Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişi ve %45 raporla ne zaman emekli olurum?

senolant

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1996 yılında engelli statüsünde kamu kurumunda işçi olarak (ssk lı) işe başladım ve halen çalışmaktayım emekli olmak istediğim takdirde hangi şartlarda emekli oalbilirim ve tekrar emekli olabilmek için rapor almam gereklimidir işe girişte almış olduğum % 45 raporum geçerli midir?

2008_oncesi.PNG

Tablosuna göre,
17 yıl 3920 günle bu yıl emekli olabilmeniz için,
doğum tarihinizin 1978'den önce olması, -önceyse bu maddeyi unutun, sonraysa gün,ay,yıl olarak doğum tarihinizi belirtin lütfen-
ve defterdarlıktan 3. derece vergi indirimi hakkı kazanmış olmanız gerekir. Vergi indiriminiz varsa yeniden rapor istemezler sizden ve emeklilik için gerekli yıl ve prim günü şartlarınız oluşmuşsa emekli edilirsiniz.

Elinizdeki raporla bugüne kadar vergi indirimi için başvuru yapmamışsanız kabul etmezler raporunuzu yeni rapor almanızı isterler.
Siz işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa vergi indirimi almak istediğinize dair başvuru yaparsanız onlar sizi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine sevkederler ve raporunuz Ankara'dan % 40 ve üzeri oranla 3. derece olarak onaylanırsa emekli edilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

ben 01.01.1977 doğumluyum şu an için 5300 gün prim ödemem var işe başlangıç tarihim ise 25.06.1996 ben ne zaman emekli olabilirim (hangi yaşta) vergi dairesinden 3. derece engelliler için indirimden yararlanmaktayım.

Vergi indirimi alıyorsunuz tekrar rapor almanıza gerek yok

Emeklilik şartlarınızı tamamlamışsınız, dilediğiniz zaman emekli olabilirsiniz. Yeniden rapor istemezler sizden vergi indiriminiz olduğu için.

Üst Alt