Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%95 oranla malulen emekliliği başvurduk, reddedildi! İtiraz yolu..?

puslu dünya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,

abim de kronik böbrek iltihabı var. sonra kalp krizi geçirdi ve by pass amaliyatı oldu. daha sonra nefes darlığı çekti ve kalbinde ödem oluştuğu teşhisiyle pil takıldı
1987 ssk girişi ve 3800 prim günü var
malulen emeklilik için ihtiyarlık sigortaya başvurdu. şişli etfal sevk edildi, burada %95 derece verildi. sonra yüksek sağlık kurulu kalp yönünden çapa ya sevk edildi, dün ssk dan aradılar, gitti, ret verilmiş.
itiraz etmek istiyoruz...
dilekçe örneği ve yol haritasını bilen arkadaşlardan rica ediyorum

Hiç gerek yok bu insanlarla uğraşmanıza...

Ben olsam:
1- Birkaç günlüğüne bir yerde sigortalı olurum
2- O sırada sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvururum (elinizde güncel tarihli rapor varsa, o raporla başvurun. Yoksa defterdarlık hastaneye sevk eder ve yeni rapor çıkartırsınız) (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html)
3- %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden sakatlık indirim hakkı elde ettiğimde de sigorta müdürlüğüne gidip -malulen değil- sakatlık indirimine istinaden erken yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için başvururum.

%40 ve üzeri rapor alacağınız kesin olduğuna, 3600 prim günü ve 15 yıllık sigorta süresi de dolduğuna göre, yüzde yüz emekli olabilirsiniz.

Ayrıca, malulen emekli olduğunuzda emekli maaşınızı kestirmeden çalışamazsınız. Ama Yaşlılık emekliliğinde sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çaılşabilirsiniz...

----
Ama ille de bu adamlar insafa gelir, malulen emeklilik başvurumuz için ısrar edelim derseniz, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacağınızdan da eminseniz, red kararı veren kuruma hitaben şöyle basit bir dilekçe işinizi görür:
xxx tarihinde malulen emeklilik için yapmış olduğum başvuru maluliyet derecesinde işgücü kaybım bulunmadığı gerekçesiyle reddedildi.
Ne var ki başvurumda sunduğum raporda açık olarak ifade edildiği gibi sağlık şartlarımdan dolayı çalışmam mümkün değil. Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan Arıza/Hastalık Listesi'ne göre malul sayılmam gerektiğini düşünüyorum.

İş bu sebeple işgücü kaybımın maluliyet derecesinde olmadığı yönündeki kararın yeniden gözden geçirilerek maluliyetimin onanmasını, gerekirse yetkili bir hastaneye sevkimin yapılmasını ve malulen emekliğimin sağlanmasını arz ve talep ederim.

Bülent abi,
çok teşekkür ederim.Karara itiraz yoluna gitmeyi düşünüyoruz . sonucu bildiririm.

Arkadaşım hiç gerek yok ya daha erken emekli olmak var iken neden itiraz ediyorsunuz..
Bülent abime katılıyorum bu yolu izlerseniz daha çabuk emekli olursunuz..

Şükürler olsun bugün emekliliğe başvurdum....

Bugün çok sevinçliyim zamanım doldu ve bugün emeklilik başvurumu kuruma verdim.Darısı bekleyenlerin başına inşallah.

Hadi hayırlı olsun. Güzel haberleri bekliyoruz sizden...

Üst Alt