Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişi ve %44 raporla ne zaman emekli olurum?

incememet

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar araıza yeni katıldım.Bu siteyi sörf yaparken buldum.

Arkadaşlar %44 raporum var. vergi indirimi için maliyeden gönderdiler hastane %44 rapor verdi.
temmuzun 14 ünde 5000 ssk günüm oluyor. 28.11.1996 da işe başladım. kamuda çalışıyorum. ne zaman emekli olabilirim.
yaşım 40. hastene maliyeye benim raporumu gönderecekmiş. nasıl emekli falan olurum. maaşım ne olur arkadaşlar yardımcı olun.

Oturan boğa gardaşım görüştüğüm kişler 17 yıl demiyor 3600 günün vrsa ve de %40 ve üzeri raporun varsa emekli olursun diyorlar.

Yanlış bilgi veriyorlar demek ki..

2008_oncesi.PNG

oturan boğa gardaşım teşekkür ederim senin verdiğin bilgiler doğruymuş.çalışma bakanlığının kurduğu 170 hattı var çalışma hayatıyla ilgili tüm sorularımıza cevap bulduğumuz bir yer oraya sordum senin dediğin gibi.yani iki yıl daha çalışacağım gardaşım.

Oturan boğa gardaşım sana sorayım,bu hastaneler maliyeye raporları ne zaman gönderir.birde bu benim %44 olan balthazr yöntemiyle hesaplanan raporumu bu ankara maliye dişürür mü?

Arkadaşlar bugün ankarayı aradım %44 olan raporum aynen onaylanmış ve 18 mayısta vergi dairene gönderdik dediler.Orayla görüş iş yerine bir an evvel yazını yazdır vergi indiriminden faydalan dediler.darısı diğer arkadaşların başına.

Teşekkürler aynur hanım bu konuda sizlerinde yardımı oldu sağolun.

Vergi İndirimi olmadan emekli olunur mu?

SAYIN OTURAN BOĞA Bİ CEVAP YAZ GARDAŞIM;

1 ekim 2008'den önce ilk kez sigortalı olan çalışanlarda vergi indirimi elde etmeden emekli olmak mümkün değil. Şu kişiler vergi indirimi elde etmek zorunda değil:
1- Kamuda 4c statüsünde memurlar olup o kapsamda emekli olacaklar.
2- Bağkur'dan emekli olacaklar
3- İlk sigortalılıkları 1 ekim 2008'den sonra olanlar

Böyle bi yazın var senin.şimdi ben kamuda 657 4/c olarak çalışmaktayım.SSK lıyız.5400 primim var.kasımda 16 yılı dolduruyorum.vergi indirimimde var 2011 yılı mayıs ayından bu yana.şimdi 4/cli olunca 16 yılda emekli olma şansın var mı benim durum nedir.

hem 657 diyorsunuz hem de ssk lıyız diyorsunuz,ben birşey anlamadım 657 ye tabi olanlar devlet memurudur ve emekli sandığına bağlıdır (her ne kadar birleşti dense de) ve vergi indirimine gerek duymayan kamu çalışanı bu gruptur.Ancak ssk lı kamu işçisi 1 Ekim 2008 öncesi girişliyse mutlaka vergi indirimi alacaktır.

Ufuk 97 senesinde bi kaç firmada kısa süreli çalışmışlığım var. Ama sigorta yapılmadı.
Bunları 2 şahitle belgeleyemezmiyim. Emekliliğim için 3 sene gibi bir faydası olur.
İlk sigortam 2000 senesi oda doğuştan engelli olmadığı için eskiden sigortanın bi önemi yoktu benim için. Bundan kaynaklı üstelememiştim.
Sigortalı yapılmamasını...

Ama bu şimdi 2008 sonrası çıkan yasayla emekli maaşları eriyor. Biliyorsun çarpım katsayısından çalmışlar.

3 sene ordan kurtarabilirsek benim baya bi avantajıma olur. Bununla ilgili ne yapabilirim.

memurlarda vergi indirimi olmadan da emekli olunabilir.

1 ekim 2008'den sonra memur olanlar emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabidirler (bağkur da yazsa aynıdır):

bagkur.PNG

1996 girişimle vergi indirimim olmadan % 44 ile 17 yıl da emekli olabilirmiyim.yoksa çalışırken mi emekli olunur?çalışmak zorundamıyım.prim günüm dolu.

1 ekim 2008'den sonra memur olanlar emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabidirler (bağkur da yazsa aynıdır). Ve vergi indirimi elde edilmiş olsa da emeklilik zamanında yeni rapor şarttır.:

bagkur.PNG

Bülent bey kamudan 14 aralık tarihinde emekli olacam diye dilekçe verdim,14 aralık cumartesiye denk geldiği için işverenden işten ayrılış belgemi 16 aralık pazartesi aldım direk KONYA S.G.K na gittim.maaşımı bana 15 aralık yerine 15 ocak 2014 tarihinden diye yazıp verdiler.görüştüğüm müdür yardımcısı yanlış olmuş 15 aralık olacak düzelttiririm dedi.19 aralıkta beni aradı gittim.memur arkadaşların yaptığı doğruymuş,maaşı sen 15 ocak itibariyle alacaksın bir maaş zararın oluyor dedi.bende 14 aralık tatile denk geliyor kurum kapalı işlemlerimi yaptırmak için elbette 16 aralık pazartesi gelecem dediysemde olmaz dedi.bana bir yardımcı olun.

SSK'da (4a) başvuruyu takip eden ay başı itibarı ile maaş bağlanır. Kamuda bu durum ayın 15'i itibarı ile demek ki..?

hayırlı olsun. darısı diğer arkadaşların başına

Üst Alt