Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 isteğe bağlı sigorta girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

__TERRA__

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
slm ben 1967 doğumluyum 1995 de isteğe bağlı siğortalı olarak 3 yıl devam ettim sonra 14 yıl esnaf bağkurlu luğum var ve şuan son bir buçuk yıldır da ssklı işçi olarak çalışmaktayım toplam gün sayım 6261 gün, agırlık hizmetim bağkur ,,şeker,kolestrol,b12,bronşit ve ayak bileğimde sorunlarım var bana %40 ve üzeri heyetten rapor çıkar dediler ben vergi indiriminden emekli olabilrmyim ve 5510/28 madde den sevkli mi gideyim vergi indirimindenmi emekli olmalıyım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim SAYGILARIMLA

ssk'dan emekli olabilmek için 3,5 yıl çalışmanız lazım son 1261 primin ssk'dan olması gerekiyor. Bu şekilde olursa % 40 ve üzeri rapor alıp, vergi indirimine başvurmanız gerekiyor. 3. dereceden vergi indirimi kazandığınızda 17 yıl 3920 günle emekli olursunuz.

SSK'yı beklemek istemezseniz emeklilik için Bağkur'a başvurduğunuzda sizi hastaneye sevk ederler. % 40-49 arası alırsanız kurum sevkiyle almanız şart Bağkur'da bu raporu. Elden alırsanız geçerli olmaz. 18 yıl 4680 günle yine emekli edilirsiniz.

vergi indirimi emeklilik

yazılarınızdan şunu anladım kelebek ssk dan son 3,5 tamamlamadan vergi indiriminden emekli olunmuyor bunu demek istediniz galiba...daha önceki yazımda şuan 1,5 yıllık ssk lıyım... benim ağırlık hizmetim bağkur odugu için sadece 5510/ 28 maddeden sevkle gidebilirm bunu demek istediniz galiba doğrumudur.... şuan 1,5 yıllık ssk lıyım vergi indirimine gidemiyorum benim anladıgım bu yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim ayrıca ilginizede tşk ederim SAYGILARIMLA

1-ssk dan emekli olmak istiyor iseniz ssk lı oluş tarihinden itibaren 3,5 yıl ssk lı olarak çalışmanız gerekli siza 1,5 yıl çalışmışsınız 2 yıl daha çalışmanız gerekli ki ssk şartlarına göre emekli olun.
2-Şuan isterseniz sgk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz ama emekliliğiniz bağ-kur kapsamında değerlendirilir.
Önerimiz ise;
SSK ya 2 yıl daha devam etmeniz ve bu 2 yıl içerisinde vergi indirim hakkı almanız size erken emeklilik hakkı getirir..

Üst Alt