Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim ve %55 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

Herkül35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

ağır uyku apnesi ve morbid obez olarak %55 rapor aldım.
1979 doğumluyum ve 1996 yılında ilk işe giriş tarihimdir,
toplamda 4730 günüm bulunmaktadır ve halen çalışıyorum.

Raporda; raporun kullanım amacı bölümünde, özürlü işe giriş evet, ötv indirimi hayır, sakatlık vergi indirimi evet, evde bakım değerlendirilmedi, sosyal yardım değerlendirilmedi diye yazıyor.

Bu durumda emekli olabilirmiyim,
aylık mı üç aylık mı maaş alırım ve çalışabilirmiyim, ne kadar aylık alırım.
Konu hakkında bir haftadır acayip stres yaptım lütfen bilgilendirirseniz sevinirim.

3920 gun topkamda 17 yıl yanı gununuz dolmuş. vergi indirim hakkı mevcut ise hemen emekli olabilirsiniz . hayırlı olsun

maaşın 3 aylık olduğu söyleniyor birde emekli olunca çalışamazsın deniliyor böyle bişey varmı acaba

maasınız neden 3 aylık olsun. her ay alırsınız. ayrıca vergi indiriminden emekli olursanız dilediğiniz yerde çalışırsınız. hatta şu an çalıştıgınız işyerinizdede devam edebilirsiniz. bence bır an önce veriniz dilekçenizi

çok teşekkür ederim ilginiz için son bir şey acaba ne kadar aylık alabilirim. Çünkü geçen bi forumda okudum aynı benim gibi olan ve hatta prim günü daha fazla olan birisine 450 tl maaş bağlanmış adam isyanlardaydı.

öyle şey olmaz. 45o tl filan olmaz. maaslar aldıgınız pirime dayalıdır. 2000 öncesi ve 2000 sonrası2008 ve sonrası diye 3 dönemde hesaplanır. oonun yalnışı vardır.

ortalama 1400 yada 1300 derim

Çok teşekkürler vallahi içime müthiş su serptiniz. Allah razı olsun sizden.

Herkül35
2008 öncesi sigorta başlangıcı olanların erken emekliliği için yalnızca rapor almak yeterli olmamakta, vergi indirimi hakkı elde etmiş olmaları da gerekmektedir.
Vergi indiriminiz varsa hemen başvurup enmekli olabilirsiniz, ancak yoksa önce çalışıyorken vergi indirimi almak zorundasınız.

Raporda vergi indirimi ibaresi olması yeterli değil, o raporla ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belgeyle vergi dairesine müracaat edeceksiniz.

ok çalıştığıma dair belgeyi alınca diyorum sgk dan inşallah problem çıkarmazlar çünkü şansımdan dolayı başıma gelmeyen kalmadı. Şu maaşı bile 1300-1400 beklerken 928 tl çıktı.

Herkül kardeşim, çalıştığına dair belgenin sgk ile alakası yoktur, vergi indirimi başvurusu için gerekli o.
Neyse sen biraz forumda vergi indirimi konulu sayfaları araştır...

Emeklilik başvurusu yapabilirmiyim...

Merhabalar;
Vergi indirimi için bir ay önce başvuruda bulundum. Az önce bir şekilde evrakımın onaylandığını öğrendim ama henüz elime gelen bir belge falan olmadı, sadece evrakın sayı numarası mevcut bu şekilde sgk'ya başvuruda bulunabilirmiyim, yoksa evrakın gelmesinimi beklemeliyim.

Herkül35

Evet, başvurabilirsiniz. Zaten onlar kendileri Maliye'ye yazıp vergi indirim hakkı olup olmadığını soracak. Onlar da var diyecek...

merhabalar vergi indirimimin onaylandığını öğrendim fakat elime gelen bir evrak yok bu şekilde emeklilik için başvurabilirmiyim yoksa evrakı beklemelimiyim.

teşekkür ederim çok sağolun

Aslında evrak beklemenize gerek yok, ama karşınızda da işleri yokuşa sürmeyi sevmeyen bir memur tipi olmalı.
Eviss sorgulaması sgk için geçerli olmazsa, başvurduğunuz vergi dairesinden sistemden sorgulatıp emekliliğe başvurabilmek için geçici bir belge alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Çok teşekkür ederim söylediğiniz yolu izleyeceğim. İlginize minnettarım.

Öncelikle selamlar;
Vergi indirimi evrakım geldi sgk'dan gün toplatıp çıkışımın yapılması için şirkete verilmek üzere evrakı aldım ve şirkete verdim. Ama şirket 35 gündür çıkışımı yapmıyor ve beni oyalıyor.
Bu durumda ne yapmam lazım
Herhangi bir oyun düzenleyebilirlermi
Çıkış evrakımda dikkat etmem gerekenler nelerdir
Aynı şirkette tekrar çalışabilirmiyim.
Tazminatın ödenmesi ile ilgili bir sıkıntı çıkarırlarmı
Çok bunaldım artık, yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

Herkül35
Sigorta girişiniz 1999 öncesi olduğundan emekli olsanız da olmasanız da 15 yıl 3600 günden dolayı kıdem tazminatını hak etmişsiniz.
Bu kural engelli engelsiz herkes için geçerlidir. Bu kural gereği kurumdan tazminat yazısı alınıp işverene vererek çalışıyorken de kıdem tazminatı alınabilir.
Ben sizin yerinizde olsam, sgk dan tazminat yazısını alıp işverene vererek öncelikle tazminatımı almaya bakarım. Tazminatımı kurtardıktan sonra isterse çıkış yapmasınlar, noterden ihtarname çeker basarım istifayı,bu haklı fesih olur ve ihbar öneli işletemezler.

çok teşekkür ederim ufuk bey bakalım neler yapabileceğiz.

Ek olarak, aynı işyerinde ya da farklı bir yerde SGDP kapsamında emekli çalışan olarak çalışma hayatına devam edebilirsiniz.

Üst Alt