Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişi ve sonrasında diyaliz ile böbrek naklinden malulen emeklilik..?

bezar nakil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1996 ssk girişim var 2003 te diyalize girdim 2007 böbrek nakli oldum 2250 gün pirimim var halen çalışmaktayım yeni yönetmenlikte malulen emekli olabirmiyim not hastalığım genetikmiş bu konuda bilgi verirseniz sevinirim:)

96'dan öncede kronik böbrek rahatsızlığınız yoksa/ varsa ama maluliyet cetveli'ne göre belirtilen şu sınırlarda değilse sonrasında diyaliz ve nakilden malulen emekli olabilirsiniz:

A. En az 3 ay boyunca serum kreatinin düzeyinin sürekli 4 mg/dl (en az 3 kez 3 farklı zamanda) veya üzerinde olması veya kreatinin klirensinin 30 ml/dk veya altında bir değere düşmesi ile beraber aşağıdakilerden en az ikisi;
1. Patolojik kırıklar
2. Kalıcı motor ve duyusal nöropati (EMG ile tespit edilen)
3. Kalıcı aşırı sıvı yüklenmesi sendromu beraberinde:
a. Diastolik kan basıncının 110 mmHg veya üzerinde olduğu diastolik hipertansiyon olması ( ambulatuar kan basıncı monitörizasyonu ile tespit edilen)
veya
b. Tedaviye rağmen devam eden inatçı vasküler konjesyon bulguları (telegrafi, ekokardiografi ve klinik bulgular ile desteklenen)
4. Takip eden 6 aylık süreçte en az 30 günlük ara ile değerlendirme sonrası hesaplanan ve vücut kitle indeksinin 18.0’in altında olması ile tanımlanan kilo kaybının olduğu inatçı anoreksi.

___
Diyaliz ve nakil sigorta başlangıcından sonra olduğu için şansınızı deneyin...

İlk sigortalı olunan tarihten önce diyaliz ya da nakil yoksa, ama ilerleyen yıllarda bu iki uygulamadan biri gerçekleşmişse, malulen emeklilk mümkündür. Malulen emeklilk talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yapın...

yeni dasa

bilgi icin tsek yanliz 96 ssk girisim var 2003 diyaliz 2007 nakil oldum 2008 de agabeyime bobrek veremek isterken hastaligimi ogrendim bende yusek tansuyon orta derde ce isitme kaybi var malulen emeklilik mumkunumu tesekur ederim simdiden verdiginiz bilgilerden dolayi

[-]BİMER'den önce şefine çıkın, olmazsa müdürüne. Onlar işlemi kabul edecektir.[/-]

tskur ederim islemi derken basvuru islemi yoksa malulen emeklilikmi demek istediniz konuyu birz acarmisiniz

Çok pardon, başka bir başlığa yazacağım mesajı buraya yazmışım :)

Malulen emekli olabilirsiniz. Bir sorun çıkmayacaktır...

sagol abi bilgilerden dolayi bas vuru yapip sonucu burda paylasacam iyi gunler

Üst Alt