Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 sigorta girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

Kaan Direkçi

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Sizin tecrübe ve bilgileriniz dahilinde danışmak istediğim bazı konular ve sorular var. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim

Bazı rahatsızlıklarımdan %40 oranlı rapor alırsam:

1- Alındığı taktirde emekli olursam alacağım emekli maaşı düşer mi?
2- Böyle bir durumda emekli olduğumu var sayarsak tekrar başka işte çalışılabilinir mi?

Tekrar teşekkür ederim

Kaan Direkçi

Emekli maaşı zaten düşük. Erken emekli olunca daha düşük olmayacak. Hatta bilmem kaç yıl erkenden emekli maaşı almak çok daha avantajlı

Evet, emekli olduğunuzda sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz

Rapora karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde emeklilik için şu tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa...abi yeri gelmişken merak ediyorum da,benim 4 yıl sonra normal emekliliğim geliyor şu an erken emekliyim sürekli,o tarih geldiğinde normal emekliliğe geçmem mantıken doğru olurmu yoksa fark etmezmi..malum sürekli kontrol stresi var üzerimizde emekliliğimiz süresiz olsa da??..yani devlet sistem den görüp bu kişinin zaten normal emekliliği gelmiş deyip kontrole çağırmazmı beni?..teşekkürler..

deathless

hiç bir anlamı olmaz.

O gün geldiğinde yine kontrol muayenesi istenirse, o zaman düşünebilirsin engelliliği iptal ettirip sıradan Yaşlılık emekliliğine dönmeyi. Ama bugünden bunu düşünmenin bir anlamı yok

Uyku apnesi, 4 adet stant, hipertansiyon, 2. derece obezite için rapor oranı?
Merhaba
Sizin tecrübe ve bilgileriniz dahilinde danışmak istediğim bazı konular ve sorular var. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim

15 yıldır uyku apnesi sebebiyle raporlu Bbap cihazı (14-12) kullanıyorum.
Kalpte 4 adet stent var. 4anjiyo geçirdim. (3 adet raporlu kalp ilacı var)
10 yılı aşkındır hipertansiyon var ve raporlu ilaç kullanıyorum
İnsülin direnci oranım 15 seviyelerinde ve raporlu her gün 2000 mg Glifor kullanıyorum
38,5 vücut kitle endeksi sebebiyle 2. derece obezite var,

Bu rahatsızlıklar ile %40 ve üzeri engelli raporu alınabilir mi?

Tekrar teşekkür ederim

Kaan Direkçi
Alırsınız diye düşünüyorum, kesinlikle başvurun.
Cihaz kullandığınıza göre uyku apnesi sanırım ağır, bunun oranı zaten %35.
Ef değerlerine göre kalp için oran verilecektir ki bunun haricinde zaten %10 hipertansiyon oranı var.
Tip2 diyabet %20.
Rahatlıkla alacağınızı düşünüyorum.
deathless
Bence de öyle bir şeye hiç gerek yok.
Evet düşündüğünüz mantıklı, zaten normal emekliliği gelmiş adamı neden kontrole çağırsınlar ?
Ben de o düşünceyle teselli buluyorum. Önümüzdeki Ocak ayında 51 yaşına gireceğim ve normal emeklilik şartlarım tamam olacak.

Ufukalp..aynen abi benim de 51 yaş 5450 gün normal emekliliğim...kontrol şerhi olaylarını okudukça insan ister istemez böyle düşünmüyor değil malum burası Türkiye..

Üst Alt