Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporu olan babam adına jeep almak istiyorum. Ne kadara alabilirim?

d3vIL

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba babam yuzde 96 agır ozurludur dıye raporu olan dıyalız hastası.
sımdı bızım 2006 ford focus var normal arac bunu verıp jeep almayı dusunuyorum babam adına...
1. 60 bın lıralık jeepı ne kadara alabılırım
2. dıyelım kı arabayı buldum ama ıkıncı el nasıl alabılırım
3. ıslemlerı nerde ve nasıl yaptırmam gerekıyor.
4. ılla sıfır almak zorundamıyım?
serdalium@gmail.com adresınede bır ornek maıl atarsanız sureklı yolda oldugum ıcın okuma sansım daha cabuk olur ılgınız ıcın sımdıden tsk ederım...

1- Araç 1600 cc motor hacmini geçemez. Bu tür araçların ÖTV'si %37'dir, bundan muaf olursunuz.
2- İkinci el araçta zaten ÖTV yok, dolayısı ile bir mufiyet de olamaz.
3- %90 ve üzeri bir raporla bayiye başvurduğunuzda onlar tüm işlemleri yapar
4- Alımda vergi avantajından yararlanmak istiyorsanız arcın 0 km olması şart

cook tsk ederım... pekı benım 2006 ford focus var onunla kafa kafaya degıstırebılcegım bır jeep markası var mı bılıyor musunuz ona gore bayı ıle konusayım.

2006 focus degeri kac ve ötv muafiyetindenmi aldın engelli aracı olarkamı kayıtlı öyleyse satamazsın zaten süresi dolmadan valla birkaç suv var 1600 cc nissan ın vw genin honda hrv var birde tabi sıfır degil 2. el bulursun. ama dedigim gibi degerini belirleyip ona göre araştırma yapmalısın tabi engelli aracı degilse yada süresi dolduysa

ya bıde h sınıfı ehlıyet almam gereklı mı oyle bırsey duydum daa

ya ben özelede mesaj attım ama su sorularıma acıl yardımcı olursanız sevınırım.
1. babam yuzde 96 dıyalız hastası. arabayı ben yanı oglu kullanacak H sınıfı ehlıyet almam gerekıyor mu?
2.esım ve kayınbabamda kullanacagı ıcın ruhsata ne yazdırmam gerekıyor.
3. otomatık vıtes almak ıstıyorum acaba yasal bır prsedur var mı? yoksa almamda bı sorun olmaz mı?
acıl cevapkarsanız cook sevınırımmm lutfen

otomatık vıtesde otv ındırımı oluyor dedıler ve hesapladılar.. yanı alabılırım demi? bıde sunu anlamadım Ruhsatta "3. dereceye kadar kan ve sıhri yakınlar kullanabilir" yazdıkları zamandamı kayınbabam kullanamaz arabayı....

cevaplarınız ıcın cook tsk ederım hakketenn cok buyuk bır ıs yapıyorsunuz ne dıyeyım bızımde elımızden gelen bırsey varsa sevev seve yapmaya razıyımm ılgınız ıcın cook tsk ederım sagolun

5 yıl sonunda pekı ıkıncı el fıyatına aracı satabılıyor muyum saglıklı ınsanlara......

Evet, 5 yıl sonunda dilediğiniz kişiye hiç bir vergi ödemeden satabilirsiniz.

Üst Alt