Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 SSK başlangıcım, %56 raporum ve 4100 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

guldenakkan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Öncelikle sitenizdeki paylaşımınız ve yardımseverliğiniz için sizleri kutluyorum

Benim de sizlere bir sorum olacak:

01.11.1976 doğumlu bir bayanım.15.08.1995 yılında sigortalı olarak çalışmaya başladım.
08.03.2000 yılına ait Özürlü Kimliği için çıkarmış olduğum ve %56 özür derecesi olan bir raporum var.Özürlü Kimliğine de sahibim.Doğuştan kalça çıkığım var ve raporda da bu şekilde yazıyor.

Şu an bir şirkette özürlü kadrosunda çalışıyorum.Ancak vergi indiriminden faydalanmıyorum.Toplam prim ödeme gün sayım 4.100 gün.Bu şartlarda emeklilik için SGK'ya ne zaman başvuru yapmam gerekiyor.Bu başvuruyu yapmadan önce tekrar rapor çıkarmama gerek var mı ve benden vergi indrimi belgesi isterler mi ?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

gülten hanım elinizdeki raporun süresi 10 yılı doldurdugundan geçersiz işyerinizden dilekçeyle vergi indiriminden faydalanmanız için müracat etmeniz gerekiyor vergi defterdarlıgı sizi en yakın hastaneye sevk eder hastaneden çıkan rapor vergi deftardarlıgına gider ordanda ankaraya ankarada raporu inceler bir sorun çıkmazza onaylanır gelir sizin çalış tıgınız iş yerinize gelir vergi indirim belgenle sakatlık raporun. bu belgelerlede ssk ya emekli müracatı yaparsınız şimdiden hayırlı olsun diyorum emekliniz

Üst Alt