Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişi ve %60 raporla ne zaman emekli olabilirim?

art_SRY

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
15/07/1978 doğum tarihliyim
26/10/1996 yılında ilk işe başlamam var
Adana Defterdarlık Müdürlüğüne vergi indirimi için başvurdum. Onlarda Adana Balcalı Hatanesine Sevk Ettiler. Hastane Sürekli %60 işgücü kaybı vardır raporu verdi.
Rapor Şu anda Ankaranın onayında eğer %60 olarak gelirse ne zaman emekli olabilirim.
Ankaranın bu raporu düşürme ihtimali var mıdır.
Vergi indiriminin avantajları nelerdir. eğer kısmet olurda emekli olursam aynı işyerinde veya farklı işyerinde siğortalı olarak çalışabilir miyim.

Biraz uzun oldu ama kafamda çok soru işareti var ve ben ne yapacağımı bilmiyorum yönlendiren yok.

İyi Çalışmalar
şuanda ise ssk gün sayım 2.398
Askerlik gün sayım 7 ay 29 gün

%60 ve üstü raporla 2. dereceden vergi indirim hakkı ederseniz farklı, onun altında bir oranla 3. dereceden vergi indirim hakkı elde ederseniz farklı şartlarda emeklilik hakkınız olacak. Maliye düşürebilir de düşürmeyebilir de oranı. Sakatlık oranı cetveli'ne göte belirlenir oranlar:
6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup, ikinci derecede sakatlığı olanlar 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün,
6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup, üçüncü derecede sakatlığı olanlar 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün,
primle emekli olurlar
Sakatlık indirimi hak ettiğinizde maaşınızda bir miktar artış olur. Onun dışında en önemli kazanç, yukarıda aktardığım şekilde erken emeklilik hakkı elde etmiş olursunuz.
Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz...

vergi indirim raporum gelmiş %57 vermişler bu aşamada ne zaman emekliliği hak etmiş olacağım

6 yıldan fazla 9 yıldan az sigortalılık süresi bulunup, üçüncü derecede sakatlığı olanlar 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 güne tabi siniz yani,(26/10/1996+17 yıl=27/10/2013 yılıda emeklilik hakkı kazanırsınız yanlız ozamanakadar 3920 ssk pirim gününü tamamlamanız gerekiyor.

Peki raporda rapor tarihinden (07/01/2010) itiibaren üçüncü derecede sakatlık indiriminden yararlanması gerekmektedir diyor şimdi ikii sorum olacak b rapporda sürekli yada şu tarihte kontrol olması geerekmektedir yazmıyor ama ankaraya giden raporda yai hastanenin verdiği raporda süreklii yazıyodu bu raor sürekliimidir acaba? diğer sorum 07/01/2010 tarihinden itibaren faydalanılması yazıyo ben bu aradaki maaşımıza yansıyan farkı alabilecekmiyim alacaksam kimden nasıl almam gerekiyor.

Evet vergi ind.hakkınız süresiz ve bu hakkı emekli olur iken kullanacaksınız..
07/01/2010 tarihinden itibaren vergi ind.hakkından faydalanabilirsiniz aradaki farkları almak için iş yerinize müracaat edin...

ilker abi merhaba beni tanıdınmı

peki işveren bana ne kadar ödemesi lazım aylık maaşa ne kadar yansıyacak ve toplu olarak ne kadar alıcam

Muhasebecinize hesaplatacak sın ne kadar olaçagını ve 3 derece vergi ind. hakkı kazandığın için maaşında 2010 yılı itibari ile 24 tl yansıyacak..
Seni tanıyamadım kimsin sen..:)

daha önce yani rapor çıkmadan önce çok yazışmıştık neyse peki abi ben sana birşey daha sormak istiyorum mesela şuan emeklli olsam normal asgari ücret görünüyor siğortada ne kadar emekli maaşım olur yani normalden düşükmü olur benim gibi emekli olan varmı acaba net maaşı nedir

Daha emekli olmana çok var o zamanın şartları ne getirir bilinmez ama bugün emekli olsan tahmini olarak 700 alırsın

peki ai benim üzerime ev ve araba var bunların vergisiyle ilğili faydalanabileceğim birşey varmıdır muafmıyız şimdi biz

Cevap değişmiyor... MTV avantajı için de aynı sınırlar geçerli.

benim sağ omzumda problem var fakat bana h sınıfı ehliyet için demediler sormadılar bile raporda sag omzunda problem var diye yazıyo

abi merhaba muhasebeye başvurdum muhasebe aradaki farkları alamayacağımı geriye dönük mahsup edemeyeceklerini söylüyo bu aradaki yararlanacağımız 24 tl lik farkıda işveren isterse veriri diyor bu konuyla ilğili kanun maddesi varmıdır çıktı alayıp göstereyim şu muhasebeciye

Olur mu hiç "istere verir"! Devlet, çalışanın gelirinden kestiği verginin bir kısmından feragat ediyor. İşverene neymiş o gelirden! Bunun mantığı bu kadar net. Muhasebeci işgüzarlık yapıyor.

Evet, geçmişe dönük alamazsın. Defterdarlık hangi tarih itibarı ile vergi indirimi uygulanacağını yazılı olarak belirtmiştir zaten. O tarih itibarı ile hak edilir fark.

merhaba 3.derece vergi indirimim var 17 ay sonra emekli olabiliyorum bu ömss den atanırsam emekliliğim ne kadar uzar? şuandaki vergi indirimimim yine geçerli olacakmı memur olsak bana daha sonra ne gibi avantaj sağlar bana bir fikir vermenizi rica ediyorum

1 ekim 2008'den sonra memur olup o statüde emekli olacak kişiler emeklilik konusunda 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabi olurlar... Emeklilik zamanları geldiğinde kurum sevki ile alacakları rapor emekliliklerinde belirleyici olur.

arkadaşlar şimdi yine aynı sorular sorulacak yine aynı cevaplar farklımı biliyoruz ben çok konuya hakim olamadım birisi sgk sürekli olan rapor ile emekli olanı tekrar kontrole çağıramaz diyor diğer kişi çağırabilir diyor nasıl olacak
bu arkadaş vergi indirim almadığı içinmi kontrole çağrıldı ben 96 yılında işe girdim 2008 den sonra %57 oranla ankara onaylı vergi indirimi aldım defterdarlığa başvurdum orasıda adanada bulunan hakem hastahanesi olan balcalı hastahanesine gönderdi ben böyle aldım şimdi ben 2013 kasım ayında dilekçe verip emekli olacağım kısmetse benim durum risklimi tekrar kontrol muayenesine çağırırlarmı???

şimdi hepiniz şöyle düşünebilirsiniz acaba bunun raporunda bir torpilmi var diye ama asıl konu şu her doktorun ayrı oran vermesi mesela bir doktora git %60 versin 1 ay sonra seni unutsun yine aynı doktora aynı şekilde aynı hastalıkla git %20 verebiliyor bunu ben kendi gözümle gördüm bir arkadaşta da yaşadık bu durum ankaradada mevcut aynı raporu istediği gibi düşürüyor farklı oranlarda onaylayabiliyor ben aynı hastalıktan gitsem belkide bana aynı oranı hastahane vermeyecek belki verecek ankara onaylamayacak verse bile bu çok stresli birkaç ay demek buna sanırım herkes katılıyordur benim hastalığım amyotrafik nevralji diye bir hastalık kas erimesi gibi kolumu sınırlı hareket ettirebiliyorum dik durduğumda kimse benim hastalığımı anlayamaz

çağırmaz ...(sürekli sizin)

hiçbir şart , durum onlar için elbette engel değildir istediği zaman herkezi çağırabilir ama işleyiş bu durumda değil tabi keyfi hareket etmiyorlar ...

Üst Alt