Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 sigorta girşim %40 raporum var. Erken emekli olmak için nasıl bir yol izlemeliyim?

asanur

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
1
Merhaba Arkadaşlar

02.11.2012 tarihli Manisa devlet hasatanesinden % 73 oranında 2 yıl kontrol süreli engelli sağlık kurulu raporum var
maluliyet için SGK ya müracaat ettim. Raporun şahsi olduğunu SGK tarafından kabul edilemeyeceğini söyleyip, Celal bayar üniversitesi hastanesine sevk ettiler.
İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Bölge Sağlık Kurulu 06.12.2012 dilekçeme cevaben çalışma gücümün % 60 ını kaybetmediğimi hakkımda yapılacak bir işlem olmadığını yazı yolu ile bildirdi.
Vergi indirimi % 40 0ranında aldığım takdirde emekli olabileceğimi söylediler.

Fakat ben 2 yıldır iş bulamıyorum ki vergi indirimi alabileyim. ik işe giriş tarihi 1994 olup, 4933 günüm var.

bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. hepinize teşekkür ederim.

Malulen emeklilikte kurum sevki şarttır. İtiraz edebilirsiniz ve tekrar değerlendirilmesini isteyebilirsiniz raporunuzun. Malulen emekli olamıyor iseniz evet 40% raporunuz ile vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilirsiniz.
Prim ödemeniz fazlası ile yetiyr bir yakınınızın/arkadaşınızın yanında 10-15 gün kadar ssk lı görünmeniz size yeterli bu esnada vergi indirimine müracaast edebilirsiniz.
Vergi indirim hakkı kazanır iseniz hemen emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Vergi indirimi ve emeklilik

Selam arkadaşlar! Akhisar vergi dairesinin sevkiyle Manisa devlet hastanesinden 2 yıl kontrol süreli%73 özürlü raporu aldım,31.05.2013 tarihi itibariyle rapor Ankara'ya gönderildi.yaklaşık kaç ay süreyle gelir? ve geldiğinde emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerekiyor,asgari ücretle çalışıyorum emekli olmak istemesem ne kadar vergi indiriminden maaşıma yansır.Teşekkür ederim.

2-3 ay sürer en az...

Bu hakkı elde ettiğinizde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli olacak...

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 03-04-05-06 & 0312 415 27 05
0312 415 32 17-18
0312 312 27 71 dahili 6024 ve 6077
0312 415 33 17

Üst Alt