Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim var. Emekli olabilmek için ne yapabilirim?

fuluk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Bakırköy ruh hastanesinden bipolar duygu durum bozukluğu (tedavi ile çalışma olanağı vermeyen) sürekli diye %70 rapor verildi. 2005 yılından beri tedavi görüyorum.
sgk çapaya sevk etti çapa hakkımda hiç birşey bilmiyor sosyal inceleme, pisikolojik test yapmadan ilaç düzeyini bile ölçmeden yatırmadan 10 dakika uzman Dr beni dinledi 3 dakika heyyet dinledi çalışabilir diye rapor verdi
oysa şu an Bakırköye yatsam şundan eminim verilecek rapor oranı en az %80 çünkü tam tersi duygular yaşıyorum önce intihar etmeyi düşünüyordum. şimdi çapadaki kurulu basmayı, dehşet saçacağım yemin ediyorum.
yer müsait güvenlik kontrol yok benim kaybedecek bi şeyim yok hiç olmaz ise ceza evinde karnım doyar. çünkü gerçekten açım çünkü 11. aydan beri 1 tl kazanmadım belediye oylenleri çorba dağıtıyor zeytinburnunda onunla yaşıyorum durumumu tayip erdoğan bartın vekili yılmaz tunç da biliyor ama Atatürkçü olursan vatan sevdalı millet sevdalı olursan sen daha çok aç kalırsın
kardeş dersen darılmam gurur duyarım bi çıkar yol biliyorsan bana yardım et malülen emekli olamadım sigartalı iş de bulsam vergi indirimi ile emekli olacam ama yok yok yok.

1.1.1996 ssk giriş toplam pirim 4260

teşekürler iyi günler.

NOT:SGK MALÜLEN EMEKLİ OLMAK İÇİN BAŞ VURMUŞTUM BAKIRKÖY'E KENDİSİ SEVK ETTİ SONRA O RAPORU NEDEN YETERSİZ GÖRMÜŞ OLABİLİR O KONUDA AÇIKLAMA YAPARSANIZ SEVİNİRİM.

Kurum malulen emeklilik talebini neden ret etti.Size gelen yazıda ne yazıyor.
Malulen emekli olamasanız bile vergi ind. hakkı alarak erken emekli olabilirsiniz elinizdeki raporunuz ile 1.derece vergi ind. hakkı kazanır iseniz hemen emekli olursunuz..
Şimdi yapmanız gereken bir iş yerinde 10 gün kadar ssk lı görünmek bu süre içerisinde iş yerinizden alacağınız çalıştığınıza dair belge ile Maliye mükellef hizmetler birimine vergi ind.için müracaat yapmak olacak.
Elinizde güncel ve yeni tarihli bir rapor var ise kurum raporunuzu kabul eder,kabul etmez ise sizi rapor almanız için etkili hastaneye sevk eder ve yeni rapor alırsınız ...

Ethem bey, maalesef kurumlar böyle eziyet çektiriyor bizlere. Olabildiğince sakin olup işimizi karşıya geçirmek zorundayız...

Siz malulen emeklilik için sgk'ya başvur yapptığınızda sizi Çapa'ya sevk ettiler ve orada verilen rapora karşılık da malul sayılmadığınız gerekçesiyle sgk başvurunuzu reddetti. Doğru mu anladım?
Bu işlemi ne zaman yaptınız? Ne zaman sgk size red kararını bildirdi?

merhaba arkadaşlar, bipolar duygulanım bozukluğu(Tedavi ile çalışma olanağı vermeyen) sürekli p bakırköy hastanesinden almış olduğum rapor var 4260 gün ssk 01 1996 giriş ben bir türlü emekli olamıyorum 5 aydır uğraşıyorum malülen olamadım işede almıyorlar raporu görünce aç susuz bu istanbulda yaşamaya çalışıyorum bir yol varsa bana gösterin teşekkürler

Malul olmadığınız gerekçesiyle sgk malulen emeklilik başvurunuzu reddediyor. Doğru mu? Hangi tarihte red yazısı gönderildi size? İtiraz ettiniz mi o red kararına?

01.03.201 tarihinde baş vurdum sgk bakırköye sevk etti hastane % 70 rapor verdi.
sgk bu raporu yetersiz buldu 16.04.2011'de çapaya sevk etti çapa hastanesinde çalışabilir diye rapor verildiğini bana sgk daki memur hanım söyledi sgk dan elime geçmiş bir evrak yok sözlü bilgi aldım
bu durumda ittiraz hakkımın olmadığını söyledi memur hanım heyyettten çıktıktan sonra ittiraz edecektin dedi ben heyyetin hakkımda ne karar verdiğini bana söylemediki ilaçlarını kullanmaya devam et hiç birşey kafana takma herşey senin istediğin gibi olacak dedi çıkabilirsin dedi burda neye ittiraz edecektim anlamadım.
elime ulaşmış herhangi bir ret kararı yok.

arkadaşlar ben malülen emekllik işi çok yordu. bir iş yerinde ssklı olarak 15 gündür çalışıyorum bu sürede vergi indirimi için müracat etmek için yeterli mi ne kadar süre sonra müracat etmeliyim teşekkürler

Bence de hiç kasmayın...

10 Haziran 1968 doğum tarihi
1.1.1996 ssk giriş
toplam pirim 4260
%60-79 arası bir rapora karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz 2. derece sakatlık indirim hakkı

Bu 4 koşul size 1.5.2012 tarihinde erken Yaşlılık emekliliği hakkı sağlar: (1.1.1996 +) 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün prim.

Malulen emeklilik için kahır çekmektense defterdarlıktan 2. derece vergi indirim hakkı elde etmek ve 2012'yi beklemek bence en kolay yok.

Hemen vergi indirimi için defterdarlığa başvuru yapabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
%60-

çok teşekkür ederim arkadaş. Allaha emanet ol

merhaba arkadaşlar benim bir sorum daha olacak yardımcı olur sanız çok sevinirim ben şu an ssk lı olarak çalışıyorum.vergi indirimine müracat ettim. aynı zamanda ssklı çalışıyorken malülen emekliliğe bir daha baş vura bilirmiyim yoksa sskyı iptal ettirmemmi gerekiyor son hastane yatışımda hastalığmmın bipolardan kronik şizofrene döndüğünü söylediler bununda rapor oranı daha yüksekmiş şuan 2 ay istrat verdiler 17 ekimde bitiyor o gün tekrar heyyete girecem nasıl bir yol tavsiye edersiniz teşekkürler

Ethem bey, yukarıda dediğim gibi, Yaşlılık emekliilğine çok bir şey kalmamış. Bence malulen emeklilik için uğraşıp daha fazla canınızı sıkmayın.
%60-79 raporla elde edeceğiniz 2. dereceden sakatlık indirimi sizi 1.5.2012 tarihinde emekli eder.
Yok eğer kronik şizofreni nedeniyle raporunuz %80 ve üzerinde olursa, bu durumda defterdarlıktan 2. değil 1. derece sakatlık indirimi elde edersiniz ve bu da sizi -15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primi tamamladığınız için- hemen emekli eder.

Bence yapmanız gereken şey tedavi gördüğünüz hastaneden sakatlık indirimi için rapor almak ve onunla birlikte defterdarlığa başvuru yapmaktır. Dediğim gibi, doktorunuz %80 ve üzeri rapor verirse, hemen emekli olabilirsiniz.

ethem hayırlı olsun VERGİ İNDİRİMİN . . .

thomas;

çok teşekkür ederim hocam zor oldu ama temiz oldu herşey için yardımların içinde çok teşekkür ederim.

Bülent kardeş nihayet sana sonsuz teşekkür ederim Allah razı olsun senin de yardımların ve yol göstericiliğin sayesinde raporum p alarak Ankaradan onaylandı bilgisini TC numaramdan öğrenmiş bulunmaktayım.ne kadar mutlu olduğumu tahmin ediyorsunuz kanısındayım.vergi indirimi elime ulaştığında tekrar fikir danışa bilirim. kendine çok iyi bak hoş ca kal

merhaba arkadaşlar

vergi indirimim % 70 olarak Ankara dan 1 yıl sonra kontrollü olarak onaylandı bilgisini telefon ile aldım.

Asıl mesele kısaca şudur: son hastane yatışım da sonra 2 ay istirahat vermişlerdi, ropor bitimin de kontrole gittiğimde heyyete bana malüliyet kararı veren dr dosyama bakıp neden malülen emekli olamadığımı sordu ben de çapa hastanesi % 50 ila çalışabilir diye hakkımda sgk rapor gönderdi dedim.
dr yanındaki dr lara dönüp biz %70 de kararlı mıyız diye sordu onlar da tabi hocam dedler ve hoca bana döndü bu arada ben söze girdim efendim vergi indirimine müracat ettim, Ankara raporu %70 olarak onayladı bu durumda 2. dereceden 16 sene 4 ay ila 2012 mayıs ayında erken emeklilik hakkını elde ediyorum dedim.
O zaman malüliyeti bitene kadar istirihatlidir dedi böyle önü açık bir karar aldı

benim anlamadığım malülen emekli olana kadar yada vergi indirimi ile erken emekli olacağım tarhi mi kastetdi

durum kısaca böyle bu durumda yorum yapıp bana da yardımcı olursanız çok sevinirim

herkese saygılar sevgiler hoşca kalın.

Bilemiyorum. Öyle önü açık istirahat veriliyor mu, fikrim yok. Rapor elinize geçince oradan anlaşılır herhalde...

raporu sgk kabül etmedi tekrar heyyette girdim 6 ay olarak verdiler 17 nisana kadar verdiler.zaten mayısta da emekli oluyorum.sağlık moral umutlar hayat çok güzel

Üst Alt