Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 Bağkur girişi ve % 53 oranla emeklilik şartlarım nedir?

ali3553

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar;
benim sizlere sarocağım sual de bir şirkette ortak olarak çalışmaktayım.burdaki şirkette ilk bağkur girişim 26.12.1996 olup bağkurum eksizsiz yatmakta olup sakatlık derecem yeni aldığım raporum yüzde 53 dir. bu şirkette halen ortak olarak çalışmaktayım ,yaşımın 37 olduğunu belirtip benim bu raporla nasıl emekli olacağım yardımcı olursanız çok sevinirim tşk ederim

bagkur.PNG

27.12.2012 tarihinden itibaren 4 bin 320 günününüz varsa, yada bu güne tamamladığınızda kuruma emeklilik için başvuruda bulunacaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, %50 ilâ % 59 arası rapor aldığınızda emekliliğiniz onaylanacaktır...

benim şuan 5678 günüm var.ve şunuda belirtmek istiyom ben şu an izmirde yaşamaktayım, sgk kurumum muğla olup izmirde aldığım yeni raporu gösterip emeklilik işlemlerimi muğladamı yoksa izmirdemi başlaya mı?

Muğla ya gideceksiniz Bağ-kur a 5510/28 kanunundan faydalanarak erken emekli olma talebinde bulunacaksınız ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edileceksiniz. Alacak olduğunuz rapor hastane tarafından Bağ-kur a yollanacak Bağ-kur raporunuzu inceleyip size yazılı olarak bilgi verecek. Şuan elinizdeki raporu emeklilik için kullanmanız imkansız.
Emeklilik işlemlerin de kurum sevki şarttır.
Bakınız ilgili kanun ne demiş, Hatta kuruma giderken bu çıktıyı da götürün ki sizi malulen emekliliğe sevk etmesinler.

2011 /58 sayılı genelge

[FONT=Verdana]Genelgenin ilgili kısmını aşağıya kopyaladım. Bunun bir çıktısını alın ve sigorta müdürlüğüne giderek "benim emeklilik işlemimi 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre aşağıdaki genelgedeki talimatlar çerçevesinde gerçekleştirin" dyeceksiniz....[/FONT]

2.2.1.2. Çalışma gücündeki kayıp oranı % 60 dan az olanlar
[FONT=Verdana]Çalışma gücü kayıp oranlarının % 60 ın altında olması nedeniyle malul sayılmayan sigortalılardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce veya sonra çalışma gücü kayıp oranının % 60 ın altında olduğu tespit edilenlere, Kanunun 28 inci maddesinin beşinci fıkrasında yine belirli bir sigortalılık süresi ve prim gün sayısı koşullarını yerine getirmeleri halinde yaşlılık sigortasından aylık bağlanması öngörülmüştür. [/FONT]
[FONT=Verdana]Buna göre; Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi bünyesindeki Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT]
[FONT=Verdana]a) % 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, [/FONT]
[FONT=Verdana]b) % 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün, [/FONT]
[FONT=Verdana]malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla herhangi bir yaş şartı aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanacaktır. [/FONT]

[FONT=Verdana]Bu fıkra gereğince Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi bünyesindeki Sağlık Kurulunca düzenlenen raporlarda oranın % 59 ve daha üzerinde belirlendiği durumlarda da aylığa hak kazanma şartları ve oranı Kanunun 28/5-(a) bendi hükümlerine göre belirlenecektir. [/FONT]

[FONT=Verdana]4/1-(a) sigortalıları için ilk defa 2008/Ekim ayı başında sigortalı olanlardan Kanunun geçici 6 ncı maddesinin yedinci fıkrasının (d) bendinde 4320 gün, (e) bendinde de 4680 gün için kademelendirme öngörülmüş olup, [/FONT]4/1-(b) sigortalıları için ise Kanunun yürürlük tarihinden sonra talepte bulunanlara, koşulların yerine gelmesi halinde aylık bağlanacaktır.
[FONT=Verdana]Ancak, Kanunun yürürlük tarihinden önce sigortalı olup, sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlandığını gerek Kanunun yürürlük tarihinden önce gerekse Kanunun yürürlük tarihinden sonra tespit ettiren 4/1-(a) sigortalılarının sakatlık derecelerine göre aylığa hak kazanma koşulları 506 sayılı Kanunda olduğu şekliyle korunmuştur.[/FONT]

sayın officer yardımlarınızdan dolayı çok tşk ederim .benim şuan 23.12.1996 girişim var. benim dediğiniz gibi muğla bağkura şimdi başvuruyum mu ve günüm ve senem yetiyomu?v bu dediğiniz bana yaşılık maaşımı bağlanacak ve maaş ne kadar dır yardımcı olursanız çok tşk ederim

50% ve üzeri rapor aldığınız için 23.12.1996+16 : 24.12.2012 tarihinde Emeklilik müracaatınızı yapabilirsiniz. 2013 ocak ayı içerisinde yaparsanız daha iyi olur yılın son günleri iş yoğunluğu fazla olur düşüncesindeyim.
Şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun.
Yalnız kurum sizi malulen emekli olmaya sevk eder ise itiraz edin ben 53% rapor ile malulen emekli olmam imkansız boşuna zaman kaybı olur siz beni 5510/28 kanununa göre sevk edin deyin.
Yukarıdaki çıktıyı da yanınız da götürün ki gösterin

sayın officer yaşlılık maaşını ne kadar alacağımı söylemediniz yardımcı olursanız çok sevinirim.birde şunu sormak istiyom yaşlılık maaşını aldığımda tekrar çalışmaya başladığımıda maaşım kesilirimi tekrar çalışmaya başlayıp ssk ödeyip günlerim toplatıp 3,5 sene sonra malülen emekliliğe başvursam.ssk dan malüllen emekli olabilirmiyim

Bağkur borcum var. SGK sevkiyle emeklilik için ücretsiz rapor alabilir miyim?

Yüzde 53 sakatlık derecem var .5510-28 maddesinden başvurucam ama bağkur borcu olup hastaneden sgk sevkiyle emeklilik için ücretsiz rapor alabilirmiyiz

Borç varken ücretsiz rapor çıkarttırmaz hastaneler.

sayın oturan boğa

bende bağkur dan emekli olmak için başvurdum, sizlerin dediği gibi yukardaki çıktıyı gösterdim ve söyledim ama bana sizi malülelen emeklilik için başvuru yaparız. dediler bende dedim ki neden yukardaki çıktıtaki yazıdan olmuyo diye ısrar ettim ama nafile kendi dediklerini yapıp beni sevk ettiler
bende beni izmirde evime en yakın hastaneye gittim heyete girdim raporum muğla sgk yollandığı ve ordan size rapor gelceğini bana gelen raporun sakatlık derecem, belirtmeyip yüzde altmışla emekli olmadığımı keağıdı yolladılar
bende bu red gelen evrağı ankaraya itiraz da bulundum ve ankaraya yazılan dilekçem de 5510sayılı yasanın 28 maddesinin 5 fıkrasında emekliliğim talebinde bulundum
ve ordan gelen evrak ta da red yolladılar bundan sonraki süreçte ne yapmamı söylersizniz çok sevinirim.[FONT=Verdana]
[/FONT]

28. maddeden emeklilik talebinizi hangi gerekçeyle reddetti bağkur?

Üst Alt