Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporum var. SSK'lı olarak çalışıyorum. Evde bakım aylığı alabilir miyim?

sembool_33

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben çalışan bir sigortalıyım ancak %96 tı raporum var yani omur ilik felçlisi acaba ben bakıma muhtaçlık maaşı alabilirmiyim?

%50 ve üzeri 'ağır özürlü ' ibareli raporunuz varsa
bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsanız
ve hanede kişi başına düşen geliriniz 363 TL'yi geçmiyorsa alabilirsiniz..
çalışmanız veya sigortalı olmanız engel değil..

abi aylık gelirin 363 TL'yi geçtiğini tespit etmişlerdir..
ya da bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun değilsindir..

ya diyorlarki çalışabiliyon bakıma muhtaç değilsin ama muhtacım bilgisayar kullanıyorum diye bakıma muhtaç değilmi oluyoz acaba birde ben 6 tı kişi kalıyorum evde gelirimde maaşım yani bilmiyorum sosyal hizmetlereden alırsın dediler müdür yardımcıları olmaz dedi bi doğru cevap yok yani arkadaşlar.

bu sadece bilgisayar kullanmayla ilgili değil..
bakıma muhtaçlık kriterleri belli zaten.. bunlara uyduğunuzu düşünüyorsanız ve 363 TL 'yi de aşmıyorsa engel değil..
bunları aşıyorsa ki bunları belirlemekte o kişilere bağlı.. onlar aştığını düşünüyorlarsa alamayabilirsiniz..

alınabiliyor aslında arkadaşlar elimde bununla ilgili valiliklerce alınmış görüşler var ama ekleyemedim

Bakıma muhtaçlık değerlendirilmesinde çalışma durumu tek başına engel olamaz. Bakıma muhtaçlık kriterlerinde sayılan aktivitelerden birinden tam ya da en az ikisinden kısmen başkasına bagımlı olan biri heyet de olumlu görüş bildirirse bakım ücreti alabilir. Bakım hizmetlerini değerlendirme heyeti, bakıma muhtaçlık kriterleri doğrultusunda inceleme yapar ve sonucunda bakıma muhtaç olduğu yonunde görüş bildirirse çalışan ağır özürlü birey de bakım ucreti alabilir. Önemli olan burada Kelebek arkadaşımızın da dediği gibi bakıma muhtaçlık kriterleri ve gelir durumundaki uygunluktur.

Bu konuda SHCEK görüş yazısı:

" ...Buna göre; halen aktif bir biçimde iş yaşamı içinde bulunan ve ilgi (b) yönetmelik doğrultusunda bakım hizmetlerinden yararlanabilme koşullarını taşıyan özürlünün, Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyeti tarafından 2007/06 genelge ile belirlenen "bakıma muhtaç özürlü" olma koşullarının değerlendirilmesi ve Heyetin kanaati çerçevesinde işlem yapılmasının uygun olacağı mütalaa edilmektedir."

Üst Alt