Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 bağkur girişim var. 18 yıl hizmet süreli öğretmenim. Emeklilik şartlarım nedir?

Ülkü Buket

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben kamuda çalışan bir öğretmenim ve % 70 engelli raporum var. Nasıl emekli olabilirim? Engelli emekli olabilir miyim? 95 yılında bağkur girişim var ve hizmet birleştirme yaptık. 18 yıla tekabül etti. Şimdi ne gibi bir işlem yapmam lazım?

@Ülkü Buket

Evet, emekli olabilirsiniz. Raporunuzla birlikte 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için kurumunuza başvurun. Şartları sağladığınız için hemen emekli edilmeniz gerek. Ama işgüzarlık edip raporunuz %60 üzeri olduğu için malulen emekliliğe de sevk edebilirler.

Emeklilik sonrası çalışmayı düşünmüyorsanız bu sorun değil. Ama çalışmaya devam etme durgunuz varsa, o zaman malulen değil de Yaşlılık emekliliğinden işlem yapılması için ısrarcı olmalısınız. Süreci başlatın, gelişmelere göre hareket edersiniz.

Teşekkür ederim süreç başladı. Okul yazımı İL Milli eğitime yolladı onlar da sanırım Ankara'ya göndermiş. Ne kadar bekleyeceğimi ve ne olacağını bilmiyorum. Ankara'da hangi birime gittiğiyle ilgili net bir şey de öğrenemedim.

Kamu çalışanı erken emeklilik

Merhaba, % 70 engel raporum Ankara'dan aynen onaylanarak geldi. Şimdi Okuluma dilekçe vereceğim. Sürecin daha fazla uzamasını istemiyorum. Dilekçemi nasıl yazmalıyım?

Ülkü Buket

"5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğimin gerçekleştirilmesini talep ederim" dediniz mi tamamdır.

Merhaba, %70 raporumla 5510 sayılı kanuna istinaden erken emeklilik başvurusu yaptım ve Ankara'dan olumlu sonuç geldi. Ben de emeklilik dilekçesini okuluma verdim, ilişik kestim. Şu an emekli ikramiyemi ve maaşımı bekliyorum. Tüm bu işlemler kasım 2017-şubat 2018 sürecinde tamamlandı. Şimdi ise vergi indiriminden faydalanmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Ülkü Buket hanım vergi dairesi indirimi sadece çalışanlar içindir.emekli olduğunuz için vergi indirimi alamazsınız.ogretmensiniz galiba.ben de ogretmenim.ben de bu hafta görüş yazısı için dilekçe verdim.hastaligim crohn.sizin tek hastalıktan mi? Engelli raporu olduğu için haziran temmuz dönemini beklemediniz galiba.ben de onaylanirsa sizin gibi yıl sonunu beklemeden emeklilik dilekçesi vermeyi düşünüyorum.hayirli olsun emekliliğiniz

Teşekkür ederim. Benim 3 rahatsızlıktan %70 engelli raporum var. Darısı başınıza.

Çalışmayı düşünüyorum. Çalışırsam vergi indirimine başvurabilir miyim?

Ülkü Buket Evet. Başvurabilirsiniz.

Emekli olmuşsunuz okumadım o kısmı başvuramazsınız :D

Raporunuzun aslı gibidir olanı mi yolladıniz.kabul oldu mu aslı gibidir? Emekli olduğunuz için çalışsaniz da vergi indirimi olmuyor diye biliyorum.ama yine de ise girince vergi dairesine gidin engelliler bölümü var oraya dilekçeyle raporunuzun aslı gibidirini verin.onlar sizi daha iyi bilgilendirir.

Ülkü Buket

Hayirlisi olsun.. Bende 5510 yasasina gore 2008 sonrasi kamuya engelli kadroda gecenlerdenim.. bakanliga yazi yazildi.. saglik kuruluna raporu sevketmisler.. beklemedeyim..

evet öğretmendim. Raporun aslı ile başvurdum. Sürekli ibareli olur geldi ve emekli oldum. Şimdi kendi işimi kuruyorum ve vergi indiriminden faydalanmak istiyorum.

Tekrar hayırlı olsun...siz yine de vergi dairesine raporunuzun aslı gibidir ile başvurun.4-5 haftada sonuçlanıyor...emeklilikte vergi indirimi yok ancak yeni iş başlangıcında olmaması da mantiktikli değil.basvurunuzu yapın bence dediğim gibi 4-5 hafta içinde kesin cevap geliyor.

@Ülkü Buket hocam siz Kasım'da başvuru yaptınız ve 15 tatilde mi ilişiğiniz kesildi.benim de Eylül ayında dolacagi için soruyorum.yani ilişik kesmek için 15 tatili mi bekletiyorlar

Peki Ülkü Buket hanım emekliliğiniz hayırlı olsun.
Bazı sorularım olacak yanıtlarsanız bu durumdaki herkez için aydınlatıcı olur.

1-Memuriyete ne zaman başladınız?
2-Memuriyete başladığınızda engelli midiniz yoksa sonradan mı engelli oldunuz?
3-Rapor alma tarihi nedir?
4-Emeklilik dilekçesinin kişisel bilgileri saklayarak bir örneğini yazarmısını?
5-Toplam hizmet yılınız nedir?
6-Özel olmayacaksa emekli maaşı ve ikramiyeniz nedir?

Teşekkür ederim şimdiden.

................................................................MÜDÜRLÜĞÜNE

...../...../.......... tarihinde ilk atama ile normal öğretmen (sağlıklı) olarak işe başladım.

....../......./.......... tarihinde Özürlü Sağlık Kurulu Raporu (Rapor No: ...........) ve sürekli ibareli % ............ engelli raporu aldım. .................. / ............... arasındaki Bağ-kur hizmet süresi, hizmet birleştirmesi yapılarak .................. ...... emekliliğe esas olarak eklenmiştir.

Sonradan sakatlanan memur kapsamında 5510 sayılı kanunun geçici 4. maddesine istinaden rapor oranımın tekabül ettiği hizmet süresine göre erken emekli olmak istiyorum,

Saygılarımla arz ederim.

Üst Alt