Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 SGK başlangıcı, %48 raporu, 5000 prim günü olan abim ne zaman emekli olabilir?

odikmen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Sizden yardım almak istiyorum bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
Benim abim 1980 doğumlu % 48 iş göremezlik raporu bulunmakta ve 1996'dan beri çalışmaktadır.
5000 küsür günü var abim ne zaman emekli olabilir acaba.
Bunun için ne yapması gerekmektedir SSK kendisimi başvuru yapıyor yoksa iş yerimi yapıyor.
İş yeri bunu SSK göndermiş ve vergi indirimden yararlan demişler ve böyle emekli olabilirsin demişler bu doğrumu.
İlla vergi indiriminden mi yararlanması lazım.

Normal süreç nasıl 3 dereceden özürlü abim ve bunların emeklilik yaşı ne ve gün sayısı ne kadar olmalı.

Teşekkürler.

Evet, abinizin erken emekli olabilmesi için vergi indirimi alması şart.. Abinizin iş yerinden çalıştığına dair belge alarak, maliye'ye vergi indirim hakkı için müracaat etmesi gerekli : http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

1 Ekim 2008 öncesinde sigortalı olmuş ve aynı zamanda SGK (4a) statüsünde emekli olacaklar için:

2008_oncesi.PNG

kardesınız ılk ssk baslangıcı 96 yılının hangı ayında baslamıssa 2013 yılının o yılında vergı ındırımını ladıkdan sonra erken emeklı olur kardesınız vergı ındırım raporunu aldıkdan sonra dılerse calısmadan gunune bekleyebılır

Abimin başlangıcını bilmiyorum ama 02 gibi hatırlıyorum.
Şu anda yaşını mı bekliyor baktığımda gün sayısı tam.

Bilgilendirme için Teşekkürler.

Gün sayısı tam ise sadece 17 yıllık süresini doldurduğu vakit ve vergi indirim hakkı kazanır ise emekli olur. Vergi indirim hakkı kazanamaz ise emekli olamaz.

Bilgi icin cok tesekkurler Abi'm vergi indirimi ni aldı ama 1996 yılında ki sigortalı olduğu sure sayılmıyor 1998 yılından itibaren sayılıyormuş . Nedeni ise 18 yasını o zaman doldurmuş olmasıymis bu nedenle Abi'm 2015 yılında emekli oluyormuş.Benim merak ettigim bu iki sene boyunca Abi'm sigortalı bir iste mi calışması gerekiyor yoksa yasını beklese olur mu emeklilik işlemlerine başlayabilir mi. İs yerinden bu nedenle çıkış parasi alabilir mi

Abi'm yeni raporu %52 oldu 2.derecedenye gore hesaplanması gerekiyor degil mi

% 52 rapor, 3. dereceden sakatlık indirimi demek. Bu durumda gün/ay/1998 + 17 yıllık sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olaiblir abiniz.

Prim şartını tamamlayan abiniz süreyi beklerken ister çalışır, ister çalışmaz. Tamamen kendi tercihi.

Abiniz gün/ay/1998 + 15 yıl sigortalılık süresini tamamladığında, emeklilik talebiyle kıdem tazminatı alarak işyerinden çıkışını alabilir. Bunun için sigorta müdürlüğüne gidip bir yazı almalı ve işyerine vermeli...
Sonra emeklilik zamanını bekleyecek.

Üst Alt