Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 sigorta girişi ve %46 raporum ile emeklilik ve sonrasında çalışma şartları..?

ism_77

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
hayırlı akşamlar.

1-ben 1978 doğumlu 1995 sigorta başlangıcı olan şu an 5860 gün primi bulunan özel sektörde çalışan bir sigortalıyım. kendimi bildim bileli işitme engelliyim 2014 aralık ayında %46 saglık raporu aldım.
2-sgk ya sordum istersen maliyeden vergi indirimi başvurusunda bulunup emekli olabileceğimi söylediler.
3-maliyeye gittim elime iki adet dilekçe örneği verip birini işverenim dolduracak birini ben doldurup raporun bir nüshası ile onlara verip ankaraya gönderilip gerekli uygulamalardan sonra emeklilik işlemlerimin başlayabileceğinden bahsettiler.

sizden öğrenmek istediğim bu mevzuları henüz işverenimle paylaşmadım . açıkçası bağzı iktisadi sebeplerle hak ediyor olsam bile şu an emekli olmayı belkide maaşım düşük olur zannı ile ertelemek istiyorum. bu arada sgk da görülen bugün tarihli toplam kazanç 308,977,22 tl görünüyor bilmiyorum. bu meblağlar ile ne kadar maaaş bağlanır
fabrikamızda özürlü statüsünde çalışanlar var benim sormak istediğim hak ediyor olsam dahi engelli emeklisi olmadan sadece işverenimle bu raporu paylaşıp malıyeye vergi indirimi için başvurabilir miyim. yoksa sen zaten gerekli şartları doldurmuşsun diye devlet yada işveren beni isteğim dışı emekli edebilir mii

Vergi indirimi İşvereni hiç etkilemez, sizin çalışma prensiplerinizden memnun ise; emekli olmak istediğiiniz durumda aynı işyerinde hem emekli olup hemde tekrar çalışabilirsiniz. Ancak ikinci maaşınızdan sosyal güvenlik primleri kesilir.

Ben olsam işverenimle tanışırım; Çünkü her iki durumda işveren zarar görmeyecek.

İşverenden alacağınız birşey yok ki isşverenin sana vereceği birşey de yok: Burada avantaj şu: devlet sizden özellikle senden fazla vergi almayacak bu da maaşınıza yansıyacak. O kadar.

Yanı senin kendi hakkın; karar da sizin..

teşekkürler. bu rapora rağmen engelli statüsünde ve engelli kadrosunda hiç çalışmadım daha öncede belirttim . vergi indirimi başvurusu sonrasında istediğim zaman emekli olabilirmiyim. yada böyle çalışmaya devam edip prim gün ve tutarımı biraz daha yükselterek maaşıma ek bir katkı sağlayabilirmiyim

bence hemen dilekçeni verip emekli olunuz. çünkü emekli olduktan sonrada çalışabilirsiniz eger isterseniz. çalışırsanız iki maaş birden almış olursunuz. şimdi dilekçenizi verseniz hem tazminatınızı almış olursunuz hem emekli olmuş olursunuz. yarını bilemeyiz ne olacağını. ayrıca erken emekli olmak için vergi indirimi almak zorundasınız. ve bunu yaparkende çalışır durumda olmalısınız. onun için yok yakınken hemen veriniz dilekçenizi. primi yükseltipde sanki size 2 binlira emekli maaşımı verecekler. olsa olsa 1 tl yükselir. boşverin beni dinleyin

Vergi indirimi başvurusu sonrası istediğin zaman emekli olursunuz: Kota zamanı geldi hadi emekli olun demezler, sıkıştıramazlar. Emekli maaşınızı artırmak istediğinizii elirtmişsiniz. Bu teknik konu..

Belli seviye altında kalan maaş alanların maaşı yıllar geçtikçe eriyecektir. Bununla ilgili Ali Tezel.den mekale okudum ama emin değilim.

arkadaşlar teşekkür ediyorum. yukarıdada belirtmistim sizce 5860 gün ve toplamda 308,977,22 tl kazanca %40 özürlü raporu ile tahmini ne kadar maaş bağlanır 1995 sgk başlangıcı birde çalıştığım şirket politikası gereği emekli çalıştırmak istemiyor emekliliğini verme devam et diyor normal çalışanlarına dahi

takriben 1000 yada 950 yada 900 bu aralarda olur. çok olmaz yani. kısacası sizi öldürmez. bereket versin diyeceksiniz

açıkçası biraz az geldi tahmini olarak bir kimya fabrikasında çalışıyorum %40 4000 küsür ile emekli olan engelli çalışanlarına 1500 civarı bir maaş bağladı devlet ki biliyorum bu arkadaşların ozaman ki aylık bürüt ücretleri 1500 ila 1800 arasında değişiyordu lakin geçen sgk memuruda primime ve ödemelerime tam olarak bakmadan sizin de belirttiğiniz tutarlara yakın bir meblağ söylemişti teşekkür ediyorum en son 2014 yıllık gelir vergisi matrahıma bakıyorum 35000 tl ye tekamül ediyor

Üst Alt