Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%95 oranında işitme kaybında bazen duyma oranında değişiklik oluyor!?

thedoors

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Test sonuçlarımdan görüleceği üzere sağ kulağımdaki işitme kaybı son yaptırdığım testte %95 oranında. Ancak, kimi zaman duymamda bir artış oluyor ve bazen bir hafta bazen 10 gün boyunca devam ediyor. O dönemde hiç test yaptırmadım ancak konuşma seslerini duyabilecek duruma geliyor. Tahminlerime göre %60 kayıp seviyesinde bir düzelme oluyor, özellikle de tiz seslerde. Bas sesleri duymakta pek bir gelişme olmuyor anladığım kadarıyla. Sonra tekrar bir-iki hafta süresince %95 seviyelerine kadar çıkıyor. Bu geçiş bir veya iki günde tamamlanıyor, yani tekrar tekrar yaşadığım bir ani işitme kaybı gibi ancak duyduğum zamanlarda da eskisi gibi duymuyorum. Duyma seviyemdeki bu artış ve azalış durumunun nasıl bir açıklaması olabilir? Profesör doktora sorduğumda ''normalde bu şekilde olmaması lazımdı'' deyip bir ümit kortizon tedavisi uyguladı; ancak olumlu bir sonuç alamadık.

97Bn6a.jpg
[/url][/IMG]

UueSrK.jpg
[/url][/IMG]

thedoors

Neredeyse tamamen gitmiş bir kulağın , bazen duyması çok enteresan. Benim sağ kulagimda Total kayıp var hiç duymuyorum ama bazen testlerde sonuç sizinki gibi çıkabiliyor oda kulağıma gelen titreşimler de tepki vermemden dolayı oluyor. Bazen kemik yolu ile de duyabiliyormuşum ama normal yaşantımda duyma sıfır , top patlasa duymuyorum.

Size bir teşhis koyabikdimi KBB doktoru ?

Aliercoco

Maalesef hiçbir teşhis koyamadı. Stres kaynaklı olabilir, genellikle gelen hastaların hikayelerinde hep bir stres konusu olur dedi.

Aliercoco
Stres zaten neredeyse bütün hastalıkların başlangıcı , biraz doktorların kaçış sebebi gibi geliyor bana stres..
Bacağım ağrıyor desen stres yapma diyorlar :)

Başka bir doktora daha görünmenizi tavsiye ederim , en azından adını koysunlar , sol kulağınız gayet iyi ona iyi bakın..
Benimde durumum böyleydi 2-3 sene içinde sağ kulağımı tamamen kaybettim , şimdide sol kulağımı kaybetmek üzereyim

Aliercoco

Üç ayrı doktora gözüktüm ama üçü de yapılacak bir şey yok dediler. Siz işitme cihazı kullanıyor musunuz? Benim gibi %95 işitm kaybı olanlar için fayda sağlar mı?

Kullanamıyorum işitme cihazlarının faydası yok .
Son çare koklear implant

Çınlama var ise zaman zaman işitme artıp, azalabiliyor. Özellikle çınlamanın tiz seste olduğu zamanlarda. Stres tabi ki önemli bir konu. Kalabalık bir ortam ile sessiz bir ortam arasında çok fark var. Strese bağlı olmasının sebebi o an ki ruh hali ile alakalı. Kafanız rahat olduğunda işitme ve anlama konusunda çok sorun olmuyor. Bu yüzden stresten, kalabalık ortamlardan uzaklaşmak en iyisi.

Üst Alt