Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 SSK giriş ve 3. derece vergi indirimiyle emeklilik şartlarım nedir?

tekinay26

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
hayırlı olsun güncce
arkadaşlar merhaba benimde ankaradan cevap geldi raporum yüzde 43 le onaylanmış ve 3. derece vergi indirimine tabiyim
şimdi ben emeklilik hakkı kazanmış oluyormuyum .10,03,1978 doğumluyum 1995 te 17 yaşımdaykene sigortalı işe başladım ve halen çalışmaktayım arada 2 sene askere gittim okadar 5000 pirim günüm olmuş rapor aldım ilk defa ve ankara onayladı .nezaman emekli olurum raporu aldığım tarihten sonramı yoksa öncesimi bilen varsa yazarsa sevinirim sağolun ve ben bir yerde okudum çalışma oranının yüzde 60 ını kaybedersen malulen olunur diyor kafam karıştı yardımlarınız lütfen ...

18 den gün aldıgınız tarihi başlangıç alacaksınız.

sayın oturanboğa arkadaşım
ben şuan da ssk lı olarak çalışmaktayım.sağ kulağım doğuştan sakattı fakat işe özürlü olarak değil saglam olarak başladım şimdi ise özürlü raporu aldım ve ankaradan yüzde 43 le vergi indirimim onaylandı .sorum şu raporu sonradan aldığım için emekli olma hakkım varmı malulen emekli olması için yüzde 60 olması gerekli diye okudum biryerlerden bu doğrumu yoksa tablomu mu gecerli ben özürlü olarak mı malulen mi emekli olmuş olucam veya emeklilik hakkım var mı acıklarsan cok sevinecegim .
10,03,1978 doğumluyum 1995 te 17 yaşımdaykene sigortalı işe başladım fakat staj felen değil , şuan halen çalışmaktayım 5000 pirim günüm olmuş .nezaman emekli olurum.olursam malulu emeklisimi olucam yoksa tabloya göre ne olarak anlamış değilim yüzde 60 la alakam var mı? sağolasın

İlk ssk lı oluş tarihinizde 18 yaşından küçük olduğunuz için ilk ssk başlangıcınız 11.03.1996 tarihi olacaktır. 3.derce vergi indirim hakkı kazandığınıza göre 17 yıl 3920 güne tabi olarak engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olacaksınız.
11.03.1996+17: 12.03.2013 tarihinde kuruma vergi indirim hakkı ile erken emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

NOT: Malulen emeklilikten bahsetmişsiniz malulen emekli olmak için en az 60% ve üzeri raporunuz olmalı işitme engelliler en fazla 52% oranında rapor alabilir bu yüzden malulen emekli olmanız imkansız.

askerlik borçlanması ve emeklilik

mart 1978 doğumluyum.1995 te 17 yaşımda ssk lı oldum ve halen özel bi sektörde işçi olarak çalışmaktayım.1 sene öncesi maliye özürlülük oranımı onaylayıp vergi indirim hakkı kazandım.17 sene 3920 güne tabiyim.17 yaşında başladığı için ssk 95 ten değil 96+17 sene olunca 2013 martta dolacagını söylediler emekliliğimin.Mart ayında günüm geldiğinde ssk da birikimim 5400 günüm ve 204.000 ytl pirim tutarım olacak sorum şu ??? Emekli maaşı hesaplamada 1165 çıkıyor askerlik borçlanmasını yatıırırsam bana ne gibi faydası olur artı maaşımda artış olurmu birde askerlik borçlaqnmasını yatırınca kamuda devlet sana bir miktarını geri ödüyormuş bana da özel sektör ödeme yaparmı maaşımda da artma olurmu yatırmama gerek varmı yokmu ne tavsiye edersiniz 3 ayım kaldı bilgisi olanlardan yardım bekliyorum?

askerlik borçlanması ile ilgili bilgi sormuştum ama eski sorularımı paylaşmışsınız 2013 onu anladım saygılar...

Askerlik borçlanması size pek bir fayda sağlamaz en fazla 3-5 tl daha artar maaşınız bence ödemeyin. Önerimiz emekli olup şartlar da elveriyor ise tekrar SGDP ödeyerek çalışmanızdır.
Şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun..

Üst Alt