Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

95'de sigortalı, 2000'de memur oldum. %40 raporla emeklilik şartlarım nedir?

ayyildiz1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
toprak1453, 1978 doğumluyum. Haziran 1995 - 31,12,1999 arasında sigortalı olarak çalıştım. 1996 yılından sürekli %40 raporum var. 2000 yılından itibaren memur olarak çalışıyorum. Emekliliğim doldu diye hesaplıyorum. Vergi indirim belgesi alsam hem emeklilikte hemde engelli kimlik kartı için geçerli olur mu.

ayyildiz

Erken emeklilik için (belki engelli kimlik kartı için de istiyorlardır bilemiyorum) başvuru yaptığınızda kuvvetle muhtemel sizden raporu yenilemenizi isteyeceklerdir. Çünkü 2013 öncesi raporlardan yenilenmesini istiyorlar. 2013 ve sonrası bile olsa engelliliğinizin çeşidine göre değerlendirmeler değişebiliyor. Buna kimse net cevap veremez. Ancak öncelikle bunu deneyin derim. İsterlerse yeniletirsiniz.

ayyildiz

5400 güz toplam hizmet günü ile emekli olabilirsiniz. 96'da alınmış raporu kurumunuza vermiş miydiniz?

Vergi indirimi ile emekliliğinizin hiç bir ilgisi yok.

oturanboga
2000 yılında özürlü memur kadrosuna atandım. Raporu mu vermiştim kuruma. Emekli olursam malulen emekli maaşı mı bağlanacak acaba

Üst Alt