Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişim ve %62 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
10
Reaksiyonlar
4
1 ocak 1996 ssk başlangıcım var. 2007'de %62 vergi indirimi raporu aldım (çocuk felcinden dolayı ortepedik engel). 2008 de işten cıkarıldım. şimdi iş bulmak zor derler ya bana sorarsanız mümkün değil. artık özel sektörde işverenler ortepedik engelliden cok bedenen görünmeyen engeli olanları tercih edyorlar. her gittiğiniz kapıdan eli boş donuyorsunuz.
benim öğrenmek istediğim, 15 yılın sonunda ben 4500 gun pirimle sgk dan yaşlılık aylığı bağlanamsını talep edebilir miyim?
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. en azından kalan zamanımda atacagım edımları hesaplamış olurum

Defterdarlığa başvurup %62 ile 2. dereceden vergi indirim hakkı elde etmiş olduğu ve ilk sigortalı olduğunda 18 yaşını tamamlamış şekilde primlerinin yatığını varsayarsak: 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekliliği hak edersin.

benim esas öğrenmek istediğim 5510 nolu kanunun 28 maddesinden yararlanıp yaşlılık maaşından yaralanamazmıyız.kanun maddesinde:

Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır

diye belirtilmiş bundan yaralanamazmıyız

Üst Alt