Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

94 SSK giriş 5600 prim günü ve 3. dereceden vergi indirimiyle emekliliğe başvurdum..?

fethers

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 1994 SSK başlangıcım 5600 hizmet yılı % 50 Devlet hastanesi raporu ve % 58 deftardarlıkdan 2003 yılında gelen vergi indirim raporumla başvurdum. Tekrar bir rapor filan istemediler. Umarım aksi bir durum olmaz emekli olurum.

bende 17 şubatta başvurdum 94 ssk girişim 5850 gün asgari ücretten ödemeler.
e devlette başvuruda 1 hafta sonra tahsis no gözüküyor.heralde 700 tl civarı maaş olur ben ayrıyetten çalışmaya devam ediyorum
sana hayırlı olsun..

Bende devam etmeyi düşünüyorum ama yasal olarak bir sıkıntı varmıdır. Ayrıca normal emkliler 850 900 tl civarı maaş alıyoru bizimki 700 mantıklı gelmedi bana

maaşı alınca tam belli olucak sen ne kadar tahmin ediyosun emekli maaşını,emeklilikten sonra da çalışabiliyosun hiç bir sıkıntı yok
işlemleri var onlarıda muhasebeci yapıyor destek primi ödeniyormuş

Valla ağanın eli tutulmazmış ama tahminim 850 tl civarı. Çalışmada mahsur yoksa süper olur çünkü primimin devam etmesini istiyorum.

Selamlar

emeklilikten sonra priminin devam etmesini anlamadım.işyerinden tazminatını alıyosun primler kapanıyor tekrar mı emekli olucaksın.
benim o konuda bi bilgim yok,senin primlerin asgari ücretten mi yattı yüksek yattıysa çok iyi emekli maşında yüksek olur

Yok kardeş olay şu emekli olduktan sonra yatan primlerin ne kadarsa sonradan emeklı maaşına ilaveten zam gelıyor yatırdıgın mıktar ve zamana göre. Ayrıca benım primlerim son yıla kadar asgarı ücret son yıl 1500 tl den yattı kardeş

BEN ALDIĞIM maaşı belli olunca yazacağım sende yazarsan sevinirim.prim ödemek iyimiş o zaman tabiki çalışabiliyosan
kardeşim ben önder memnun oldum.

Bende yakup sümer maıl adresım yakups38@hotmaıl.com eklersen ordanda konuşabılırız. Ayrıca kardeş raporu yenıden ısteme durumu olmadı bende sende bışey istedilermi ?

RAPOR isteme falan yok gerçi benim rapor yeniydi ama evraklarını verdiğin günden 10 gün sonra e devletten bak
şimdi bakarsan emeklilik hakkın gözükmüyor fakat 10 gün sonra gözükür tahsis son numarasına görede maaş günün belli oluyor.

Vergi indirim hakkını elde ettikten sonra, sigortalılık süresi ve prim gün sayısı da tamamsa, bir sorun yaşamadna emekliliğiniz onaylanacaktır:

2008_oncesi.PNG

Oturan boğa kardeşim, belgelerimi bir tamam teslim ettim ordakı memur arkadaş hayırlı olsun dedı gönderdi ama malum bizdeki sistem tekrardan çağırıp rapor tazele derlermi diye endişe etmiyorda değilim. Şöyleki oturan boğa benden daha vahim durumdaki bir arkadaşıma % 36 rapor veriyorlar önceki rapru % 50 garip bir durum. Benim deftardarlık tan gelen rapor % 58 kardeş garip bir durum ne biliyim kafa karıştıran sistemde sıkıntı var.

Emekliliğiniz şimdiden hayırlı olsun arkadaşlar darısı bekleyen diğer arkadaşların başına...

Teşekkürler ama maaşı elime almadan ben bu sistemin hiç bir şeyine güvenmem.

Vergi indirimi ve malülen emeklilik arasındaki farklar nelerdir.

Arkadaşlar bu iki tür emeklilikteki farklar artılar ve eksileri nedir. Finalde alınacak maaşta ne kadar fark ediyor.

fethers;

Yok öyle bişey malesef.
Emekli çalışanın ödediği sgdp dir,uzun vadeli sigorta kollarına değil,sadece iş kazası ve meslek hastalığını kapsayan kısa vadeli sigorta kollarına yatar.
SGDP nin emekli aylığına ilave zam getireceği yönündeki fikriniz tamamen asılsızdır.İsterseniz 10 sene SGDP ne tabi çalışın emekli aylığına herhangi bir etkisi olmaz.

Darısı hepimizin başına hayırlı olsun arkadaşlar.

emekliliğiniz hayırlı olsun darısı başımıza ve tüm bekleyenlere maaş bağlandığında ne kadar bağlandığını yzarsanız en azından fikir olur

hayırlı olsun. vergi indiriminde tarih olmaması ve raporumun 24,12,2012 kontrol tarihli olmasından dolayı sgk tekrar hastaneye sevk edeceğini tekrar rapor alamadığım zaman emekli maaşımın kesileceğini söylediler. Bende tekrar rapor alamama korkusu için emekli olmadım.1994 sgk başlangıç ve 5050 primim var. vergi indirimnde tarih olmadığı zaman tekrar hastaneye sevk edebilirmi.teşekkür ederim.

Vergi indiriminde nasıl bir tarih olmaz bir yanlışlık var. Deftardarlığa gidip kontrol etmende fayda var.

Herhangi bir tarih yok. defterdarlığada sormadım. rapor süreli vergi indirimi süresiz olamazmı?

Raporun süreli ya da süresiz olması, defterdarlığın vereceği sakatlık indiriminin süreli mi yoksa süresiz mi olacağını belirlemez. Karar tamamen maliye sağlık kurulunundur. Süreli rapora karşılık süresiz sakatlık indirimi verebilir..

Gçnderilen yazıda bir süre kısıtlaması varsa, vardır; yoksa, o hak süreklidir...

Raporum süreli vergi indiriminde ise tarih belirtilmemiş.sgkya bilgi almaya gittiğimde beni rapor tarihi sonunda hastaneye sevk edeceklerini söylediler. Bende tekrar rapor alamama korkusundan dolayı emekli olmadım. Rapor 24,12,2012 tarihine kadar geçerli. %42 raporum var. Ben ne yapmalıyım. Yanlış birşey yapmaktan korkuyorum. Yoksa rapor tarihi bittiğinde süreli rapor almaya çalışacağım. Bu raporu tekrar ankaraya göndermelimiyim. Teşekkür ederim.

Vergi indirim belgenizde "2 ıl sürelidir" vb. bir kısıtlama yazılmamışsa, o hak sürekli anlamındadır...

Vergi indirim hakkınıza istinaden erken emeklilik için sgk'ya başvurduğunuzda vergi indirimine dayanak olan raporun süresi onları ilgilendirmez! Onlar sadece vergi indirim hakkınızın olup olmadığına bakar! Bu hakkınız varsa, mecburdurlar sizi emekli etmeye. SGK'dakileri umursamayın, sigortalılık süresi ve priminiz tamamsa, defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indiriminiz de varsa, resmi olarak başvurunuzu yapın, sorunsuzca emekli olacaksınız...

Kontrol muayenesi vs. istemelerinin vergi indiriminiz ile hiç bir bağı olamaz.

Evet maaş rakamı belli oldu 700 tl imiş. Duyurulur.

Üst Alt