ve anlaşılır hale gelmekten hep uzak kalmıştır.
2011 den önce de sonra da çakışma durumunda emekli sandığı en baskın kurum olmuşken 1 Mart 2011 öncesi çalışmaları için önce başlayan statü baskın olarak kabul edilmiş, 1 Mart 2011 deki torba yasayla ssk, bağkura baskın hale getirilmiştir. Yani şu anda ssk bağkur çakışmasında ssk günleri geçerli olmaktadır. Yersiz ödenen geçersiz statüdeki primlerin akibeti de sürekli değişmiştir. Kimi zaman iade edilebilmişken sonradan geçerli olan statüye aktarılması da mümkün olmuştur.
Gerek torba yasa gerekse muhtelif tarihlerde yayınlanan genelgelerle bu konuda yapılan değişiklikler ilgili memurlar tarafından bile zor takip edilebiliyorken buradan yönlendirmemiz çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.
En sağlıklı yol sgk müdürlüğüne giderek hizmet çakışmanız konusunda bilgi edinmeniz olacaktır.
Askerlik borçlanması statü geçerliliği açısından 1261 gün kuralına dahil edilmemektedir.
Raporunuzu vergi indirimi amaçlı vergi dairesine verdiniz, olması gereken de budur, sgk ya rapor falan vermeyeceksiniz.
Çakışma durumunu netleştirin, vergi indirimi hakkınız da onaylansın tekrar görüşür yönlendirme yaparız.

ufuk bey verdiniz bilgiler icin tesekkur ederim allah razi olsun mart ayinin 26 sinda belli olacak vergi indirimim vergi dairesinden haber gelecek insallah tekrardan kafanizi agritacam bu gidisle hakkinizi helal edin iyi calismalar saygi ve sevgiyle

Gökhan Bey, kafamız birbirimizin derdiyle sorunuyla ağrısın boş boş ağrıyacağına :)
Hakkınızda hayırlısı olur inşaallah.

ufuk bey hayirli aksamlar %71 raporumla emekliligim kabul edildi maasim ne kadar olur beni bilgilendirmisiniz tesekur ediyrum vereceginz bilgiler icin

Üst Alt