Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 oranında raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

niyazi akturk

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
devletin özürlü memur alımı için heyet raporu aldım % 96 gibi yüksek bir oran verdiler dolayısı ile işe girişimiz zorlaştı.12 yılı aşkın pirim günüm 15 yıl da sigorta günüm olduğu için sgk ya maluliyet için baş vurdum.kayseri deki sağşıl kurulu sebep beyan etmek sizin beni malul olarak kabul etmedi.ben de yüksek kur7ula müracat ettim acaba sonuç ne olur bu konuda bir fikir yada yorum yada kesin bir bilgisi olan yardım edebilirmi.

ben kas hastasıyım teşhis inflomatuar myopati yada polimyozit.% 96 oranlı raporla memur olamayacak kadar malulüm ama emekli olamayacak kadar da sağlam mışım. teşekkür ederim

Büyük ihtimal ile malulen emekli olursunuz ama keşke 1.derece vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olsaydınız.
1-Malulen emekliliğe göre daha erken emekli olurdunuz.
2-Erken emekli olsaydınız ve ilerleyen yıllarda tekrar çalışmak istediğinizde SGDP ödeyerek çalışabilirdiniz. Yani hem emekli maaşınızı hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırdınız.

ben bu 12 yıl içerisinde bir kaç sefer denedim emekliliği ama oran ilkinde %60 çıktı 2 sinde de %40 çıktı o zamanki mevzuata göre iş gücünün %66 sını kaybetme şartı vardı.ben de sakat emekli olmayı bekliyordum memuralımı için rapora gittiğimde oranın %96 olduğunu öğrendim.doktora bu oranın rapor amacına göre değişip değişmeyeceğini sordum dediği öyle bir iş olamaz 96 ise 96 dır nerde kullanırsan kullan dedi.

Defterdarlıktan elde edeceğiniz 1. derece sakatlık indirimi ile 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primi tamamlamışsanız, erken Yaşlılık emeklilğindne hyararlanabilirsiniz.

% 96 raporunuzla sakatlık indirimi için defterdarlığa başvuru yaptınız mı?

bağ-kur

şu anda faal olan iş yerim var bağ kur pirim ödüyorum benim vergi indirimi alabilirmiyim.malulen emekli lik bekliyorum da bu konuda yardımı olacağını söylediler.

teşekkür ederim.

malullük ile engellilerin emekliliği farklı . 15 yıl içerisinde 10 yıl yatan pirim var ise %96 raporun maliye kabul ederse normal emekli olursun.

Üst Alt