Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
96 sigorta girişi ve 2015 memurluk ile emeklilik şartlarım nedir?
pekı kelebek hanım bende soryum benımde sıgorta gırışim 1996 ve 3665 gunum var ve vergi indirimim var, bende bu 15 yılı doldurmak zorundamıyım ve neden tekrar rapormu alacagız
3665 günü geriye gittiğiniz zaman 1 Ekim 2008 öncesine denkgelir. Bu da raporunuz o dönemlerde varsa ya da hastalığınızın olduğunu ispat ederseniz vs. 5400 günü doldurduğunuz zaman emekli olabileceğiniz anlamına gelir. Yeniden rapor istenmez. Raporu o tarihten sonra aldığınız tespit edilirse ve aksini de ispat edemezseniz, bu durumda 6480 güne tamamladığınız zaman emekli olursunuz. Yeni rapor istenir.
@leventdkm
Kısmet'i yanlış anlamışsınız,ilk işe girerken raporunuz varsa ya da engeliniz doğuştansa ve isbat edebiliyorsanız 5400.
Ancak raporunuzu 2 yıl önce aldığınızı belirtiyorsunuz daha önce raporunuz yoksa bu durumda;
rapor oranınız %50 - 59 arasında olursa 5760 gün
%40 - 49 arasında olursa 6480 günle emekli olursunuz.
Ufukalp bey cok tessekkur ederım bu olayı anladım,peki 5760 günü doldurdukdan sonra tekrar rapor istenıyormu yoksa direk emeklı olabılıyormuyuz. 1996 sıgorta girişim ve cok teşekkur ederım KKELEBEKK hanımada cok teşekkur ederım.
bu sene kura cekımı ile kazandım memurlugu daha başladım yani ama 2 sene önce aldım raporumu ve vergi ındırımımde var, bırdaha neden istesınler onu anlamadım valla, 5760 gunum dolunca emeklılıge bas vursam neden tekrar istenıyor anlamadım valla ve normal emeklılık ıcınde 15 sene gecmesımı lazım pekı Ufukalp bey ve KKELEBEKK hanım ayrıca sıgorta başlangıcım 1996
Memur olarak üç buçuk sene çalışırsanız emekliliğiniz emekli sandığından olur ve tekrar rapor istenir,memurun emekliliği vergi indirimi ile olmuyor.
Yok 3,5 yıl çalışmadan memurluğu bırakırsanız emekliliğiniz ssk kapsamından olur ve vergi indiriminiz olduğundan tekrar rapor istenmez.
Önceki primleriniz düşük ise memuriyete çalıştığınız süre uzadığında bir miktar emekli aylığınızı yükseltir,bir de emekli ikramiyeniz kıdeme orantılı olarak artmış olur başka da bir fark olmaz.