Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporla Emeklilik için ne yapmalı?

Cloud.

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
1
Arkadaslar selam.
Kazadan sonra nasılsa iyileşcem diye bakmadığım emeklilik konusunu yeterli iyileşme olmıyınca gündeme avldık ve bıraz bilgiye ihtiyacımız var...
25 yaşındayım %96 raporlu(bu yıl süresiz verdiler) of luyum.Üni de öğrenci görünüyorum hala.2006da 15 günlük bi SGK girişim var.
Nası emekli olabilirim ben?
Malulluk ve erken emeklılık seçimi yapabılıyomuyum?Hangisi daha avantajlı?
Alınıcak para yatırılcak prim miktarı sabitmi?Yoksa şu kadar yatır şu kadar aylık al gibi bişeymi

Cevap veren arkadaşlara çok teşekkürler

15 yıl 3600 gün ile vergi indirimi alarak erken emekli olursunuz.
1800 gün ile malulen emekli olursunuz.
Hangisini en erken oluyorsanız onu olmanız en avantajlısı.
Primlerin ödendiği miktara göre değişir emekli maaşı.

cloud;

en avantıjlısı ve en erken malulen emekliliktir,zaten anladığım kadarıyla sizin kazadan önce ssk girişiniz varmış?

eğer askerlik yaptıysanız askerliğinizi borçlanarak ve isteğe bağlı prim ödeyerek toplamda 1800 günü doldurmanız sonucunda malulen emekli olursunuz

Kelebek çok teşekkürlerr önce
Allah Allah quadriplegic birinin %96 raporla süre beklemesi saçma geldi: )
Bu prim -maaş tablosu gibi bişe varmı acaba ona göre kıyaslama yapalım.
vergi indirimi alarak erken emekli ile malulen emeklilik farkı neler ?
Normalde forumda olan başlık hakkında aynısını bıdaha sormam ama bu emeklilik işine kafam basmadı...

Malulen emekli olunca tekrar çalışamazsınız, ama erken emekli olursanız SGDP kesintisiyle hem emekli maaşınızı alıp hem çalışabilirsiniz. Tek farkı budur.
OF'li olduğun için süre beklemezsin, 1800 gün doldurduğunda olursun.

enes hocam evet 17 yaşında kaza öncesi bi giriş var ssk ya.Askeere gidemeden sakatlandık işallah iyileşince.

kardeş askerliği sormamın sebebi,eğer kazadan önce askerlik yapmış olsaydın 450 gün tek seferde borçlanarak prim gün avantajın olurdu (bende askerden sonra kaza geçirdim o.f oldum askerliği borçlandım 1800 günü tamamladım 1 ay önce malulen emekli başvurusu yaptım yaş 27) sana tavsiyem de isteğe bağlı prim ödeyerek 1800 günü tamamladıktan sonra malulen emeklilik başvurusu yapman

Anladım.Şimdi 1800 prim günü nü önce sgk ya ödğyoruz sonra başvuru yapıyoruz yanlış anlamadıysam.
Yarın prim ödeyip başvurduk mesela ne kadar sürrede sonuçlanıyo tüm işlemler.
Bu prim ödeme seçeneklerini ve karşılığında ne alıcağımıza bakabileceğimiz biyer varmı :)

Primleri toplu halde yatırabilmek diye bir şey yok Enes. Çalışan statüsünde ya da isteğe bağlı bağkur primi ödeyerek ay be ay 1800'e tamamlaman lazım ki malulen emeklilik hakkı elde edebilesin.

Üst Alt