Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%95 raporum, 100 prim SSK, 900 prim Bağkurum var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

murat akkuş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 27 yasında evlı ve bır çocuk babasıyım yaklasık 100 gun ssk 900 gunde bagkurum var kpss dende 80 aldım raporum %95 emeklı olsam nekadar alırım

Murat bey, ilk sigortalı olduğunuz tarih nedir? O tarihte de maluliyet derecesinde (%60 ve üzeri) işgücü kaybınız var mıydı, yoksa ilk sigortalı olduğunuz tarihten sonra mı meydena geldi bu işgücü kaybı?
Ayrıca doğum tarihinizi ve ssk ve bağkur primlerinizin yattığı tarih aralıklarını da yazar mısınız.

2006 sigortalıyım
2007 - 2010 arasıda bagkurluyum
dogum tarıhım 15 02 1985

2001'de hastalandım ama rapor tarıhım 2008

Bu durumda emeklilik için iki seçeneğiniz var:

1- Bundan sonraki sigortalılığınızı ssk'Lı çalışan olarak sürdürüp, o statüde emekli olmak. Defterdarlıktan %80 ve üzeri raporla 1. dereceden sakatlık indirimi* hak ederseniz, (gün/ay/2006 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 gün primle emekli olabileceksiniz.
* http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2- Baükurlu olmaya devam edebilirsiniz. Bu durumda 5510/28'e tabi olursunuz ve emeklilik zamanınız geldiğinde %60 ve üzeri rapor almak şartı ile, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekli olabilirsiniz.

Not: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, o statüde emekli olabilirsiniz.

yani 3600 gun veya 2021 yılında emekli olacam bunu mu dıyosunuz

Veya değil... 15 yıl tamamlandığında en az 3600 gün priminiz bulunmalı. 15 yıldan önce prim dolsa dahi, -çalışarak ya da çalışmayarak- süreyi beklemeniz gerek...

Üst Alt