Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta başlangıcım ve %70 raporum ile hangi şartlarda emekli olurum?

ilker72

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba
ben ileri derecede işitme kaybı ve epilepsi hastasıyım
1996 yılında ilk defa sigortam yapıldı. ama fazla prim ödenmedi genelde sigortasız çalıştım,sonra 2000 yılında haydarpaşa numune hastanesinde heyete girdim %70 heyet raporu verdiler,bu raporla emekli sandığından 3 ayda bir maaş bağlandı.
birkaç sene bu maaşı aldım ama daha sonra tekrar sigortalı olarak işe başladım ve akabinde maaş sigortalı olarak çalıştığım için kesildi. halen bir devlet kurumunda(taşeron olarak) normal sigortalı olarak çalışmaktayım. işitme kaybım iyice ilerledi 2 adet işitme cihazı ile zor duymaktayım.emekli olmak istiyorum.
Bu durumda ben engelli emeklimi yoksa malul emeklimi olabilirim.
rahatsızlıklarımın asıl başlangıcı sigorta olmadan önce ama elimdeki evraklar 2000 yılından itibaren alınmış evraklar yani sigorta başlangıcından sonra.
engelli emekli olmak için önce engelli vergi indirimi alınması gerekliymiş sanırım, ama engelli emeklilik daha önce olduğu gibi 3 ayda bir verilen maaş ve ailemin ilaç masraflarını karşılamayan sadece devlet hastanelerinde ücretsiz muayene şeklinde midir yoksa bu farklı bir emeklilik midir? zira eşimde rahatsız ve sigortamdan fadalanmakta,onun tedavilerini ilaçlarını sigorta sayesinde karşılayabiliyorum.
yada malülenmi emekli olmaya çalışmalıyım. daha önce bağlanmış olan maaş nedeniyle hangi yolu izlemem gerektiğini bilmiyorum.
diğer durum bilgilerim
1996 sigorta başlangıcı
2000 yılında %70 rapor ile emekli sandığından 3 ayda bir engelli maaşı bağlandı
bu maaş 3 yıl sonra sigortalı çalıştığım için kesildi
halen sigortalı çalışıyorum 2733 gün ödenmiş primim var
normal emeklilik yaşım 56
malülen hasepladığımda günüm dolmuş durumda

ancak en büyük çekincem
2000 yılında alınmış sürekli ibareli raporumun yenilenmesi gerekmesi, ve yeniden aynı oranda rapor verilip verilmeyeceği, zira emeklilik için müracat edildiğinde bu oranların çok düşürüldüğü söyleniyor.
ayrıca devletimizin vermiş olduğu sürekli ibareli ve daha önce engelli maaşı bu raporla bağlanmış olduğu halde neden yenilemek zorunda olduğum.
Ayrıca elimde askeriyeden askerlik yaparken epilepsi nöbeti geçirdiğim için askerliğe el verişli değildir raporum ve
orta okulu sağlık nedenleri ile bırakmak zorunda kaldığıma dair belgelerimde bulunmakta

bana izlemem gereken yol ve konular hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim
şimdiden çok teşekkür ederim saygılar...

merhaba öncelikle geçmiş olsun.öncelikle raporunuz eski olduğu için vergi dairesinden veya defterdarlıkdan giderek sizi hastaneye sevk edip yeniden sağlık kurulu raporunuzu almak zorundasınız aldığınız rapor %40 üstünde olursa bunu ankara genel sağlık kuruluna gönderip eğerki raporun doğru şekilde puan verilmişse size vergi indirimi yolayacaksınız ve 3600 ile emeklilik için sgk basvurun sizi ememkli edecekler.eğerki tek hastalıkdan %60 oranında rapor alırsanız sizi 1800 den malulen emekli edeceklerdir.fakat vergi indiriminizi almanız için iş yerinde calışıyor olmanız gerekiyor.

teşşekkür ederim.
peki asıl benim açımdan önemli olan konu engelli emekli olursam ailem hastane ilaç gibi sgk kapsamında şuan faydalandığı ilaç indirimi muayene gibi hizmetlerden faydalanabilirmi?
3 ayda bir engelli maaşımı bağlanır, ilaç gibi giderlerim için indirim alamazmıyım?
malülen emeklilik normal emekilik gibi olduğundan bu konuda sıkıntı yok ama engelli emekli olacaksın derlerse o zaman sıkıntı olurmu?

şunu söyleyim normal emeklilikle engelli emekliliği ile arasında en ufak bir fark yok aynı ama emekli olunda 3 ayda bir maaş kesilir.ilaclarınız gene rahat bir şekilde alabilirsiniz bence hiç beklemeden defterdarlığa ve engelli vergi dairesine git sevk al hemen hastaneye göndersinler raporunuzu ankaraya yolayacaklar emekli olabilmek için vergi indirimi şart kafanıza takılan biey varsa sorun yardımcı olurum .

anladım o zaman ben işyerimden çalıştığıma dair belge alıp vergi dairesine gideyim, beni heyete sevk edecekler. sonrasını rapor durumuna göre söylediğiniz istikamette devam edeceğim
ilginize çok teşekkürler..

önemli değil evet öyle yapın haydarpaşa numune eğitim ve araştırma hastanesine yolarlarsa iyi olur orda cok sıra yokk.

randevuyu 1 ay içinde alabilrsiniz veya 1,5 ayda

zaten eski raporumda haydarpaşadan belki rapor oranına aynı hastaneden alınmış olmasıda daha iyi olabilir.

Üst Alt