Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%96 raporumla malulen emeklilik için başvurdum. Acaba sonuç ne olur?

mrtaldmr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yaklaşık olarak 2000 gün primim var .böbrek nakli oldum bundan 3 yıl once açık kalp ameliyatı oldum ayrıca başka hastalıklarımda var.maliye uzerinden diyarbakır eğitim ve arastırma hastanesine sevk aldım ve %96 rapor aldım 08.03.2013 tarihi itibariyle belge gonderilmiş acaba sonuç ne olur?

Maliye üzerinden sevk almanız sakatlık indirimine başvurduğunuz anlamına geliyor. Ve bunun malulen emeklilikle hiç bir ilgisi yok. 2000 günle emeklilik ancak malulen emeklilik olabilir. Bunun yolu da malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurmaktır. Onlar hastaneye sevk eder, verilen rapor SGKK sağlık kurlu tarafından değerlendirilir ve maluliyet cetveli'ne göre malul olduğunuza karar verilirse malulen emekliliiniz onanır.

Eğer SGK başvurunuzu reddederse, o red kararına karşı elinizdeki % 96 raporunuza istinaden şu temelde dava açabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt