Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

96 sigorta girişliyim. Kalp ameliyatı sonrası emekli olma prosedürleri nelerdir?

hakaneksi

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar,

geçmişte 2-3 stentim vardı şimdi 4 damar bypass oldum, emekli olma hakkım varmıdır ? malulen emekli ile normal emekli arasında fark nedir ?

25 senelik ödenmiş sigortam mevcut sadece yaş bekliyorum, bu yaşadığım sağlık süreçleri ile yaş bekleme süremde kısaltma olabilir mi ?

sgk girişim 96
yaş 42

Sevgiler.

hakaneksi
geçmiş olsun öncelikle %40 üzeri rapor alırsanız engelli vergi indirimi ile emekli olabilirsiniz. onun şartlarıda forumda var en iyisi vergi indirimi ile emekli olmak normal emeklilikten hiç bir farkı yok yaşı beklemiyorsunuz.

hakaneksi

Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre belirlenir hangi oranda rapor verileceği. %40 ve üzeri rapora karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz vergi indirim hakından sonra emeklilik için şu tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

%40 rapor aldıgımızı varsayarsak tabloya göre ne oluyor ? tabloyu sizin gibi okuyamıyorum malasef anlamıyorum yani.

hakaneksi

3920 gün de toplam priminiz varsa, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Anladım benim 6 bin gün prim var, tamamlandığı için artık ödemiyorum, başvurayım bakalım neler olacak.

hakaneksi

öncelikle raporunuzu alın sonra vergi indirimi için bağlı bulunduğunuz vergi dairesine başvuru yapacaksınız ama vergi indirimi için çalışıyor olma şartı var sonra çıkış yapabilirsiniz

Üst Alt