Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporlu kardeşim için 2022 maaşı bağlanabilir mi?

Guiding

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, Kardeşim 6 yaşında şeker hastası olmuş ve sanıyorum ki 2003 -2004- 2005 yıllarında tedavi için kaldığı üniversite hastanesinde yanlış ilaç kullanımından kaynaklı gözleri görme işlevini kaybetmiş (ışık hissiyati ve görme 0 iki göz için de ) ardından epilepsi hastası olmuş ancak doktorlar epilepsi nöbetlerini şeker koması sanmasından dolayı epilepsi 2013 yılında şans eseri lise öğrenimim için taşındığımız bölgede teşhis konuldu
şuan epilepsi için ilaçlarına devam ediyoruz ve 2005 2013 yılları arası günde 2 3 nöbet geçirirken şuan sanıyorum ki yaklaşık 2 yıl oldu çok şükür nöbet geçirmiyor

gelir bakımından babam devlet memuru 6-8 ay sonra 65 yaş dan dolayı emekli olacak ancak köy de yaşadığımız için anne ve babama ebeveynlerden kalan arsa mevcut ama babamın çalışması annemin de kardeşimle ilgilenmesinden dolayı kazanç elde edilemiyor

şuan kardeşim 34 yaşında bense üniversite sınavına hazırlanıyorum 2013 yılında kardeşim için %96 derecesinde engelli raporu vardı süresi 2 yıl dı ancak yine alınabilir sanıyorum

kardeşim için yararlanılabilecek imkanlar var mı bilgi verebilir misiniz 2022 aylık başvurusu yapılmadı hiç dolayısıyla durum hakkında bilgim yok

Guiding
ikametinizde kaç kişi yaşıyor.eve her ne adı altında girerse girsin giren gelir kaç lira (babanın maaşı ,varsa evde çalışan diğer kişilerin maaşı,tarla takımdan gelen gelir vs vs)ikamet edilen ev kime ait,kiracı olarakmı oturuyonuz yoksa kendınıze mı ait,başka yerde kira alın yada almayın evniz varmı.bunları bilmeden net cevap vermek zor.birde kardeşinizin raporunda ağır engellı evet kısmı işaretli mi değilse yenıden rapor alınabilir deyiksiniz ağır engelli evet onaylı alabilirmsiniz

-mka
ikamette 4 kişi yiz annem, babam, kardeşim ve ben; net gelir sanıyorum ki 3100 ancak babamın emekliliğinden sonra bu rakam 2200 gibi bir meblağ olacak. tarla vs den yada emlak geliri gibi başka herhangi bir gelir yok ev babamın üzerine ve o zamanki raporunda ağır engelli kısmında "evet" Yazıyor .

Guiding
sadece babanızın maaşından dolayı bile 2022 alamazsınız.çünkü 2022 için kişi başı gelir 483,63lira.483,63 x 4 : 1934,52 sizin gelir 3100 oldugndan 2022 maaşı olmaz.

bahsettiğiniz bilgilere göre eğer ağır engelli evet işaretli rapor(en az %50 olan )alabilirseniz evde bakım maaşı şartlarınız tuttuğu için alabilirsiniz.vakit kaybetmedn hemen ağır engelli rapor alıp bakım maaşı için başvuru yapın.

-mka İlginize teşekkür ederim ekte rapor belirtiyorum 2013 deki ,
kardeşimin kullandığı ilaçlar babamın emekli sandığından karşılanıyor bu maaş bağlanırsa bağlama dan sonra değişikliğe uğrar mı
ayrıca raporda ağır engelli işaretli ama köyde yaşadığımız ve çocukluğundan beri aynı evimiz olduğundan evin içini hatırlıyor ve lavaboya kendisi gidebiliyor yada mesela koluna girince beraber dışarıda yürüyebiliyoruz gibi
birde anne babanın üzerinde bulunan tapular engel olur mu
EPjDN8.png
[/url][/IMG]

Guiding
Raporunuzn süresi bittiği için yani rapor isterler.yine ağır engelli evet raporu almanız gerek. babanızdan ilaç almaya devam eder diye biliyorum.yetimlerde devam ediyor köyde yaşıyor olmanız engel değil.sıkıntı olacak bir durm görülmüyor tapular hariç.bu tapulara neye ait.başka bir ev ya da evlerınz varda onlara mı ait yoksa ekilip biçilen gelir getiren bağ bahçe arazı mı.ev değilde, arsa ise gelir getirmediği için evde bakım maaşında problem olmuyor.ekilen kira getiren bir arazi ise getiridği gelr hesaplamya dahil edilir

-mka

yaşadığımız evden başka ev yok ekilip biçilebilecek yerler ancak normal bir çiftçi gibi ekilemiyor babamın işi ve annemin kardeşimle ilgilenmesinden dolayı
ticari amaçlı değil ama içinde biraz ağaç var resmiyette çiftçi olmadığımız için üretim e ait veri yok gelir gösterir.

Guiding
gelir getirmediği müddetce sıkıntı olmaz.ekip biçtiğiniz yerden gelir elde etmediğiniz zaten ortaya çıkar.başvuruda size verilen belgeyi bazı kamu kuruluşlarına imzalatmanız gerekıyor gelirlerinizle ilgili bilgi amaçlı.bunlardan biride il /ilçe tarım müdürlükleri.belgeyi onaylatmaya gittiğinizde gelir elde edip etmedıgınız ortaya çıkar.büyük ihtimal sıkınıt olmayacağı ve maaşının bağlanacağını düşünüyorum ama son söz heyetin.

öncelikle şifalar dilerim Allah yardımcınız olsun. bilgim yok fakat kaymkamlığa vailiğe belediyeye başvurun sosyal hizmetlere gidin derim.

-mka
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim... Saygılarımla

mromr
çok teşekkür ederim sağ olun...

Sa ben 3 aydır bir aylık maaşı alıyorum ama daha 3 aylık maaşım yatmadı ne zaman yatar

Memin

ALEYKÜMSELAM
sorunuz tam anlaşılmıyor.3 aydır bir aylık maaş alıyorum derken aldıgnız maaşın adı ne.yatmayan yatmasını beklediğiniz 3 aylık maaşın adı ne

Üst Alt