Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
96 sigorta başlangıcı ve %59 raporla emeklilik başvurusu ve kıdem tazminatı hakkı..?
mrb arkadaşlar.öncelikle selam ve saygılarımı sunarım.merak ettiğim bi konuda sizlerin yardımını istiyorum.
benim sigorta başlangıcım 1 kasım 1996.
toplam 6620 gün sigorta primi var.
% 59 raporla 3,dereceden vergi indirimim var.
bildiğim kadarıyla vergi indirimiyle erken emeklilik için başvuru yapabiliyorum.doğrumudur ??
özel sektörde işçi olarak çalışıyorum. sizden öğrenmek istediğim çalıştığım iş veren beni işten çıkarırsa emeklilik için yinede başvuru yapabliyormuyuz ?
birde kafama takılan iş veren beni kendisi çıkartırsa ihbar tazminatı vermesi gerekiyor galiba ama kafama takılan işveren senin emeklilik şartların oluştu deyip beni ihbar tazminatını ödemeden sadece kıdem tazminatını verip çıkartabilirmi?
emeklilik şartlarınızı yerine getirmişiniz hayırlı olsun işten çıkartılsanız bile emekliliğe başvurabilirsiniz ayrıca işveren sizi çıkartırsa kıdem+ihbar tazminatı vermek zorundadır bide emekliliğe ayrılırken içeride kalan yıllık izinler brüt ücret üzerinden paraya çevrilip tazminata eklenir bilginiz olsun
İşveren emeklilik dolayısıyla işten çıkarırsa sadece kıdem tazminatı ve yıllık izin parası alırsınız.Bunun içinde SGK dan emekli olabileceğinize dair bir yazı alıp işverene vermeniz gerekir.Dilekçe yaz,istifa et vs şeylere kanmayın.
Ayrıca emeklilik başvurusu yapabilmek için yegane şart başvuru esnasında çalışmıyor olmaktır.
çok teşekkür ederim arkadaşlar...allah sizden razı olsun...ben iş veren beni çıkarmadıkça emeklilik için başvuru yapmayı düşünmüyorum....büyük ihtimal bu yıl sonunda işten çıkarma olacak ve benimde vergi indiriminden faydalandığım ve erken emeklilik hakkım olduğunu bildikleri için ayrılmam istenecek bu bilgiler bana geldi..eğer doğruysa onlar beni çıkarmadıkça kendim istifa etmeyeceğim..en azından işveren beni çıkartırsa bütün haklarımı almak istiyorum...rabbim bizlere hepimize kolaylıklar versin..
evet arkadaşlar.iş yerinde engelli kadrosunda çalışıyorum.rahatsızlığımdan dolayı vardiyalı çalıştırılmayacağıma dair rapor var ama yinede vardiyalı çalıştırılıyorum.özel sektör biliyosunuz .sadece gece vardiyasına gelmiyorum.açıkçası yıldırmaya çalışıyolar.gün aşırı mesaiye bırakmaya başladılar.bende en son itiraz ettiğimde müdüre kadar çıktık mecburen.benim gece vardiyasına gelmediğimi ve mesailere kalmadığımı söylediler.bende en az yedi yıldır vardiyalı çalıştığımı söyledim...bana önce emeklye ayrılmamı söyledi bende çalışmak istediğimi söyledim..en son bana ve sorumluya söylenen bana bundan sonra mesai yok çünkü benim yakında gideceğimi söyledi.açıkça yolu gösterdi...o yüzden merak ettim emeklilik hakkım olsa bile işten onlar çıkarırsa ihbar tazminatımı alabilirmiyim diye...
öncelikle şunu söyleyeyim siz emekli hakkını zaten kazanmışsınız bu hak baki'dir siz bu gün emekli olacağım derseniz sgk dan emekli olur yazısını işverene verir çıkış alısanız emekli olur ve kıdem tazminatınızı alırsınız yok ben biraz daha çalışayım onlar çıkarsın derseniz o zaman alacağınız tazminat biraz yükselir kıdem+ihbar içerideki yıllık izin varsa onlarda brüt olark tazminata eklenir sizin yerinizde olsaydım emekliye ayrılır tazminatımı alır engelli kadrosundan başka iş bakardım ve 2 maaş birden alırdım
mehmet bey bende sizin dediğiniz gibi yılbaşında zaten ayrılmayı düşünüyordum.ama yaklaşık on gün önce önce söylediğim gibi yılbaşında onlar çıkartsın diye bakıyorum açıkçası.zaten yi3 aydan az kaldı.onlar çıkartırsa daha iyi olur diye düünüyorum.sizde söylediniz.ama çıkarmazlarsada yılbaşında ayrılmayı düşünüyorum bende.beden işçisiyiz ve gerçekten çok stresli bi ortam
bende 10 yıldır otomotiv fabrikasında çalışıyorum bende sizin gibi gece vardıyasında çalışmıyorum kendi isteğimle üretim müdürü ile konuştum anlayışla karşıladı 8 yıldır sabit 8.4 vardiyasındayım benimde 7 ayım kaldı işveren benden memnun bende işyerimden emekli olduğumda tazminatımı alıcağım emekli maaşı bağlanana kadar istirihat edeceğim sonra iş başı yapacağım umarım çalışma hayatınız devam eder bu zamanda tek maaş ile geçinmek zor kira çocuk falan allah herşeyin hayırlısını nasip etsin
mehmet bey ne güzel sizin iş vereninizle sorun yok.inşallah hayırlısıyla emekli olur ve çalışmaya devam edersiniz.....napalım bende artık başka işe bakacağım.evet tek maaşla gerçekten çok zor
slm arkadaşlar
bende emekli ayrılacağım ne yapmam gerek _?
ememkilik için dilekçe verdiğimizde çalışmıyoruz olmamız gerek
kıdem tazmınatı alabilir yazısını nasıl alabilirz_?
vergi indiriminden emekli olacaksınız ve emekliliğinize az bir süre kaldı ise sgk'ya vergi indirim belgenizin fotokopisi ile kuruma gidin emeklilik tahsis dilekçesi verin cevabı geldiğinde gelen evrağı işyerenize verip kıdem tazmınatınızı alıp çıkış alıcaksınız sonrada emeklilik için sgk ya başvuru yapıyorsunuz o kadar