Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 sigorta girişi ve %55 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

pallmallsmoke

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ılk ıse gırısım 1995 askerlık yapmadım muafım ozur raporumu 100/50 olarak 2001 de aldım 2010 da ablasyon gecırdım kalp pılı ıcd takıldı ve ablasyon basarısız gectı su an 3300 gunum var malulen emeklı olabılırmıyım raporumu yukseltıp

evet %60 ve üzeri alırsan malulen olursun ama tavsiye etmem senin yerinde olsam vergi indirim için müracad eder erken emekli olurum sanırım pirimin tutar sigortalı senen de tutuar %80 alırsan 15 yıl yılda sorun yok 3600 gün 300 gün ssk lı olman yeterli bu oranı alırsan malulende hak ediyosun ama zor bence %60-79 arası alırsan da16 yıl 4 ay bundada sıkıntı yok 3760 gün ister 460 gün ssk lı olman yeterli sanırım açıklayıcı oldu

Durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek derecede işgücü kaybına neden oluyorsa, evet, malulen emekliliği düşünebilirsiniz.

EĞer maluliyet oranında rapor alamıyorsanız, o zaman defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine isitinaden (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html) erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

malulen emeklılık

arkadaslar malulen emeklılık ıcın basvurdum hastaneye sevk edıldım hastane bana tek hastalık kalp tgırısım en 100/65 verdı 3500 gunum var 1995 sıgorta gırısım ıse gırısten sonra hastalık cıktı ortaya emeklı olabılırmıyım ve ne kadar maas alırım toplam da 130 bın tl toplam prım odemem var bılgılendırısenız sevınırım

tansu hanım malulen emekli olmayınız derim çünkü maaş az oluyor vergi indiriminden emekli olunuz

Malulen emeklilikle erken Yaşlılık emekliliği arasında maaş açısından anlamlı bir fark olmaz aslında. Eğer yukarıdaki tabloya göre Yaşlılık emekliliğine birkaç sene varsa, ben olsam bugün malulen emekli olmayı tercih ederim.

Bir de, malulen emekli olduğunuzda emekli maaşınızı kestirmeden çalışamazsınız. Oysa Yaşlılık emekliliğinde maaş alırken sosyal güvenlik destek primi öder statüde sigortalı çalışabilirsiniz.

Üst Alt