Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporum var. Kendim araba kullanabilir miyim?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. 17 yaşındayım. omurilik felciyim. belimden aşağısı tutmuyor. araba almak istiyorum diye hastaneye engelli raporu almaya gittim heyete girdim ellerimde falan hiçbirşey olmamasına ragmen (t11 t12) %96 rapor yazmışlar ve özel tertibatlı arac kullanabilir yazısının karşısında çarpı işareti var. ötv indirimi için geldiğimizi sanmışlar galiba. orayı tiklemişler. ehliyet başvurusuna gittiğimde raporunda özel tertibatlı araç kullanabilir yazan yerin karşısında tik olması gerektiği söylendi. ben napayım şimdi hastaneye gitsem değiştirirlermi bir gün içinde ve benim gitmeme gerek varmı ? ayrıca ben aracı kendim kullanmak istiyorum kendim kullanabilmem için %96 olan rapor değiştirilmelimidir ? yardımcı olursanız. çok sevinirim. facebook adresimide yazıyorum buraya. herkese acil şifalar dilerim.

https://www.facebook.com/melih.ince.1997

"özel tertibatlı araç kullanabilir" yazmışlarsa, o raporla ehliyet alabilirsin. Başvurdun ve sorun mu çıktı?

raporum %96 işte raporun kullanım amaçlarının yazılı oldugu resim bu değerlendirilmedi yazıyo.

Hay ben bunların... O hastaneye yeniden gidip h sınıfı ehliyet için de değerlendirme yapmalarını istemelisin Melih.

Aslında yasal olarak rapor oranın kaç olursa olsun sürücü belgesi alabilirsin. Ama bazen % 90 üzeri oran olanlarda emniyet felan sorun çıkartıyor. Onun için, raporu yenileyeceğin zaman rica et, % 90'ın altında oran yazsınlar.

tüh :( 85 yazın desem yazarlarmı peki mesela ? ellerimde hiçbir problem yok. % kaç en uygundur sizce bana ?

İsterlerse yazabilirler. Sürücü belgesi almak için emniyet'in bazen sorun çıkartabildiğini söyle. Başhekime çıkıp rica et.

raporum geçerli olurmu ?

10 eylül 2014 te %96 özürlü raporu verdiler h sınıfı ehliyet alır aparatlı arac kullanır ibaresi olmadıgı için tekrar basvurduk.

10 aralıkta %81 özürlü raporu verdiler. h sınıfı ehliyet alır aparatlı arac kullanır ötv indiriminden yararlanır yazıyor raporda. ehliyet sınavını kazandım bu ayın 26 sında direksiyon sınavına girircem.

Şimdi sorum şudur. emniyete ehliyeti çıkarmaya gittiğimde sistemde %96 lık rapormu gözükecek yoksa %81 olanmı ve %96 lık görünüpte ehliyet vermezlerse ne yapmam gerekir. cevap verenlere şimdiden tşk ler. :)

emniyete teslim ettiğiniz rapor geçerli olur..zaten o da en son sisteme yüklenen rapordur..

En son rapor geçerlidir. Araç alırken de o son raporu kullanmak zorundasınız zaten.

Üst Alt