Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 95 raporu olan ablam 2022 maaşı alabilir mi?

güneşzafer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim ablam %95 özürlü ve babam emekli polis kardeşimin birisi ünv de okuyor ablam özürlü maaşı alabilirmi?bilenler varsa lütfen cevap yazabilirmisiniz?

Ablanızın raporu uygun. Muhtaçlığı da uygun bulunursa 2022 bakıma muhtaç özürlü aylığı bağlanır.
Ablanız sigortalı değilse, isteğe bağlı prim ödemiyorsa ve nafaka yükümlüsü yakınlarından alabileceği yardım miktarıyla birlikte aylık toplam geliri 107 TL'yi geçmiyorsa başvurusu olumlu değerlendirilir:http://www.engelliler.biz/forum/202...basvurusu-icin-gerekli-belgeler-ve-surec.html

Muhtaçlığının nasıl sorgulandığını ve nafaka yükümlüsü yakınlarından alabileceği yardım miktarının nasıl bulunduğunu anlamak açısından örnek olay 2'yi dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/202...22-ayliklari-gelir-hesaplamasi-ornekleri.html

Ablanız kaymakamlık/malmüdürlüğüne başvursun, durumu incelenir, muhtaç bulunursa 2022 bakıma muhtaç özürlü aylığı bağlanır.
NOT: Özür oranı % 70 ve üstü olduğu için 2022 bakıma muhtaç özürlü aylığı için başvursun.

çok teşekkür ederim babam emekli olduğu için aylığı var ve kişi başı 107 tl yi geçiyor,sanırım olmaz..

olmaz diye birşey yok . başvurun buna yetkililer karar versin . her ay sabit kira - mutfak - okul - gıda - sağlık giderler düşünce kalanlar hesap edilir . şahsi görüşüm başvurma halinde evde bir baba ve bakmakla yükümlü 3 boğazda daha olunca olumlu karşılanır görüşündeyim .

mal müdürlüğüne sormuş annemler, eğer kabul edilse bile babasının sağlık güvencesinden yararlanamaz yeşil kart verilir demişler bunun ile ilgili bir bilginiz varmı?

ablanız ,kimin sağlık sigortasından yararlanıyor.

ablanıza ,2022 maaşı bağlanırsa,babanızın sağlık sigortasından yararlanamaz.yeşilkart verilir.

yeşilkartta,sonuçta bir sağlık sigortası.değişen birşey olmaz ki.

Güneşzafer 2022 aylığında hanedeki kişi sayısına düşen aylık gelire bakılmaz. Muhtaçlık sorgulamasının nasıl yapıldıgını anlamanız açısından ilk mesajımda örnek olay 2'ye bakmanızı soylemeiştim. O linki inceleyin lütfen.
tekrar ediyorum muhtaçlıgın tesbitinde toplam gelir, hanedeki kişi sayısına bölünmez. böyle bir muhtaçlık sorgulaması yasal değildir.

Evet, 2022 aylığı baglandıktan sonra babasının sağlık güvencesindeen yararlanamaz. 2022 aylığı baglanırsa GSS kapsamında saglık güvencesinden yararlanır ve bunun primini de devleet öder zaten. 2022 aylıgı alanlaar artık GSS kapsamına "60/c (3)" alındılar. Başvurusu olumlu olursa yeşil karttan değil GSS'dan yararlanacak.

Üst Alt