Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim, %40 raporum, 4343 gün primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

fate

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben 1973 dogumluyum. Ssk girişim 1996 toplam günüm 4342 %40 engelli raporum var acaba ne zaman emekli olabilirim , erken emekli olursam ikramiyem de bir değişiklik olur mu? Teşekkürler

miscren
17 yıl 3920 güne tabisiniz priminiz yeterli 2013 yılında %40 vergi indirim belgeniz de var ise emekli olursunuz...
Vergi ind. belgeniz yok ise emeklilik süreniz doldugunda sgk dan yetkili hastaneye sevk alarak %40 ve üzeri rapor alır isenizde emekli olursunuz..

teşekkür ederim peki emeklilik ikramiyesinde çok büyük uçurum olurmu

Evet, ikramiye çalışma yılına göre hesaplanır, o yüzden sürenin kısa olması ikramiyenin de düşük olmasına neden olur

kurumdan kuruma emekli ikramiyesi değişiklik gösterir mi ben elektrik kurumunda çalışıyorum yevmiyem brüt 51,53 tl

Evet.kurumdan kuruma değişir.Çünkü ikramiye verilen yevmiye ve sözleşmede yer alan gün sayısına göre hesaplanır.

teşekkür ederim bu demektir ki iyi para alıcam bu arada özelleştirme kapsamına alınan kitlerde bulunan özürlü kadrosundaki işçiler işten çıkarıldığı durumda tazminat olarak alacağı para iki katı olurmuş doğruluk payı varmı acaba

evet var ama onlar seni işten cıkartacaklar.

Özelleştirlecek kurumda çalışıyorsan kıdem tazminatının iki katını alırsınız.

selam raman72 yani beni işten çıkarmalarına gerek kalmadan kurumum özelleştiği takdirde ben iki katı tazminat alabilecek miyim eğer öyle ise dört yıl sonra tam 17 yıl olacak ve ben erken emekli olmak için baş vuracam bu arada kurumumuz özelleştirme kapsamında ama ne zaman olacağı belli değil mesela o tarihe denk gelirse ben emekli olduğum zaman bana iki katı tazminat mı ödeyecekler

Özelleştirme nedeniyel işten çıkarılma söz konusu ise, evet, iki katı tazminat ödenir:
Bu Kanuna göre özelleştirme kapsamına alınan kuruluşların (iştirakler hariç) özelleştirmeye hazırlanması, özelleştirilmesi, küçültülmesi veya faaliyetlerinin kısmen ya da tamamen durdurulması, süreli ya da süresiz kapatılması veya tasfiye edilmesi nedeniyle; bu kuruluşlarda iş sözleşmesine dayalı olarak ücret karşılığı çalışanlardan iş sözleşmeleri tâbi oldukları iş kanunları ve toplu iş sözleşmeleri gereğince tazminata hak kazanacak şekilde sona ermiş olanlara, kanunlardan ve yürürlükteki toplu iş sözleşmelerinden doğan tazminatları dışında ilave olarak iş kaybı tazminatı ödenir. Ayrıca bunların mesleklerinde geliştirilmesine, bir meslekte yetiştirilmesine veya meslek edindirilmesine ilişkin eğitim giderleri ile yeni iş bulmalarına katkı sağlamak amacıyla yapılacak giderler Özelleştirme Fonundan karşılanır. Özürlü personele (ilgili kanunların öngördüğü I, II ve III. derece), bu maddede belirtilen tutarın iki katı olarak iş kaybı tazminatı ödenir. İş kaybı tazminatı ödenmesi ve sağlanabilecek diğer hizmetlere ilişkin işlemler Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülür.

Üst Alt