Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim ve % 40 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

BEZZA

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 15.04.1974 doğumluyum.2004 yılında alınmış %40 ortopedik özür raporum var.01.03.1996 tarihinde normal işe girişim ve 5000 iş gününe geçen prim ödemem var.2010 yılında çalışdığım yer beni özürlü grubundan göstermek istedi ve yeni rapor için başvurduğumda raporum olarak geldi.sgk kurumuna baş vurduğumda emekli olmam için 17 yılı doldurduğumda tekrar başvurmamı önerildi.2008 yılında yasa değiştiği için raporlarda sorun olduğunu ve yeni yasanın bir maddesinde doğuşdan sakat olduğumu kanıtlayan rapor ve 5400 iş günü ile 17 yılı doldurduğumda emekli olabileceğim söylendi.

Emeklilik için (01.03.1996 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz. Bu tarihten önce defterdarlığa başvurup % 40 ve üzeri raporla 3. dereceden sakatlık indiirmi elde etmeniz şart. Aksi halde erken emekli olamazsınız.

çok teşekkürler..peki elimdeki 2004 de alınan (%40)ve 2011 da (%20)indirilen rapora nasıl itiraz edebilirim.birde bu işlemleri geçen yıl başlatmak için vergi dairesine gittim itiraz dilekçesi yazdım fakat emekli olurken tekrar rapor istendiği söylendiği için vazgeçmişdim.şimdi nerden başlamalıyım?

SSK (4a)lı çalışansınız değil mi?

Vergi indirim hakkı elde ederseniz, emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor istenmesi asla söz konusu değil. Yeter ki bugün yürürlükte olan sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor ve ona istinaden defterdarlıktan 3. dereceden sakatlık indirim hakkı elde etmiş olun

Evet ssk.lım. Peki elimde iki rapor var itiraz dilekçesini vergi dairesinemi yoksa sağlık il müdürlüğünemi yazcam.nerden başlıycam acaba.

hastaneye gidip vergi indiriminden yararlanmak istiyorum diye rapor alıcaksınız aldıgınız raporu onlar direk defterdarlığa gönderirler vergi indirimi kazanıp kazanmadıgınızı öğenirsiniz

Elinizde yakın tarihli ve % 40 üzeri orana sahip rapor varsa, onunla defterdarlığa başvuru yapabilirsiniz. Eğer defterdarlık oranı düşürürse, itiraz edersiniz...

Eğer elinizdeki raporun oranı % 40'In altındaysa, il sağlık müdürlüğüne gidip o rapora itiraz etmeniz gerek...

Yani, hastane düşük oran vermişse, il sağlık müdürlüğüne; hastane yüksek rapor vermiş ama defterdarlık düşürmüşse, defterdarlığa itiraz etmeniz lazım

Anladım çok sağolun..birde söyle bir durum vardı aldığım ilk rapor 2004 % 40 sürekli ama vergi indirimi almıyodum. Normal işçi olarak çalışdığım yer vergi indirimi almam için 2011 yılında vergi dairesine gönderdi. Ilk kez vergi indiriminden faydalanmam için hastaneye gittiğimdede raporum %20 olarak geldi.2008 deki değişiklik dolayısıyla olduğu söylendi ve vergi dairesi ilk aldığım hasteneye itiraz dilekçesi yazmışdı.bende yılım dolmadığı ve emekli olurken tekrar %40 raporu almam gerekecek diye vazgeçmişdim.o yüzden şimdi nerden başlıycamı bilemedim.sizce %40 raporu tekrar alabilirmiyim.tekrar teşekkürler...

Rahatsızlığınız/hastalığınız nedir Ayrıca vergi ind.hakkı almadan 17 yılda emekli olmanız imkansız.....

Rahatsızlığım doğuşdan kalça çıkığına bağlı sağ ayakda 5 cm. Kısalık mevcut.bugüne kadar hiç tedavi almadım.gittiğim dr.ların hiçbiri ameliyat önermediği içinde böyle devam ediyorum.

Elinizdeki raporla vergi indirimi için başvuru yapamazsınız. Yeni rapor almanız gerek. Ve maalesef salt 5 cm kısalık için % 40 ve üzeri rapor verilmiyor.

Peki ama elimdeki bu iki raporla itiraz edemezmiyim tabiki ayağımdaki sorunlar her geçen gün artıyor sadece kısa değil incelik ve kaslarda zayıflıkda var yürürken zorlanıyorum ve belde ağrılarım arttı bunlanlar göz önünde bulundurulmaz mı?ayrıca 2004 deki raporumu alırken bu sorunlarım yoktu ameliyat olmadım değişen birşey olmadı yani..

Maalesef yeni rapor şart. Yeni rapor da şu cetvele göre veriliyor:

Tablo_3.4.png

Peki çok sağolun sanırım hafif orana göre almam lazım.şansımı denemekde fayda var tabi.bu güne kadar bu konuları hiç araştırmamışdım birçok hakkımın olduğundan da hiç haberim yoktu.kendimi kabul etmemde zor olduğu için birçok şeyi görmemezlikden gelmişdim.tekrar çok teşekkürler....

Üst Alt