Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim ve %40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

KORKUT1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba 1979 doğumluyum ilk işe giriş tarihim 1996 yılı 2005 yılında epilepsi rahatsızlığımdan dolayı % 40 daimi engelli raporu aldım. Yaşlaşık 5400 gün ödenmiş ssk bulunmakta. Ama vergi indirimim yok hep % 40 engelli raporunu ankara düşürür diye faydalanmadım.

- şuanda emekli olabilirmiyim? ( vergi indirimim yok )
- emekli müracatımda yeni tarihli rapor isterlermi?
- özürlü olarak emekli olursam yaklaşık emekli maaşım ne olur?
- yeni çıkan gelir vergisi yasasına göre eski tarihli raporumla vergi indiriminden faydalana bilirmiyim?

Sorularıma yardımcı olursanız çok sevinirim

şimdiden teşekkürler

kesın olarak vergi indirimin olmadıgı ıcın emeklı olamassın yenı rapor sart eskı raporla sansını dene ancak sevk edecek cooook buyuk ıhtımalle ALLAH kolaylık versın.

Teşekkurler arkadaşım

Ama daha detaylı bilgi verebilcek olan bir arkadaşımız varmı??

Arkadaş sen tekrar 40 rapor alırsan günlerinde yetiyor artıyorda yüksek olasılıkla erken emekli olursun..ama zorlaştırıyorlar ben şu an tırmalıyorum:)))) benim kanuni hakkım 40 ama benim teşhisimi değiştirdiler 20 oranına düşürdüler..Sanıyorum tekrar vergi dairesi kanalı ile koşturacaksın..ama şunu garantiye almaya çalış.seni tekrar rapor alman için sevk ederseler eski rapor ile git bilgi topla, bilgi al yada kendine dayı yada amca ara..yoksa anlamıyorsun heyete sokuyorlar oranını düşürüyorlar yada Ankara düşürür.bence her halikarda yüksek oran almak için TORPİL ARA....NASIL AMA KANUNİ hakkımızı almak için torpil..çok iyiyaa burası benim memleketim iştee:)))))))) sana bol şans dostum:))

Epilepsi hastasıyım ve sabah aksam son raddede ( tegretol cr 400 3 adet kepra 1000 ml 3 adet maysolıne 2 adet )ilaç içiyorum ama yinede ayak üstü nöbetlerim devam ediyor,

yeni rapor almam için hangi hastaneye gitmemi tavsiye edersiniz?

*ilk işe giriş tarihinde 18 yaşından küçük olduğunuz için ilk ssk girişiniz gün/ay/1979+18 : gün/ay/1997 olur.
*Erken emekli olmak istiyor iseniz vergi indirim hakkı almanız gerekli
*Emeklilik müracaatınızda vergi indirim hakkınız var ise sgk sizden yeniden rapor istemez/isteyemez
*Maaş hesaplamasında özürlü/sağlam diye bir ayrım yoktur. Maaşınız yatırılan prim tutarı üzerinden hesaplanır.
*Elinizdeki rapor ile vergi indirimine müracat edemezsiniz.
Çalışıyor iseniz çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alın ve vergi dairesine vergi indirimi için müracaat edin ve yeni rapor alamak için yetkili hastaneye sevk alın.

İlker bey yeni tarihli rapor alırsam da vergi indirimi almam şartmı ? emeklilik için müracat edebilirmiyim ssk günüm dolmuş oluyormu ?

Sigorta girişiniz 1996 ve 3. derece vergi indirimine istinaden 17 yıl 3920 güne tabisiniz.
Hesaplamayı 18 yaşınızı doldurduğunuz yıl üzerinden yaptığımızda:
1997 + 17 = 2014 yılında başvurunuzu yapabilirsiniz prim gününüz dolmuş.

Yeni rapor alsanızda vergi indirimi almanız şart, işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa vergi indirimi almak için başvuru yaparsanız onlar sizi sevk ederler.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Vergi indirimi almak için çalışıyor olmanız şarttır, 10 ilâ 15 gün çalışıyor görünüp başvuruda yapabilirsiniz.

merhaba ben şunu anlayamadım

defterdarlığa vergi indirimi için müracaat ettiğimde onlar yeni rapor için beni hastaneye sevk ettiklerinde %40 rapor aldığımda vergi indiriminden faydalanacağım ama emekli olmak için müracaat ettiğimde benden yaniden rapormu isteyecekler şuanda halen bir işyerinde çalışıyorum

yardımlarınız için teşekkurler

Vergi indirimini bir kez kazandığınız zaman sigorta girişiniz 1 Ekim 2008'den önce olduğu için ve 4a (ssk)'dan emekli olacağınız için sizden ne rapor nede yeniden vergi indirimi istemeyecekler emeklilik zamanınınız geldiğinde.

teşekkurler kalabekk

vergi indirimi almak için hastaneye gittiğimde %40 rapor almak çok zorlaştı epilepsiden imkansız diyorlar yazılanları okuduğumda gerçekten bu böylemi ankara rapor indirimlerini devlet hastanelerinemi devretti ?? insan korkuyor
işyerimde personel müd. konuştum raporunu indirseler bile çalışmaya devam edebilirsin diyorlar bir problem çıkmaz ama işyerinde bile müracat edip daha düşük raporla dönen çok olmuş

Üst Alt