Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 95 Raporu olan eşim adına evlendiğimizde bakım aylığı alabilir miyiz?

tuncay yıldırım

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
iyi günler ben %74 engelli bir vatandaşım nisanda engelli bir bayanlan evleneceğiz size şu soruyu sormak isterim ben bu engelimle evleneceğim eşime evde bakım parası alabilirmiyim benim sadece 2022 maaşı alıyorum evlenecek eşimde 2022 maaşı balatacagım başka hiç bir gelirimiz yok bu insan %95 engelli bir bayan şu anda ablası evde bakım parası alıyor evledigimiz zaman bu benim %74 engelli raporumla eşime bakım parası alabilirmiyim bana bu konuda bir cevap yazarsanız çok sevinecegim

öncelikle şimdiden hayırlı ugurlu olsun diyorum, ve mutluluklar diliyorum.
tabi ki eşiniz için evde bakım aylığını siz alabilirsiniz. Evlendikten sonra hemen aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip bakıcı değişikliğinde buluursunuz. hem de eşinizin evlendiğini ve adres ve kişi değişikliği oldugunu bildirirsiniz.
bu süreçte bakım aylığı kesilir. daha sonra evinize heyet gelir incelemede bulunur. İl müdürlüğünün onayını takip eden 1 aylık bakım hizmetinin karşılığıı da sonraki ay almaya başlarsınız. geri ödeme yapılmaz ama.

yalnız 2022 aylıkları açısından bir risk var. evlendikten sonra hanede eger 2 kişi kalacaksanız bu durumda evde bakım aylıgı baglanırsa 2022 aylıklarınız kesilir.
bu arada eşiniz ilçe değiştirecek mi? aynı ilçede mi adres değişikliği olacak?

slm melek hanım tebrikleriniz için teşekkürler eşi olacak kişi sivasta oturuyor bense konyada oturuyorum ilçe degilde il degişikligi olacak birde benim anlamadığım konu 2022 maaşı neden kesilecek onu anlamağım biz evde iki kişi olacağız 2022 maaşından başka bir gelirimiz yok evde bakım parası alındığı zaman 2022 neden kesilecek

ablacım şimdi benim dediklerimi dikkatle oku.
planınızı maaşlarınızı aldıktan sonra yapın. çünkü il değişikliği yapacakmış müstakbel eşin. bu durumda evde bakım aylığı eşinin kesilecek. eşin sivas'ta oturuyormuş. evlenip sana taşınır taşınmaz hemen en geç 15 gün içinde Sivas il müdürlüğüne evlendiğini ve başka ile taşındığını bildirecek. eger bildirmezse ceza kesip borç çıkartırlar eşine.
eşinin adres değişikliğini bildirmesi uzerine Sivas il müdürlüğü eşinin evde bakım aylığını durduracak. siz de gidip Konya il müdürlüğüne başvuracaksınız yeniden. Konya il müdürlüğü Sivas'tan eşinin dosyasını isteyecek. dosya da gelince size heyet gönderilecek ve heyetin kararına göre evde bakım aylıgı baglanacak. sen bakıcı olursun ve evde bakım aylıgı sana baglanır.
fakat bu işlemleri yaparken eşin sivas il müdürlüğüne evleneceğini ve başka geliriniz olmadıgını soylesin ve dosyanızı acele konya'ya göndersin ki işlemler hızlansın.
aynı şekilde Konya il müdürlüğüne de sen durumu anlat. yeni evnlendiğinizi ve tek gelirinizin evde bakım aylıgı oldugunu söyle ve işlemleri hızlandırsınlar.
bu işlemler nerden baksan en acil haliyle en az 1 ayı bulur ve daha da geçebilir. o yuzden en son evde bakım aylıgını aldıktan hemen sonra düğün işlemlerini yapın.
aynı zamanda sen düğünden önce konya il müdürlüğüne de git evleneceğinizi ve eşinin evde bakım aylıgına başvuracagınızı soyle bu benim anlattıklarımı, onlardan işlemlerin hızlı sonuçlandıırlması için ne yapacagın konusunda fikir ve destek al. ikiniz de engelli oldugunuz için rehberlik ederler destek de olurlar size.

2022 aylığına gelince ablası.
evde bakım aylıgı da artık 2022 aylıgı gelir hesabına dahil ediliyor. evde bakım aylıgı da 793,08 tl oldu. hanede 2 kişi olacaksınız sadece. e bu durumda evde bakım aylıgını ikiye bölecekler ve hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 tl'yi geçecek. muhtaçlık sınırını geçtiğinizden dolayı da 2022 aylıgın kesilecek ablam. bu konuda şikayetlerini aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğüne ve bimer'e ilet. evlenen iki engelliye destek olmak gerekirken 2022 aylıgını kesmek hangi hakkaniyete sıgar diye şikayetçi ol. evlendikten sonra iki kişi yaşayacagınızı ve kendinizin yuvası olacagını ama bu durumda da 2022 aylıgının evde bakım aylıgından dolayı kesileceğini söyle ve bu haksızlıktan bahset. destek iste.
aile ve sosyal politikalar bakanlığı engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğü:İletişim

BİMER için bakınız: BİMER

şimdi senle ilgili detay istiyorum.
sen evlendikten sonra adres değiştirecek misin peki? Şu an kaldığın eve yakın bir yere mi taşınacaksınız evlenince Konya'da yoksa başka ilçeye mi taşınacaksınız?

Son düzenleme:
evde bakım parası

sevgili melek ablacım öncelikle sana çok ama çok teşekkürler ederim senden ALLAH razı olsun bu kadar ilgilendiğin için şu konularada yardımcı olursan çok sevinirim sevgili melek ablacım bu bakım parasını annemin üzerine alsak o zaman bir şey olurmu annemin şu anca 600 tl emekliliği var bizimde sakatlık maaşımız olacak bir evde üç kişi olursak bizlerin engelli maaşları anneminde emekli maaşı 600 bizimde üç aylıklarımız aylığa bölünürse 874 yapıyor toplamda 1474 lira yapıyor bunu üç kişiye böldüğümüzde 491 lira yapıyor yani anlayacağın ablacım annem bu bakım parasını alabilirmi bu parayı annem alırsa 2022 lerimiz gene kesilirmi bu bir çözüm olurmu olmazmı bunları senin bir bilgi vardır çok teşekkürler ederim :):):)

ablacım öncelikle son sorumu cevaplar mısın? evlendikten sonra sen bu adresinde mi kalacaksın yoksa başka yere taşınacak mısın? çünkü eger sen başka ilçeye taşınırsan 2022 aylıgın kesilir. o yüzden sordum. öncelikle aynı ilçede kal başka ilçeye taşınma. annenlere yakın bir ev tut.
annen bakıcın olabilir tabi. bu şekilde evde bakım aylıgı kesilmez gelir uygun.
lakin 2022 aylığı kesilir. çünkü evde bakım aylığı 793,08 tl, annnen de 600 Tl alıyormuş. Toplam 1393,08 Tl ediyor. bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir (hanede 3 kişi oldugunuzdan toplam geliri üçe böleceğim) : 1393,08 / 3= 464,36 TL çıkıyor. ki bu da 286,32 TL'nin çok ustunde. sınırı geçtiğinizden 2022 aylıgın kesilir. eşine de 2022 aylığı baglanmaz.

sen yukarıda dediklerimi yap.

iyi günler melek ablacım ben 2022 aldığım ilçede oturacağım sadece ev adresim değişecek ilçe aynı olacak ben şunu anlayamadım bu sakatlık maaşı benimde olsa eşiminde olsa bunlar bakım parası aldığımız zaman kesiliyormu yani şunu söylüyorum ben üç ayda bir 2022 maaşı alacağım eşimeden 2022 maaşı bağlatmayı düşünüyorum onunda olursa bizim eve giren para aylık 1474 olacak buna birde evde bakım parası eklenirse 2265 olacak ben şunu anlamıyorum benim ve eşimi evimize giren parayla 2022 maaşının almak için 293 liradan azmı gelirimiz olması lazım bu hükümet adam gibi işler yapıyor derken bunların yaptıklarına bak yani annemi maaşı 600 evde bakım parası 791 olunca 1391 oluyor buna birde benim 2022 eklersek 437 toplam 1828 ediyor bunu üçe böldünmü 609 lira para ediyor bu paraylan bende eşimde 2022 maaşı alamayız öylemi benim hem 2022 alıp hemde evde bakım parasını alamıyoruz anlaya bildiğim kadarıyla öylemi ablacım yani yeni çıkan 2022 maaşı almak için 293 liradan az gelirin olması lazım öylemi ablacım bu konularda yardımcı olduğunuz için çok ama çok teşekkürler ALLAH razı olsun sizden

ablacım sen ilçe değiştirmeyecekmişsin o halde adres değişikliğinden dolayı senin 2022 aylıgın kesilmez.

2022 aylıklarında gelire alınan 2022 aylıkları dahil edilmez. ama 2022 aylıkları haricinde her gelir dahil edilir. evde bakım aylıgı da dahil edilir.
e siz evde 2 kişi olacaksınız. bir hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçerse 2022 aylığı kesilir/baglanmaz.
evde bakım aylıgı da 793,08 TL. bunu ikiye böl, 286,32 TL'yi geçiyor.
o yüzden eşinin evde bakım aylıgı baglandıgında senin de onun da 2022 aylıkları kesilecektir.
bu konuda şikayetçi ol, yapabileceğin tek şey mücadele yani.

NOT: yukarıdaki şu mesajımda bu konuya da değinmiş ve şikayetçi ol demiştim sana. o yuzden o kısımları tekrar dikkatli oku.

sevgili melek ablacım sen bimere yaz dedin bende yazdım oku nasıl olmuş birde aile sosyal politikalar müdürlüğüne giderek konuşma yapacağım bu yazdığım nasıl olmuş ablam
sayın efendim ben yakında engelli bir bayanla evleneceğim ama sakatlık maaşıyla evde bakım parasını alamıyoruz bazı insanlara bu evde bakım parası veriliyor adamın emekliliği var birde üstüne üstelik evde bakım parası alıyor ben sormak isterim sizlere ben ve eşim olacak kişiye 2022 maaşı baglaatmamız için ya evde bakım parasında vaz geçmemiz gerekiyor yada 2022 sakatlık maaşından vaz geçmemiz gerekiyor ben sormak isterim sizlere biz engelli olduğumuzdan dolayı evlenmeye çoluk,çoçuga karşıkmak istemememizde bir yasakmı varda devletimiz bizim kanburumuzun üstüne bir kanbur daha yüklüyor ban iş bulupta çalışabıyorum sizin verdiğiniz sadaka gibi maaşlan geçinme çalışacağız birde evde bakım parasın almak için bin bir türlü zorluklarda geçerek bu bakım parasını almaya çalışacağız sizlere sorarım hem 2022 maaşı alıpda hemde evde bakım parasını almamız için ölmemizmi gerekiyor bana bunu cevabı verirseniz çok sevineceğim

iyi günler melek ablacım ben 2022 aldığım ilçede oturacağım sadece ev adresim değişecek ilçe aynı olacak ben şunu anlayamadım bu sakatlık maaşı benimde olsa eşiminde olsa bunlar bakım parası aldığımız zaman kesiliyormu yani şunu söylüyorum ben üç ayda bir 2022 maaşı alacağım eşimeden 2022 maaşı bağlatmayı düşünüyorum onunda olursa bizim eve giren para aylık 1474 olacak buna birde evde bakım parası eklenirse 2265 olacak ben şunu anlamıyorum benim ve eşimi evimize giren parayla 2022 maaşının almak için 293 liradan azmı gelirimiz olması lazım bu hükümet adam gibi işler yapıyor derken bunların yaptıklarına bak yani annemi maaşı 600 evde bakım parası 791 olunca 1391 oluyor buna birde benim 2022 eklersek 437 toplam 1828 ediyor bunu üçe böldünmü 609 lira para ediyor bu paraylan bende eşimde 2022 maaşı alamayız öylemi benim hem 2022 alıp hemde evde bakım parasını alamıyoruz anlaya bildiğim kadarıyla öylemi ablacım yani yeni çıkan 2022 maaşı almak için 293 liradan az gelirin olması lazım öylemi ablacım bu konularda yardımcı olduğunuz için çok ama çok teşekkürler ALLAH razı olsun sizden

sevgili melek ablacım sen bimere yaz dedin bende yazdım oku nasıl olmuş birde aile sosyal politikalar müdürlüğüne giderek konuşma yapacağım bu yazdığım nasıl olmuş ablam
sayın efendim ben yakında engelli bir bayanla evleneceğim ama sakatlık maaşıyla evde bakım parasını alamıyoruz bazı insanlara bu evde bakım parası veriliyor adamın emekliliği var birde üstüne üstelik evde bakım parası alıyor ben sormak isterim sizlere ben ve eşim olacak kişiye 2022 maaşı baglaatmamız için ya evde bakım parasında vaz geçmemiz gerekiyor yada 2022 sakatlık maaşından vaz geçmemiz gerekiyor ben sormak isterim sizlere biz engelli olduğumuzdan dolayı evlenmeye çoluk,çoçuga karşıkmak istemememizde bir yasakmı varda devletimiz bizim kanburumuzun üstüne bir kanbur daha yüklüyor ban iş bulupta çalışabıyorum sizin verdiğiniz sadaka gibi maaşlan geçinme çalışacağız birde evde bakım parasın almak için bin bir türlü zorluklarda geçerek bu bakım parasını almaya çalışacağız sizlere sorarım hem 2022 maaşı alıpda hemde evde bakım parasını almamız için ölmemizmi gerekiyor bana bunu cevabı verirseniz çok sevineceğim

olmuş ablası. unutma kendi sözcükleriniz her yazıdan daha kıymetlidir. yüreğinden ne geliyorsa yaz ve anlat. hatta öyku yazar gibi yaz anlat. okusunlar bu gerçek hayat hikayelerini. oyle uzaktan masa aşında mevzuat hazırlamakla olmuyor. çocuk yapın diyorlar, evlenin diyorlar. e engelliler evlenince boyle mi olacak?
evlenen yeni iki engelli çift sadece evde bakım aylıgıyla nasıl geçinecek 2022 aylıkları da kesilince? engelliler, bu aylıklar sayesinde bir yuva kurma hayali düşünürken bir maaşın kesilmesi hakkaniyetle bagdaşmaz. engellileri evliliğe mi yakıştırmıyorlar yoksa? evlenen 2 engelli evde bakım aylıgı alıyorsa 2022 aylıgı kesilecek buna izin vermemeliyiz diye onlar düşünecekti! ama yok, engelliler kafalarında herhalde çocuk olarak resmediliyor. yahu bunlar evlenecek iş yok güç yok. ya iş vereceksin imkan vereceksin ya da geçip maaşlarına dokunmayacaksın! bu kadar basit!
aile ve sosyal politikalar bakanlıgı once geçip engellilerin yuvasını düşünecek! aileyi kutsal goruyor ve önemsiyorsa!

iyi akşamlar melek ablacım ben gene kafanı ağrıtacağım kusuruma bakma biz bu engelli yani 2022 maaşı ve evde bakım parası olursa evlenme olanağı olacak yoksa evlenmemiz hayal olacak sen şikayetçi ol diyorsun bimere şikayetçi oldum önümüzdeki günlerdede aile vesosyal politikalar müdürlüğüne gideceğim biz iki engelliler evleneceğiz ve evde bakım parası ve 2022 le geçinmeye uğraşacağız dersem bunlar bana ne gibi bir yardımları olur ablacım bu cevaplarsan çok sevinirim iyi geceler şimdilik

işte bunu onlara soracaksın ablam:)
"2 engelli olarak evlenmeye karar verdik. aldığımız aylıklarla bu cesareti bulduk. kendimiz için yuva kuracagız ve ikimiz ayrı eve taşınacagız. aldığımız/alacagımız evde bakım ve 2022 aylıkları da tek gelrimiz olacak. başka gelirimiz yok. iki kişi olunca evde bakım aylıgını gelire dahil ederseniz bizim 2022 aylıkları kesilir. mevzuatı böyle hazırlamışsınız.
oysa biz bunu bırakın 2022 aylıgı ve evde bakım aylıgı dışında bizim gibi yeni yuva kuran engellilere başka ne gibi yardım yaparsınız onu ögrenmeye geldik"
dersin:)
evlenecek engellilere hiçbir projeniz yok mu diye sor:)
ortalıklarda ailenin kutsallıgından bahsediorlar. çocuk yapın diyorlar. şimdi bakalım bu yeni çifte bakanlık ne gibi projeler düşünmüş sana anlatsınlar bakalım. 2022 aylıgını mı kesecekelr yoksa, sor bunu ablası ayrıca.
bakalım evlenecek engelliler için 2022 aylıgını kesmekten başka bir projeleri var mıymış? :)

kendinizi hatırlatın. gidin sorun konuşun, sohbet edin, uykusuz bırakın.
yahu bunları kafanızda kurgulayacagınıza uykusuz kalacagınıza ilgili kurumları uykusuz bırakın. sonuna kadar rahatsız edin:)

teşekkür ederim melek ablacım ben bimere bir dilekçe daha yazdım sana yolluyorum bunların kafasını etini yiyeceğim nasıl olsa bir işin gücüm yok bunlarla uğraşmak bana zevk verir bimere yazdığım son dilekçeyi sana yolluyorum bir bak ablacım iyi geceler ALLAHa emanet ol

tamam ablası:9

sana da iyi geceler, tatlı rüyalar...

iyi akşamlar melek ablacım ben sana gene bir akıl danışacağım abla bizim engelli maaşı olumsuz oluyor evde bakım parasını şu şekilde alabilirmiyiz evleneceğim kişiylen imam nikahı kıydırsak annemi eşimi annesini arkadaşıymış gibi göstersek eşime annem bakması için vasilik alabilirmiyizi birde bimere yazdım benim maile bir mailey yollamışlar senin söylediklerinide onlarda söylüyor başka bir şey yapmıyorlar ama ben genede uğraşacağım bunları Avrupa insan haklarına şikayet etsen bunu hangi adresten nereye yollayacağımı bana söylersen bende şikayetçi olacağım Avrupa insan haklarına

avrupa insan haklarından bir şey çıkmaz.
şikayet edip duracaksınız rahatsız edeceksiniz işte ilgili kurumları. medyaya vs çıkmaya gundem yaratmaya çalış mesela.
eşinle dini nikahla evlenmenin bir faydası olmaz. oyle bir yöntem denemeye kalkma ablası.

Ablacım imam hikahının hikahının neden bir karı olmasın eşimi babasından kalma maaş var onu kestirmeyecegizde ondan imam nikahı kıyıyoruz

e bnu soylemedin ki ablam.
e boyle olunca eşinin bakıcısı olamazsın tabi. resmi nikah olmayınca akraba da olmadıgın için bakıcı olman mümkün değil. annen de ancak vasisi olursa bakıcı olabilir. ama annen bakıcı olduktan sonra eşinle birlikte aynı hanede yaşamalı. eşinle sen aynı evde kaldın diyelim annen de ayrı yerde kalıyorsa bu tespit edilir. o yuzden annen hem vasisi olacak hem de bakıcı olduktan sonra eşinle aynı evde kalacak. bu durumda aynı evde mi yaşayacaksınız annenlerle birlikte peki?

eger eşinle ayrı eve çıkarsan annenin bakıcılığı ayrı hanede kabul edilmez. ayrıca senin 2022 aylıgın iki kişi oldugundan dolayı kesilir. zaten eşin yetim aylıgı alıyormuş 2022 aylıgı alamaz.

iyi akşamlar melek ablacım sana daha önceleri bir kredi olayını sormuştu ben bunu araştırdım sana yollamak isterim bu konu kalkında ne diyeceksin bakalım
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan kendi işini kurmak isteyen engellilere süper destek geldi. Bakanlık kendi işini açmak isteyen engelli vatandaşlar 100 bin TL'ye kadar hibe verecek.
Bakanlık kendi işini açmak isteyen engelli vatandaşlar 100 bin TL'ye kadar hibe verecek. Eğitimden geçirilecek engelli vatandaşlara, işini kurarken konusunda uzman kişiler de koçluk yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit ve gazi yakınları ile yaşlı ve engellilere yönelik açıkladığı ücretsiz ulaşım müjdesinin ardından bir müjde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık engellilere önce eğitim verecek daha sonra ise 100 bin TL'lik hibe desteğiyle iş sahibi olmalarını sağlayacak. Patron olmak isteyen engelli vatandaşlar KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'nden faydalanacak.

Bugün gazetesinden Lütfü Erdoğan'ın haberine göre; engellilere verilecek destek programı 4 aşamadan oluşacak. İşletmenin kuruluşu, malzeme alımı ve işletme gideri için verilecek destekler geri ödemesiz, sabit yatırım için verilecek 70 bin TL'lik hibe ise geri ödemeli olacak. Bu desteğin geri ödenmesi, engelli vatandaş işini kurup kâra geçtiği andan itibaren adım adım yapılacak.

HERKESİN KOÇU OLACAK
Projeye başvurmak isteyen tüm engelliler bulundukları illerden başvuru yapabilecek. Alınan başvuruların ardından İstanbul, Ankara, Erzurum ve Gaziantep'te bulunan eğitim merkezlerinde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecek. Eğitimi tamamlayıp projeleri kabul edilen engelliler kendi illerinde işyeri kuracak. Bu sayede Bakanlık hem engellileri iş sahibi yapacak hem de yaklaşık 300 bine yakın engelli maaşı alanların sayısını düşürecek.

Engelli girişimcilere başarılı iş ve meslek odaları ve derneklerinin desteğiyle uzman hocalarla koçluk desteği verilecek. Tüm engellilerin gönüllü olarak çalışacak koçu olacak. Ayrıca engelli vatandaşların, çeşitli seminerler ve konferanslarda işadamlarıyla bir araya gelmeleri sağlanacak.

BAŞVURU FORMU İNTERNETTE
Girişimci olmak isteyenler Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında online başvuru formunu dolduracak. Türkiye genelinde elektronik olarak başvurular değerlendirilecek. Proje ilk olarak pilot il Ankara'da başlatılacak.

ablacım bu konu hakkında hiçbir bilgim yok inan... Bu konuda il müdürlüğünden bilgi ve rehberlik almaya çalış...

iyi günler melek ablacım abla ben sana gene bir akıl danışacağım annemi evleneceğim kişiye vasi atasak annemin 600 tl maaşıylan evleneceğim kişinin evde bakım parasını alabilirmi evde 4 kişi olacağız bu bakım parasını annem evde bakım parasdan alamaya hak kazanırmı eşim bakıma muhtaç bir kişi onun için annem bu parayla bakım parsını alabilirmi bu konua bir cevap yazarsan çok sevineceğim şimdiden çok teşekkürler melek ablacım

tuncay,
ablacım vasisi olursa annen evet bakıcı olabilir.

yalnız yetim aylıgı için şu forumdan sorun:Dul ve Yetim Aylığı
çünkü evli kadınlar yetim aylıgı almak için boşanıp eşiyle yaşamaya devam edip yetim aylıgını almaya çalışıyormuş. bununla ilgili bir yasal düzenleme yapıldı sonra. buna göre eğer boşanmasına ragmen eşiyle yaşadıgı tespit edilirse yetim aylıgı kesiliyor.
çok yogun oldugumdan dolayı mevzuatı karıştıracak vaktim yok maalesef. sen dediğim forumda başlık aç ve hangi durumlarda yetim aylıgının kesilip kesilmeyeceğini ve buldugun yöntemi anlat bilenler cevap versin.

tam bilgilenmeden vesayet işleriyle ugraşmayın. tüm eksi artılarıyla işi öğren ona göre adım at. sen dediğim forumda sor. hakkınızı tam öğrenip ona göre hareket edin yani.

Kalemşör

iyi günler melek ablacım ben nişanlımla haziranda imam nikahı kıyıp evlenecegiz annemle kız kardeşimle aynı evde yaşayacagız anneme evlenecegim kişiye vasi çıkarsak evlendigim kişiye evde bakım parası ala bilirmiyiz eve giren toplam para annem 600 alıyor kız kardeşim 300 alıyor evlenecegim kişide 840 alıyor bende 3 ayda bir 2022 alıyorum bu eve giren gelirlen evde bakım parası alabilirmiyiz bu konuda yardımcı olursan çok sevinirin iyi günler size

tuncay yıldırım
kızkardeşinin aldığı aylık nedir? Yetim aylıgı mı?
Müstakbel eşinin aldıgını soylediğin 840 TL de 2022 aylığı mı? ne aylığı?
Bunları cevapla devam ederiz ablası.

sevgili melek ablacım nişinlım yetim aylıgı alıyor 840 kız kardeşim yetim aylıgı alıyor 300 annem dul maaşı alıyor 600 bende 3 ayda 1274 2022 sakatlık maaşı alıyorum bu maaşlarla bir vasilik çıkarırsak evde bakım parası alabilirmiyiz

gelir açısından uygun şartlarınız ablam. sınırı geçmiorsunuz. evde bakım aylıgı baglanır. fakat bu gelir şartlarında senin 2022 aylıgın kesilecektir. evde bakım aylıgı olmadan bile sınırı geçiyorsun çünkü.

ama tekrar edeyim resmi nikahtan yanayım. ayrıca sana resmi nikah olmasa bile evlenme durumunda yetim aylıgının kesilip kesilmeyeceğini ögren demiştim. ögrendin mi bunu?Dul ve Yetim Aylığı

Üst Alt