Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
96 sigorta girişi ve %40 raporla Bağkurdan erken emeklilik..?
08/01/1979 doğumluyum 01/08/1996 SSK giriş 1600 gün var 02/04/2007 den buyana 4050 günde Bağkur var( obezite tip2 diyabet hipertansiyon tiroid bozukluğu vs ) %40 üzeri rapor alsam erken emekli olabilir miyim.
02.05.2019 tarihinde ilk başvurum ,başvurudan sonra tekrar hastaneye sevkedildim. 17.07.2019 de hastaneden rapor sgkya geldi. 02.08.2019 de sağlık kurlundan rapor gelmiş sonuç nasıl ilerler. 5 gündür dosyada hareket yok.
Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi İşlemi Yapan Açıklama
6634658 02/05/2019 KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-4 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 03/05/2019 4:40 PM TUĞÇE ÖZKAPTAN
6636153 02/05/2019 KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-4 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 08/05/2019 10:40 AM YAKUP KUTBAY
7555731 20/05/2019 ÖMER CEYLAN EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 20/05/2019 10:51 AM EMRAH SOLAK
7555731 20/05/2019 ÖMER CEYLAN KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİT SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 20/05/2019 11:02 AM DOĞAN KARABULUT
8376098 10/06/2019 HASTANE SEVK KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-4 Giden Evrak Kayıtlı 10/06/2019 2:37 PM TUĞÇE ÖZKAPTAN
7555731 20/05/2019 ÖMER CEYLAN KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-4 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 10/06/2019 3:58 PM TUĞÇE ÖZKAPTAN
10358479 17/07/2019 KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-4 Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 18/07/2019 12:09 PM TUĞÇE ÖZKAPTAN
11286492 02/08/2019 ÖMER CEYLAN EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİ Giden Evrak Kayıtlı 02/08/2019 10:19 AM MEHMET ÇETİN
11286492 02/08/2019 ÖMER CEYLAN KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İZMİT SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ Gelen Evrak Kayıtlı 02/08/2019 10:33 AM ŞENOL ERGÜN
11286492 02/08/2019 ÖMER CEYLAN KOCAELİ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ-4 Gelen Evrak Beklemede [GEREĞİ] [Varide No: 11286492] MALULİYET 28-5[Kayıt İçin]
Sevkedilen Sağlık kuruluşu hiper tansiyon , diyabet tip2, proteinuri ve hipertroid var demişti, telefonla raporun% 31 e düşürüldüğünü öğrendim , itirazlar hakkında bilgisi olan varmı?
Hastane mi düşük oran vermiş yoksa sgk mı oranı düşürmüş? sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor verilmesi gerektiğini düşünüyorsanız karara itiraz edebilirsiniz. Yine olumsuz sonuçlanırsa, 6 ay kadar bekleyip, sonra yeniden başvurun. Yeniden hastaneye sevk ederler
kararı bugün elden aldım, "5510 sayılı kanunun sosyal sigortalar kanununun 28. maddesinde çalışma güçünün %40 ını kaybetmediğinden maluliyet tabiniz reddedilmiştir" diye . Sgkda ki hanımefendi %31 e düşürmüşler dedi.
aklımda iki soru var.
1. ben malulen değil yaşlılık aylığı için başvurdum.
2. saadece protein üri ve tansiyon %40 yapıyor.
itiraz dilekçe hazırlıyorum ve e-nabız'dan alınan son 2 yıllık tahlilleride ekleyeceğim,
Bağkur maluliyetten işleme başlıyor. Bu sorun değil. Ama oranın %40'ın altına düşürülmesi sorun. İtirazınızı yapın ve yeniden değerlendirme isteyin. %40 ve üzeri olursa, "malulen değil Yaşlılık emekliliğinden işlem yapın" diyeceksiniz.
Benimde 50 olan rapor bağkur heyeti tarafından 33 düşürülmüş sol ayak protez diğer ayak aşırı kireçlenme vardı sağ ayağı geçen hafta emeliyat ettirdim iki ayak protez oldu tekrar başvuru yapicaz ne olacak
Fakir3434
Önceki başvurunuzda tek ayak ampute idi şimdi ise ikisi de. Rapor oranınız artacağı için tekrar başvuracaksınız ve rapor için tekrar hastaneye sevk edileceksiniz. İnşaallah bu kez yeterli oran verilecektir.
yüksek sağlık kurulu ara kararla tekrar rapor için hastaneye sevk istemiş.
bakalım bu sefer nereye yollayacaklar.
önceki kocaeli derince eğitim araştırma idi,
itirazi nasil yapioruz orada surec nasil devam etmekte bende bekliyorum saglik kuruluna gonderilmis uyku upnesi hiper tansiyon ve 2 defa tup mide ameliyati ile %65 raporumu dusurecekleri yada red gibi bir donus alacagimi dusunuyorum okudugum yorumlar neticesinde itiraz nereye ve nasil yapilmakta bilgisini paylasabilirmisiniz tecrube eden arkadaslar var ise
bende 2019 5 ayında sürekli engelli %71 rapor aldım vergi indirimindende faydalanıyorum ama bağkur için maluliyet tespiti için yeniden heyete girdim bakalım sonucu ankara göndermişler ordan gelen neticeye göre emekli edeceklermiş eğer oranı düşürmezlerse insan bazen burdaki yazılanları okuduğunda büyük endişe vede kaygı duyuyor çoğu herkes nedense olumsuz olaylarla karşı karşıya kalıyor
merhaba arkadaslar
sureci sonu geldi ankara kuruldan sisli sgk sonuc gelmis dys den takip ettigim uzere red adilmis emeklilik basvurum.Elimde %65 engelli raporum var .sanirim itiraz basvurusu yapmam gerekecek.hastalik cetveli gore verilmis bu %65 oran sgk kurulu neye gore dusurebilir ki?ve itirazi sgk yami yapacagiz bilen arkadaslardan destek istiyorum
süreç neden uzun sürdü sende acaba??ocak ayında yazmışsın 6 ay geçmis haziran ayında kurul reddetti diyorsun??Ben martta başvurdum bu pandemi döneminde bile 20 mayıs 2020 de 70 gün sonra red geldi.Ondan sonra yüksek sağlık kuruluna itiraz ettim.Sen takip mi etmiyorsun 6 ay gibi çok uzun süre geçmiş..
merhaba yusi
ben vergi dairesinden sevkle gittim o sureci beklerken bagkur dan emekli olacagim.soylemdi sgk ve yeniden sevk aldim tabi 2 ay bosa gecti.zeytinburnu sgk kavga dovus maluliyet yani 28 -5 ten emeklilik icin basvurumu yaptim sgk kurula istanbula gondermis istanbul kurulu 28-5 is gucu kaybi biz bakmioz diye geri dondu dosya sisliye ordan ankaraya gitti 5 ayda burdan kaybettim.
akabinde ned3n red edildigini pztesi arayip soracagim.yuksek saglik kurulu istambulda midir ? ve sizin itiraziniz nasil sonuclandi
Yüksek sağlık kurulu ankarada.5-6 gün önce aradım benim şu an kuruldaymış.Benim neden red edildiği yazılmamış.İş gücü kaybım %27 olarak karar verilip kestirip atmışlar.Ben itirazımı yaptım ama hiç umudum yok.Ha sağlık kurulu ha yüksek sağlık kurulu.Bana göre aynı şeyin laciverti.Şöyle söyleyim,emekli etmemek için elllerinden geleni yapıyorlar.Bulunduğum ilde de başvurduğum sgk ya sordum itirazlar genelde nasıl sonuçlanıyor diye;%90 ret geliyor dediler
merhaba yusi
bu kurul hastalik cetveline gore puan vermiormu ?sadi konuk %65 verdi hakem hastane ankara veri dairesi kirulu bu orani kabul etmis bagkur yani sgk neye gore dusuruyor bunu akil mantik isi deil .ankaraya gidip mi itirazinizi verdiniz yoksa sgk bir dilekce ile basvurup sgk mi yuksek saglik kuruluna yonlendiriyor bende itiraz etmeyi konuyu takip etmeyi dusunuyorum .olmadi yeniden heyete girecegim sevk isteyip.
Başvurduğun ildeki sgk ya itiraz dilekçeni veriyorsun.Sakatlık oranı cetveline göre verseler hiçbir sorun yok zaten.Onların belirlediği çok gizli bir yönetmelik var ve bunların yönetmeliğini oradaki doktorlardan başka kimse bilmiyorBenim açtığım konu var profilime tıklayın bakın neler olmuş.
Merhabalar ..
Yuksek saglik kuruluna. yapilann itirazin ysk tarafindan olumlu yada olumsuz donusu ne kadar zaman aliyor.Ayrica genelde Ysk itirazlara red olarak bir donus yapior algisi var .bilgisi olan arkadaslarimiz paylasabilir mi ? tesekkurler
OturanBoğa
surec anlamsiz yere cok uzadi acikcasi hic umitli degilim .Ysk dan gelecek sonucta red olacak insanlari biktirip vazgeccirmek olsa gerek amaclari. mahkemeye gitsen oda uzun yillar surecektir .arapsacina donduruyorlar isi.. yusi senin surecin nasil gitti yada gidiyor..paylasirsan sevinirim.