Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%95 raporlu kişi adına alınan aracın 5 yıldan önce engelliye satışı..?

muratbolat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar selamlar..foruma yeni üye oldum izmirden adım murat...

annem üzerine 1 yıl önce ötv indirimli araç aldım.. Annemin rapor oranı % 95..
Araç tertibatsız şekilde benim tarafından kullanılıyor.. annem diyaliz hastası..

şimdi aracı satmak istiyorum engelliden engelliye olacak şekilde.. ancak aracı hangi engellilere satabilirim bilmiyorum. yani % 60 yada % 70 raporu olan veya ortapedik engeli olan birine satabilir miyim.. yoksa sadece % 90 üzeri raporu olanlara mı satabilirim..

araç 1 yıllık daha süresi dolmadı % 95 raporla alınan bu araçı ötv ödemeden hangi şartlarda engelli alıcıya satış yapabilirim ..

net bir acıklama yapan olursa sevinirim

Arkadaşlar / 95 raporla kardeşimin üzerinden aldığımız aracı satmak için mahkemeye başvurduk..bizden 985 TL ücret alindi..nitekim bu işler öyle söylenildiği gibi değil hakim bey hemen satışa karar verdi ve bundan sonra araç alıp satarken mahkemeye gelmemize gerek yoktur yazısı da verdi...ve yaptırdığımız paranın 650 TL sini geri aldık...ve aracıda sattık hiç sorun çıkmadı..

internette bu konuda çok uzun. Şeyler yazdığı için bende paylasayim dedim yazılana göre mahkeme aracı isterse sattirirmus makina mühendisi. Aracı incelemiş izin verirse hakime onay verirmiş halinde satılan aracın parasını bloke edermiş diye yazilsada.bunlarin hiç birini yaşamadık...belki de hakimin insaniyet neden olabilir ama hiç sorun yasamadik

Üst Alt