Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim, 5600 primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

cemix34

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
1 Aralık 2015 güncel:

bugün gaziosmanpaşa sgk ile görüştüm ve işlemlerimin bittiğini aralık 18 itibaren maaşımı alacağım bilgisini teyit ettim şu ana kadar bana yardımcı olan site yönetimi ve üye arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Meb oturanboga arkadasim size bir soru sormak istiyorum.1996 sgk girisliyim 2000 yılında bir bankada güvenlik görevlisi olarak calismaktayim prim 5600 su an geçen işyerinde nobette iken çok usudum eve gittiğimde gogsum ağrıdı hastaneye gittiğimde kalp krizi geçirdiğimi ssoylediler ve ertesi gün anjiyo yapıldı. Fakat doktor ameliyat olmam gerektiğini soyledi ve ameliyat oldum 3 ay rapor aldım su an evde dinleniyorum bel fitugimda var size sorum malulen emeklilik için nasıl bir yol izliyim yardımcı olursanız sevinirim tesekkurlr.

Sakatlık oranı cetveli'Ne göre alacğaınız % 40 ve üzeri rapora karşılık defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmelisiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bu hakkı elde ettiğinizde, rapor oranınıza bağlı olarak emeklilik ktriterleriniz şu tabloya göre belirlenir:

2008_oncesi.PNG

Çok teşekkürler bülent bey,kusura bakmayın biraz geç oldu ama pek bilgisayara giremiyorum.

Bülent bey yarın heyete giriyorum,hayırlısı ile epikrizde kronik iskemik kalp hastalığı ve gastrit duodonit yazıyor yarın bütün rahatsızlılkları söyliycem gelişmeleri yazarım.sağlıcakla kalın

Hadi hayırlısı bakalım. İnşallah sonuç istediğiniz gibi olur

Bülent bey mrb heyete girdim kardiyoloji %30 dahiliyeci hipertansiyon,hipergilidemi,yüksek kolestrol yazdı oranlar yoktu ortapedi'ye bel fıtığı olduğumu öyledim lomber disk bişeyler yazdı, ama oran göremedim sonra evrakları heyete verdim bana ufak bir kağıt verip 20-25 gün sonra sonucu bildiricez dediler.

Bülent bey mrb bugün heyete girdiğim hastaneyi aradım raporun hakkında bilgi istedim bana 25 nisanda bağlı bulunduğum skg merkezine dosyami gönderdiklerini söylediler bende alo 170 aryip evrak takip oluşturdum.nasıl doğru yol izlemismiyim

Her şey doğru şekilde işliyor. Sonu da güzel olsun inşallah.

Mrb bülent bey
yaklaşık 8 ay önce kalp krizi geçirdim hastanaye kaldırıldım anjiyo yapıldım 3 damar tıkalı idi anjiyo ile açılamadı ve acil bypass ameliyatı oldum.ameliyat başarılı geçti ve taburcu oldum.o esnada çalışıyordum ve emeklilik işlemleri için başvurdum fakat bir akrabamın yanlış yonlendirmesi sonucu malulluk için başvurmuşum bana yuzde 40 normal şartlarda yetiyordu fakat malulluk için başvurduğum için basvurum reddedildi.devlet hastanesinde kardiyoloji doktoru epikrizime bakarak yuzde 30 yazdı dahiliyeci doktor ise hipertansiyon +hiperlipidemi yazdı.sonuç olumsuz döndü yaklaşık 1 ay önce kalp çarpıntısı için hastaneye gittim testler yaptılar ve troponin seviyem yüksek çıktı.ve tekrar anjiyo oldum 1 damarım yüzde 70 tıkalı olduğu belirlendi ve stend takıldı size sorum tekrar heyete girsem bu sefer doğru olarak yani vergi dairesinden vergi indirimi için oran alıcam diye yüzde 40 alırmıyım.şu an çalışmıyorum.yanıtlarsanız sevinirim.

EF değeri önemli:

Klas l hastalar:% 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları velaboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile birkoroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar:% 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisiveya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalpyetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >% 50).

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar:% 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi vb) devam eden iskeminin saptanması veya birveya daha fazla koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografikolarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHASınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyonbozukluğunun olması (EF<% 30)

ef en son 65 çıktı kısmet hanım önceki bypass raporuna %30 +hipertansiyon + hiperlipidemi oranı vermişlerdi fakat sonuç söylemediler yeni olduğum anjiyo için ayrı oran verirlermi 1 sitend takıldı 1 damara %10 olsa oda yeter kullandığım ilaçlar saneloc 50,coraspin,coversyl,pingel,lipofen sr.şu an yeni dükkan açtım sonra vergi levhası çıkartsam yani vergi indirimi için başvurabilirmiyim.yada sigortalı bi yerde çalışıyo görünsem.

bülent bey bu hastalığın yanında bel fıtığım ve anksiyete bozukluğu hastalıkları var bir kaç arkadaş bunlarıda belirt dedi hastanede kalp krizi geçirip ameliyat olduğum için %30 hipertansiyon %10 hiperlipidemi de var ama ona oran verirlermi bilmiyorum.bu anksiyete bozukluğu ve bel fıtığı olmamda etki edermi sizce.

Hiperlipidemi'ye % 10 verildiği de oluyor, verilmediği de. ama genelde verilmiyor.
Anksiyete için;
D- Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 50

Bel fıtığı için % 8 ile 13 arasında bir oran verilebilir kısıtlılığa göre.

Ama anksiyete olunca süreli verilme ihtimali olabilir raporun bilginiz olsun. Kesin demiyorum ama psikiyatriden oran alınınca daha yüksek oluyor bu ihtimal.

Teşekkürler Kısmet hanım

kısmet hanım bende sürekli b12 eksikliği çıkıyor yani pernisiyöz anemi bu hastalığında oranı varmı acaba ona göre epikriz çıkartıcam.

Bülent bey yarın Allah kısmet ederse siortalı bir yerde çalışıcam 1 hafta sonra sizin dediğiniz gibi defterdarlığa gidip hastane sevki alabilirmiyim hastaneyide bakırköy sadi konuk seçicem bana yakın olduğu için.

Elbette. İnşallah her iey istediğiniz gibi gider...

bülent bey 01.06.2015 pazartesi günü sigortalı çalışan olarak görünücem deftardarlık tan 1 hafta sonra mı vergi indirimi randevusu alayım yoksa belli bir zaman dilimi veya süre varmı

bülent bey bende elimde hiç bir oran yok onların sevk etteiği hastaneden alacağım oranmı bağlayıcı olacak yoksa ilk önce özür oranımı almam lazım kafam karıştı

Sigortalı olduktan birkaç gün sonra başvurabilirsiniz.

Defterdarlığın sevki ile gideceğiniz hastaneden alacaksınız raporu.

Teşekkürler Bülent bey,

Bülent bey dün hayırlısı ile vergi dairesinden okmeydanı devlet hastanesine sevk aldım randevu sistemi internet ama düşürürsem 1 haftada işlemleri hallederim.

Gözünüz aydın, hayırlı olsun.

Teşekkürler ufuk bey

Benim 1996 giriş 5760 sgk gün ve 250.000 yatan primim var vergi dairesine yüzde 48 raporla başvurdum tahmini emekli maaşı ne kadar olur.

Eviss ekranında işlemleriniz devam ediyor yazısı var açıklama ise diğer 1 aydır böyle hiç değişme yok bu normalmi?

Normal hocam normal
Genelde 3 ay sürüyor sonuçlanması

Eviss ekranında işlemleriniz devam ediyor yazısı yerine Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor yazısı gelmiş süreç azaldımı acaba arkadaşlar.
yazı bu
BAŞVURU DURUMUNUZ
17.09.2015 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
17.09.2015 Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor
09.07.2015 Diğer

vergi indirimi işlemlerim onaylanmış

Mrb arkadaşlar ağustos ayında vergi dairesi sevki ile gittiğim okmeydanı devlet hastanesinde işlemlerimi yaptım %48 olarak raporum onaylandı ve hastane tarafından vergi dairesine ordanda eylül ayında ankaraya gönderildi dün ankarayı arayıp işlemleri sorduğumda %48 ve 3 derece olarak vergi indirimi hakkı kazandığımı öğrendim.evraklarım 07/10/2015 tarihinde daha öce çalıştığım firmaya gönderilmiş şu an çalışmıyorum evraklarımı aldığım zaman emeklilik işlemlerim için nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim bu arada işlemlerim 2 ay gibi bir sürede bitti.:rolleyes:

Hizmet Yılı ve Prim Gün Sayısı şartlarını yerine getirdiyseniz hemen başvurabilirsiniz.
SGK ya gidip tahsis talep formu dolduracaksınız.
Başka bişey yok.

hizmet yılım ve günüm doldu
unkapanı sgk ya gidicem değilmi?

Bu arada Bülent bey,earibagi,kısmet hn,ufuk bey,polat 34,esma hn ve ismini hatırlayamadığım bir çok arkadaşa bu süreçte bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim.

İstanbul'da emeklilik çoğu sigorta müdürlüğünde yapılmamakla beraber emeklilik işlemleri yapan belirli sigorta müdürlükleri var.
Örneğin ben işlemlerimi Unkapanı sgk da yaptırırken kardeşimin işlemlerini Bakırköy sgk da yaptırdım. Emeklilik işlemleri yönünden nereye bağlı olduğunuzu işyerinizden öğrenebilirsiniz.

OturanBoğa

bülent bey benimde 1996 ssk girisimvar %51 oranla vergi indirimi aldim ssk dan emeklilik icin cikti aldım 3750 den emekli oluyorum dereceye göre ilem yapıliyormus sordum

Üst Alt