Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim ve %50 raporumla emekli olma prosedürüm nedir?

55burak55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım herkeze selamlar yardımcı olursanız sevinirim

2 ay önce samsun eğitim ve araştırma hastanesinde kişisel aşvuruyla %50 sürekli engelli raporumu aldım

dün emeklilik hakkında bilgi almak için sgk ya gittim görevli arkadaş bana tekrar rapor almam gerektiğini söyledi birkaç kişiye daha sordum onlarda raporumun geçerli olduğunu söylediler

kafam karıştı işe giriş tarihi 1996 günü ve yılım emeklilik için yeterli yanlız şu an sağlık sorunlarımdan dolayı çalışmıyorum

sanırım sigortalı olarak işe giriş yapmalıyım işe engelli statüsündenmi yoksa normalmi girmaliyim ne kadar sigortalı görünmeliyim benim raporum geçerli olurmu nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız sevinirim sağlıkla kalın

@55burak55
öncelikle elinizdeki raporla tüm engelli haklarından faydalanırsınız.
eğer 4/a lı çalışan iseniz; elinizdeki raporla defterdarlıktan vergi indirimi almanız durumunda 17 yıl 3920 gün şartını tamamladıysanız emekliliğe başvuru yapabilirsiniz. ama vergi indirimi başvurusu için bir yerde sigortalı olmanız şart.bağkurlu iseniz vergi indirimi almanıza gerek yok. o zaman bağkurun sevk edeceği bir hastaneden alacağınız raporla emekli olursunuz.

55burak55 mrb özelden yazdığınız mesaja buradan
Cevaplıyorum
öncelik almış olduğunuz %50 rapor ile vergi indirimine
baş vuruda bulunmanız gerek bunun tek şartı ise sgk bir işte çalışıyor olmanız gerek 15 20 günlük bir giriş yatırırsanız eger baş vurunuzu alırlar vergi indiriminiz onaylanması durumunde size tebliğ edilen evrakla sgk emeklilik baş vurusu yaparsınız diğer tüm şartlarınız oluşmuş.

teşekkür ederim özgür bey işe engelli kontejyanındanmı girmeliyim yoksa normalmi farkeden birşey varmı hayırlı günler.

emeklilik

arkadaşlar kolay gelsin bugün vergi indirim talebimin gönderdiğim şekilde yüzde elli sürekli onaylandığını öğrendim çok şükür evraklarımı teslim ettikten sonra işten ayrılmıştım bir sorun yaşarmıyım. görüştüğüm kişi evrakların samsuna yollandığını söyledi kaç gün sürer evrakın gelmesi ve bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim emeklilik için 96 giriş 4800 pirim ödemem var günüm ve yılım tamam raporumu kişisel başvuruyla almıştım bilgi verirseniz memnun olurum.

55burak55

Vergi indirim başvurusu mu yaptınız yoksa vergi indiriminiz vardı ve ona istinaden erken Yaşlılık emekliliğine mi başvurdunuz?

55burak55,
3.derece vergi indirim hakkı kazanmış olduğuna göre 17 yıl 3920 güne tabi oldunuz.
gün/ay/1996+17 : gün/ay/2013 tarihinde emekli olmayı hak etmişsiniz, prim süreniz de yeterli olduğundan vergi indirim belgeniz gelir gelmez ssk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.
Şimdiden hayırlı olsun diliyorum.

Üst Alt