Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 sigorta girişim ve 3014 primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

turkeraydin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar tüm dostlara;

1 ağustos 1978 doğumluyum.
07.07.1995 ilk pirim ödemem.
12.09.1994 ssk giriş tarihim.
toplam 3014 pirim günüm + 550 gün askerlik borçlanmam var.
4a sigortalıyım

Ağır uyku apnesi tanısı ( %36 nefes bozukluğu ) bel fıtığı ( 2 kez operasyon geçirdim ağır iş yapamaz raporum var ) ve boyun fıtığı rahatsızlıklarım var.

acaba erken emekli olabilir miyim ? Bilgisi olan dostlar bana yardımcı olursa çok müteşekkir olurum sevgilerle.

Vergi indirimi ve %40 üzerinde rapor almanız durumında erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.

turkeraydin
%40 ve üzeri rapor ile 3.derece vergi indirimi hakkı elde etmeniz şartıyla 17 yıl ve 3920 prim gün sayısı şartlarıyla emekli olabilirsiniz.
18 yaşınızı doldurduktan sonra 17 yılı tamamlamışsınız, askerliğinizi 540 gün olarak borçlandıktan sonra aralıksız bir yıl daha çalışarak prim ödemeniz halinde seneye bugünlerde emekliliği hak edersiniz.

teşekkürler
Ufukalp bu bahsettiğiniz işlemler için nasıl bir yol izlemeliyim caba ? İnanın hiç bir bilgim yok.

ssk ya gidip askerlik borçlanmasını yatırmak istiyorum diyeceksiniz. onlar sizi yönlendirirler. sizi şubeye gönderirler. evranızı alırsınız. sonra ssk ya getirir. ssk size hesap numarası verir. sizde o hesaba yatırırsınız olay biter

Üst Alt