Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişliyim. Brakial Pleksus Hastasıyım. Emeklilik şartlarım nelerdir?

romero

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle allah hepimize acil şifalar versin.

Sorum sorunum şudur yardımcı olursanız minnetar olurum.

Sol kolumda doğum sırasında gerçekleşen Brakial pleksus denen bir rahatsızlık var. kolum tam olarak açılmıyor ve bileğim dönmüyor ve kas gücü eksikliği var.
askerlik öncesi Gatada muayne oldum ve askerliğe elverişli değildir raporu verildi ve bu raporda brakial pleksus neden olarak gösterildi.
daha önce hiçbir hastaneden bir rapor almamıştım. şimdi vergiden muaf olmak istiyorum, özürlü belgesi ve erken emeklilik gibi bi haktan yararlanlamak istiyorum.

sigorta başlangıcım 1996 fakat özürlü sigorta başlangıcı değil bu... bazı yerlerde 15 senede emeklilik gibi yazılar okumuştum...
sitemizdeki sakatlık cetvelinde kendi durumum ile alakalı bi tablo buldum ve hiçbirşey anlamadım tablo aşağıda.
Ben bu işlemlere nereden başlamalıyım ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

sakatlık oranı cetveli:

adszyy.png

Kolunuzdaki kısıtlılık için hangi oranda rapor verileceğini bilemiyorum. Yukarıdaki cetvelde geçen oranlar tüm vücut kaybı oranı değil, üst ekstremite kayıp oranı. İkisi teknik açıdan farklı şeyler...

Sakatlık indirimi elde etmek için defterdarlığa başvuru yapmalısınız. Sizi hastaneye sevk ederler. Hastanede sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor verilirse, defterdarlık buna istinaden 3. derece sakatlık indirim hakkı tanır size. O zaman (gün/ay/1996 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olursunuz.
%40'ın altında bir rapor olursa, o zaman erken emeklilik hakkınız olamaz.

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

bende de aYNISI VAR hastaneye gittim %42 aldım 21 haziranda heyete giricem

Üst Alt