Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 sigorta başlangıcım ve %76 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

mutlu59

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Selamlar

bende sürekli işgöremezlik geliri almaktayım 1998 den beri
1,11,1995 sigorta başlangıcım ve yaklaşık 700 günüm var
1998 de iş kazası gecirdim

merak ettiğim Malülende emeklilik 1800 güne tamamlarsam oluyor mu raporlarım işgöremezlik geliri almaya başladımda %76 dı gecenlerde ehliyet için aldığım oran %60 tır Tşkler

Evet, 1800 gün primi tamamladığınızda (askerlik yapmışsanız bu süreyi de borçalanarak prim gününüze ekletebilirsiniz) malulen emekli olabilirsiniz. Ve, %76 rapor sürekli iş göremezlik için alındığı için, yani, bu rapor oranı sgk kayıtlarında bulunduğu için, malulen emekli olacağınız zaman sizden yeniden rapor istenmeyecek: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...i-elde-edenlerden-yeniden-rapor-istenmez.html

Çok Tşkler arkerlik yapmadım 18 yaşından önce emekli oldum bi arkadaşımın işyeri üzerinden ödüycem aylık 280 tl 300 tl arası pirim tutarı oldunu söyledi böyle oluyormu ve Vergi indirimi konusunun bana avantazı neder olurmu tşkler

Çalışan statüsünde prim yatırabilirsiniz...

Malulen emekli olacağınız için vergi indiriminin size hiç bir getirisi olmaz.

Üst Alt