Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95 SSK girişim, %70 raporum ve 1800 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar 1992 okuldan ssk girişim var ama ilk prim yatırma tarihim temmuz/1995..2010 yılında kan hastalığına yakalandım ve arkasından kan hastalığının tetiklemesiyle sindirim sistemi hastalığına yakalandım,üniversite hastanesinden kasım/2010 tarihinde ''%70 tüm vucut fonksiyon kaybı+ağır özürlü'' raporu aldım.Bu ayda eşim benim üzerimden vergi indirimi alsın giye maliyeye başvurduk vergi indirim belgesinde %70 lik oran aynen kabul edildi ve ''çalışma gücünün %70 ini kaybettiği anlaşılmıştır.'' yazıyor..1800 günle malulen emekli olabilir miyim?

Temmuz 1995 yılından itibaren ödenmiş kaç gün priminiz var ..
Doğum tarihiniz nedir.

1737 günüm var; 4/A-1384 4/B-1 yıl 19 gün var..1800 güne 37 günüm eksik..doğum yılım 1976..

pardon yanlış söyledim toplam 1763 gün ediyor..

1737 gün olan prim gününüzü çalışan olarak ssk da 37 gün daha prim ödeyiniz,prim şartınızı tamamladıktan sonra sgk malulen emekli olmak için müracaat edin kurum sizi yetkili bir hastaneye sevk eder ve %60 ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olursunuz

raporum kasım/2010 trh.üniversite hastanesinden yani tam teşekküllü sağlık kurulu raporu vermeye yekili hastane buna rağmen benden tekrar rapor isterler mi?

Evet malulen emeklilik te kurum sevki şart prim sürenizi tamamlayıp sek alacaksınız...

bursada sadece uludağ üniversitesinde hemotoloji bölümü olduğu için oraya sevke ederler herhalde,zaten %70 raporumu ordan aldım aynı raporu verirler herhalde??

raporu aynı hastaneden aldıgınız için pek degişecegini san mıyorum yük seltirler alcaltmazlar raporu sanırım

vergi indirimi almış olmam malulen emeklilik başvurusu yapmama engel olur mu?

nisan/2011 de vergi indirimi aldım temmuz/2011 de 1800 günü tamamlayıp malulen emekliliğe başvurmak istiyorum ama kafama takıldı vergi indirimi almış olmam malulen emekli başvurusu yapmamda sorun olur mu?

Bir zararı olmaz... Önemli olan şey ilk sigortalı olduğunuz tarihten sonra maluliyet derecesinde işgücü kaybınızın ortaya çıkmasıdır.

Çalışırken malulen emeklilik başvurusu yapılır mı?

ben malulen emekli başvurusu yapmak için gerekli olan 1800 günü tamamlamak için çalışıyorum. 15 haziranda günüm doluyor malulen emeklilik yapmak için çıkış yapmak zorunda mıyım ve ne zaman başvuru yapmalıyım
15 haziranda mı yoksa temmuz ayı girince mi?

cevaplarsanz sevinirim..

Evet, işten çıkışınız yapılmak zorunda.

16 Haziran'da başvuru yapabilirsiniz.

şartlı malulen emekli diye birşey varmış diye duydum emekli olduktan 2 yıl sonra konrtol muayenesi yapıyorlarmış tanıştığım biri söyledi ve konrtol zamanı geldiğinde maaşını kesildiğini tekrar rapor alıp anca 3 yıl sonra maaşının tekrar bağlandığını bu arada 3 yıllık birikmiş maaşını aldığğını söyledi ama onun anlatığı 2003-2004 yıllarında olmuş hala öyle bir uygulama var mı?

Kurum raporunuzu inceler Rahatsızlık/Hastalıklarınız da iyileşme olacağına kanaat getirir ise evet süre koyabilir.Bu durumda ise malulen emekliliğiniz durdurulur ve tekrar rapor almak için hastaneye sevk edilirsiniz %60 ve üzeri alır iseniz Malulen emekliliğiniz kaldığı yerden devam eder ve maaşınız bağlanır.%59 ve aşağısında olur ise o zaman malulen emekliliğiniz iptal edilir.

Emeklilik aşamasında kurum Kontrol Muayenesi öngörebilir. O zaman size düen, kontrol muayenesi tarihi gelmeden hemen önce sigorta müdürlüğünden sevk alıp, hastaneye gitmek ve maluliyetinizin devam edip etmediğini belgelemektir.
Maluliyet devam ediyorsa, emeklilik de devam eder, artık malul sayılacak bir durumunuzun olmadığı saptanırsa, emekliliğiniz sonlandırılır.

Buraya kadar kulağa makul gelebilir. Yani, işte, ne bilim, malul olup olunmadığını kontrol etme hakkı var denebilir kurumun. Ama, iş aslında öyle değil. Kurum dağ gibi malul olan, maluliyeti asla kaybolmayacak olan kişileri de kafasına göre çağırıyor kontrol muayenesine. Mantıklı bir açıklama getirmiyor. "Çağırdım, gel" diyor, çıkıyor işin içinden!

peki bu kontrol muayenesi tarihi önceden belli oluyor mu? mesela emekli olduğumuzda bize şu zaman sonra kontrol muayeneniz var diyorlar mi ki?

14 haziran itibariyle malulen emeklilik başvurumu yaptım memur bana bağkurdan günlerimi isteyeceğini günlerim gelince beni telefonla çağırıp hastaneye sevk vereceğini söyledi.Emekliliğim kabul olursa 14 haziran itibariyle başlar mı dedim o duruma göre değişir dedi?? bu durum nedir acaba?

Siz bağkurluluğunuza son verin, bunu beyan edin ve başvurnuzu "maluliyetinmin tespiti" diye değil, "5501 sayılı yasanın 25. maddesi uyarınca tahsis işlemimin yapılmasını" diye yapın. Zaten orada TAHSİS TALEP VE BEYAN TAAHHÜT BELGESİ vardır, onu da doldurun...

ben bağkurluuğuma zaten ocak/2011 itibariyle son verdim.tahsis talep taahüt belgesini dün başvuruda doldurttular..

a) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden önce ise yazılı istek tarihini,
b) Malûl sayılmasına esas tutulan rapor tarihi yazılı istek tarihinden sonra ise rapor tarihini,

takip eden ay başından itibaren başlar.

Sizi hastaneye sevk edecekler ve malul olduğunuzu gösteren raporu alacaksınız ya, işte, o raporun tarihinden sonraki ay başından itibaren emekli sayılacaksınız.

anladım tşk ederim.ben yine gelişmeleri sizinle paylaşırım.iyi günler kolay gelsin..

Maluliyet Cetveli

Ben maluliyet cetvelindeki bir kan hastalığından malulen emekli müracatı yaptım hastalığımın maluliyet cetvelinde olması bana bir avantaj sağlar mı? bir sorum daha geçen hafta içi ankaraya giden müracatım tahminim ne zaman sonuçlanır?

Tabii ki sağlar. Bölge sağlık kurulundaki görevlilerin ilk değerendirmesi maluliyet cetveli'ne göre oluyor. Bu cetvelde adı geçen bir durum varsa, hemen malulen emeklilik onaylanır.

beni aydınlattığınız için tşk ederim bülent bey.bir sorum daha olacak temmuz sonu ankaraya giden müracatıma ne zaman cvp gelir acaba?

emekli oldugunuz zaman kontürol için gün verirler internettende takip edebilirsiniz e devlettende konturol var maas kesme yok eger aynı raporu alabiliyorsanız ikinci seferdede hastalıgınızda degişme olmazsa şayet tekrar konturol istemezler devamlı masınızı alırsınız

ne zaman emekli olurum

2.derece vergi indirimim var emeklilik şartım 17 yıl 3780 gün.ssk(4/a) girişim 1995,günüm 1500,bağkur 1 yıl toplam gün 360,emekli olmak için 5 yıllık daha prim ödemem gerekiyor mesala;ömss'den kısmet olurda memur olursak 5 yıl emekli sandığına(4/c) tabii çalışıp emekli olabilir miyim,yoksa emekli olmak için sadece emekli sandığıdan mı 17 yıl 3780 gün şartını yerine getirmem gerekir??

Üst Alt